9 Αυγούστου 2018

Νέος ισχυρός σεισμός στην Ινδονησία - Στους 347 οι νεκροί

Νέα σεισμική δόνηση, μεγέθους 5,9 βαθμών, έπληξε σήμερα το νησί Λομπόκ της Ινδονησίας, σύμφωνα με το αμερικανικό ινστιτούτο γεωφυσικής (USGS), τέσσερις ημέρες μετά τη σεισμική δόνηση 6,9 βαθμών η οποία στοίχισε τη ζωή σε εκατοντάδες ανθρώπους, κατά τις τοπικές αρχές.
Ο σημερινός σεισμός έπληξε το βόρειο τμήμα του νησιού, την ίδια περιοχή με αυτόν της Κυριακής. Το ινδονησιακό σεισμολογικό ινστιτούτο εκτίμησε ότι ο σεισμός ήταν 6,2 βαθμών.
Αυτόπτες μάρτυρες είπαν στο πρακτορείο Reuters ότι είδαν κτίρια να καταρρέουν στο νησί. Πολλοί άνθρωποι βγήκαν στους δρόμους σε πόλεις και κοινότητες του Λομπόκ έχοντας καταληφθεί από πανικό.
Στο μεταξύ, μακραίνει ο κατάλογος των θυμάτων από τον καταστροφικό σεισμό της Κυριακής: 347 νεκροί και εκατοντάδες οι τραυματίες, σύμφωνα με τον νεώτερο απολογισμό, ενώ ξεπερνούν τους 156.000 οι άνθρωποι που αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τις εστίες τους.
Τα σωστικά συνεργεία συνεχίζουν τις έρευνες για τον εντοπισμό επιζώντων στα συντρίμμια, πέντε ημέρες μετά την καταστροφή την περασμένη Κυριακή, εκφράζοντας φόβους ότι ο αριθμός των θυμάτων θα αυξηθεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια: