17 Αυγούστου 2018

3 θαυματουργά πράγματα που θα κάνει το μηλόξυδο στα μαλλιά σου

Το μηλόξιδο αποτελεί ένα εξαιρετικά δημοφιλές προϊόν που δεν λείπει από κανένα σπίτι και όχι άδικα, καθώς μεταξύ άλλων βοηθά στο αδυνάτισμα, διευκολύνει την πέψη και τονώνει την επιδερμίδα.
Το γνωρίζατε όμως ότι μπορεί να λειτουργήσει και ως «καλλυντικό» για τα μαλλιά;

1. Απομακρύνει τα υπολείμματα των προϊόντων περιποίησης

Τα σαμπουάν και οι κρέμες μαλλιών αλλά και τα προϊόντα styling αφήνουν στα μαλλιά και στην επιδερμίδα του κρανίου υπολείμματα που κάνουν τα μαλλιά να μοιάζουν άτονα και θαμπά. Μια τονωτική λοσιόν από μηλόξιδο και νερό (1 φλιτζάνι μηλόξιδο + 2 φλιτζάνια ζεστό νερό) βοηθά να απομακρυνθούν τα υπολείμματα αυτά ώστε τα μαλλιά να ανακτήσουν τη χαμένη τους ζωντάνια. Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να βάλετε το μηλόξιδο και το νερό σε ένα δοχείο σπρέι και να ψεκάσετε λίγες σταγόνες στα μαλλιά μετά το λούσιμο, από τη ρίζα ως τις άκρες, αφού σκουπίσετε καλά τα μαλλιά με μια πετσέτα. Αφήστε τη λοσιόν για μερικά λεπτά και ξεπλύνετε καλά με άφθονο νερό.

2. Δρα ενάντια στην πιτυρίδα

Χάρη στην αντιβακτηριδιακή και αντιμυκητιακή του δράση, το μηλόξιδο βοηθά στην αντιμετώπιση της ενοχλητικής πιτυρίδας, καθώς αυτή συχνά οφείλεται στην παρουσία μικροοργανισμών στην επιδερμίδα του κρανίου. Μπορείτε είτε να χρησιμοποιείτε την παραπάνω λοσιόν στην επιδερμίδα του κρανίου μετά το λούσιμο είτε να επιλέξετε ένα σαμπουάν με μηλόξιδο.

3. Προλαμβάνει την τριχόπτωση

Το μηλόξιδο αποκαθιστά το pH στην επιδερμίδα του κρανίου και παράλληλα εξουδετερώνει βλαβερούς μικροοργανισμούς ώστε οι συνθήκες να είναι όσο το δυνατόν πιο ευνοϊκές για την υγιή ανάπτυξη της τρίχας. Αναμείξτε τρεις με τέσσερις κουταλιές της σούπας μηλόξιδο με ένα φλιτζάνι νερό σε ένα δοχείο σπρέι, ψεκάστε στις ρίζες των μαλλιών και κάντε απαλό μασάζ για 10-15 λεπτά πριν λούσετε τα μαλλιά. Το μασάζ θα ενισχύσει την κυκλοφορία του αίματος στην επιδερμίδα του κρανίου και παράλληλα θα βοηθήσει να δράσει καλύτερα το μηλόξιδο.
Πηγή: onmed.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: