21 Αυγούστου 2018

Ευχαριστήριο του Κέντρου Πρόληψης ΑΤΡΑΚΤΟΣ προς τη Δημοτική Βιβλιοθήκη Κατερίνης


Το σύνθημα του Κέντρου Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας που λειτουργεί εδώ και 20 χρόνια είναι : « η πρόληψη αφορά όλους μας  και όλοι μπορούμε  να συμβάλλουμε ».
Η Δημοτική Βιβλιοθήκη Κατερίνης συνεργαζόμενη για δεύτερη χρονιά στο πλαίσιο των καλοκαιρινών της προγραμμάτων με το Κέντρο Πρόληψης  ΑΤΡΑΚΤΟΣ αποτελεί  έναν από τους φορείς της τοπικής κοινωνίας που μας επιτρέπει να δούμε το σύνθημα να μετουσιώνεται σε πράξη. Γι’ αυτό η χαρά της συνεργασίας ήταν μεγάλη και η άμεση ανταπόκρισή μας σε  αίτημα της που αφορά το έργο του Κέντρου Πρόληψης ΑΤΡΑΚΤΟΣ επιβεβλημένη. Όπως άλλωστε γίνεται και για όλους τους φορείς που προσφέρουν στη διαπαιδαγώγηση των παιδιών (Σχολεία, Νεανικές Οργανώσεις, Πολιτιστικοί Σύλλογοι,κ.α.) και εδώ και χρόνια επιλέγουν ή προτείνουν  συνεργασία με το Κέντρο Πρόληψης ΑΤΡΑΚΤΟΣ.

Για το Κέντρο μας  η φετινή συνεργασία με τη Δημοτική Βιβλιοθήκη είναι σημαντική επειδή είχαμε την ευκαιρία σε ένα από τα τρία εργαστήρια που υλοποιήσαμε  να συνυπάρξουμε και να συνεργαστούμε, εκτός από τους ανθρώπους της βιβλιοθήκης, και με εκπρόσωπο του Τμήματος Ασφαλείας Κατερίνης, και έτσι όλοι μαζί να αποδείξουμε ότι είναι εφικτό το όραμα του Κέντρου Πρόληψης  για συνέργεια   των  τοπικών φορέων προκειμένου να δημιουργήσουμε ένα δίχτυ προστασίας για τα παιδιά.

Το ζητούμενο είναι η ανάπτυξη ενός συνεχώς αυξανόμενου μετώπου πρόληψης που θα αντιστρατεύεται την κουλτούρα χρήσης και θα εμψυχώνει και θα εκπαιδεύει τους νέους να μπαίνουν ενεργά στη ζωή και όχι να αποσύρονται. Ο βαθμός επιτυχίας αυτού του εγχειρήματος θα καθοριστεί από τον τρόπο με τον οποίο θα απαντήσει ο καθένας στο ερώτημα: « τι μπορώ να κάνω εγώ για την πρόληψη».

Ευχαριστούμε θερμά την Δημοτική Βιβλιοθήκη Κατερίνης και την Δημοτική Σύμβουλο κ. Ελευθεριάδου Ροδή για την φιλοξενία και τη συνεργασία.





                                                                                     Για το Δ.Σ. η Πρόεδρος
                                                                                            Σίμου Φιλίτσα




 


Δεν υπάρχουν σχόλια: