12 Αυγούστου 2018

Αίθριος καιρός με ισχυρούς ανέμους στο Αιγαίο

Πολύ καλές καιρικές συνθήκες στις περισσότερες περιοχές της χώρας με λίγες νεφώσεις στα ηπειρωτικά οι οποίες τις θερμές ώρες της ημέρας στα βορειοδυτικά θα αυξηθούν δίνοντας τοπικούς όμβρους ή μεμονωμένες καταιγίδες στα ορεινά της Ηπείρου και πιθανόν της Δυτικής Μακεδονίας, περιμένουμε την Κυριακή 12 Αυγούστου 2018.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από 12 έως 31 βαθμούς, στη Βόρεια Ελλάδα από 15 έως 33 βαθμούς, στην Κεντρική Ελλάδα από 16 έως 34 βαθμούς, στα νησιά του Ιονίου από 22 έως 32, στη Δυτική και Νότια Ελλάδα από 19 έως 34 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 19 έως 32, στις Σποράδες, στις Κυκλάδες και στη Βόρεια Κρήτη από 20 έως 29 βαθμούς, και στις υπόλοιπα νησιωτικά τμήματα του Αιγαίου από 20 έως 32 βαθμούς, ενώ στα Δωδεκάνησα οι μέγιστες θα φτάσουν στους 34 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο από βόρειες διευθύνσεις μέτριοι μέχρι ισχυροί 5 με 6 μποφόρ και τοπικά σχεδόν θυελλώδεις 7 μποφόρ, ενώ σταδιακά στα Δωδεκάνησα οι άνεμοι θα στραφούν σε δυτικούς με ίδιες εντάσεις. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις ασθενείς έως σχεδόν 3 με 4 μποφόρ και τις θερμές ώρες της ημέρας τοπικά μέτριοι 5 μποφόρ.

Στην Αττική περιμένουμε ηλιοφάνεια με λίγες μόνο αραιές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι μέτριοι μέχρι ισχυροί 5 με 6 μποφόρ και στο Νότιο Ευβοϊκό σχεδόν θυελλώδεις έως θυελλώδεις 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία στην πόλη της Αθήνας θα κυμανθεί από 22 έως 31 βαθμούς, αλλά στα βόρεια και ανατολικά οι μέγιστες θα διατηρηθούν 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερα.

Στη Θεσσαλονίκη περιμένουμε λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές γενικά διευθύνσεις ασθενείς και τις θερμές ώρες της ημέρας νότιοι σχεδόν μέτριοι 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία στην πόλη θα κυμανθεί από 20 έως 30 βαθμούς.

πηγη: meteo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: