20 Αυγούστου 2018

Ο πρόεδρος του ιδρύματος «Διονύση Α. Πασχάλη» επίσημος προσκεκλημένος του Πρέσβη της Αιγύπτου

Στην επίσημη δεξίωση, στα πλαίσια του εορτασμού της Εθνικής Επετείου της Χώρας του Νείλου, παραβρέθηκε ο Πρόεδρος κ. Διονύσης Πασχάλης, ως επίσημος προσκεκλημένος του Πρέσβη της Αραβικής Δημοκρατίας της Αιγύπτου στην Αθήνα κ.Mohamed Farid Monib.
Κατά την υποδοχή του από τον Πρέσβη καθώς και από την επιτετραμμένη σύμβουλο της Αραβικής Δημοκρατίας της Αιγύπτου κ. Ntalia Abdelwahab τηρήθηκαν οι δέοντες κανόνες εθιμοτυπίας και στο επίσημο γεύμα υπήρξε θεματική ατζέντα με τους παρευρισκόμενους αξιωματούχους και ειδικότερα τον στρατιωτικό ακόλουθο της πρεσβείας Capt. Hany Chalil καθώς και τον βοηθό του στρατιωτικού ακολούθου Major Mohamed Elshabasy.
Η πολιτιστική σύζευξη και τα κοινά σημεία της πολιτισμικής ταυτότητας Ελλάδας και Αιγύπτου ήταν το κυρίαρχο θέμα στη συζήτηση μεταξύ του κ. Δ. Πασχάλη και του Μορφωτικού Ακολούθου της Αραβικής Δημοκρατίας της Αιγύπτου στην Αθήνα κ. Hussein Marie Mahmoud.
Επίσης, κατά τη διάρκεια της δεξίωσης ανταλλάχθηκαν απόψεις σε θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος μεταξύ του  Προέδρου κ. Δ.Πασχάλη και του αρχηγού ΓΕΝ, Αντιναύαρχο Ν. Τσούνη ΠΝ , του Υπαρχηγού ΓΕΕΘΑ, Αντιστράτηγο Κ. Φλώρο καθώς και του Διεθνολόγου-Πολεμικού Αναλυτή κ. Αθ. Δρούγου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: