20 Αυγούστου 2018

Ληστεία Φιλοπάππου: Δέκα οι βασικοί ύποπτοι

Σε δέκα υπόπτους υπηκόους Πακιστάν έχει καταλήξει η Αστυνομία που αναζητεί τους δράστες της ληστείας στου Φιλοπάππου που κατέληξε στο θάνατο του 25χρονου Νίκου. 

Οι αξιωματικοί του τμήματος Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής έχουν επικεντρωθεί σε έναν πρώτο κύκλο κύριων υπόπτων. Πρόκειται για δράστες ληστειών στο δρόμο, ληστές οι οποίοι χρησιμοποιούσαν ως όπλα σπασμένα μπουκάλια και μαχαίρια.

Ένας δεύτερος κύκλων υπόπτων αφορά σε υπηκόους Αφγανιστάν και Αλγερίας, και γι αυτό το σκοπό έχουν ενισχυθεί τα δίκτυα πληροφοριών σε χώρους διαμονής και μετακίνησης αυτών των εθνικοτήτων.

Υπάρχει και ένας τρίτος κύκλος από υπόπτους ο οποίος αφορά σε Ρομά, αλλά η μαρτυρία της 23χρονης κοπέλας από την Πορτογαλία κάνει λόγο για αλλοδαπούς αν και δεν είναι σε θέση να τους αναγνωρίσει με βεβαιότητα.

Σημειώνεται πως από τον περασμένο Απρίλιο μέχρι σήμερα, οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αθηνών έχουν συλλάβει 90 άτομα αυτών των υπηκοοτήτων, οι 30 από αυτούς για ληστείες στου Φιλοππάπου, ιστορικό κέντρο και Ιερό Βράχο Ακρόπολης.

Οι 25 είναι προφυλακισμένοι, ενώ πέντε από αυτούς έχουν αποφυλακιστεί. Παράλληλα αναμένουν τα αποτελέσματα των εργαστηρίων της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών, από την εξερεύνηση των ρούχων του άτυχου θύματος, της φίλης του και της τσάντας, με την οποία φαίνεται να ήρθαν σε επαφή, προς τυχόν εντοπισμό DNA και αποτυπωμάτων των δραστών.


thetoc.grΔεν υπάρχουν σχόλια: