9 Αυγούστου 2018

Προκριματικά Champions League: Προβάδισμα πρόκρισης για ΠΑΟΚ και ΑΕΚ

Μικρό προβάδισμα πρόκρισης στα play-off του Champions League απέκτησαν σήμερα οι δύο Δικέφαλοι. Ο ΠΑΟΚ νίκησε με 3-2 την Σπαρτάκ Μόσχας στην Τούμπα, ενώ η ΑΕΚ απέσπασε ισοπαλία (1-1) απέναντι στη Σέλτικ μέσα στη Γλασκώβη.
Στην Τούμπα η Σπαρτάκ αιφνιδίασε τον ΠΑΟΚ στο πρώτο 20λεπτο και προηγήθηκε με 0-2. Μόλις στο 7’ ο Ποπόφ με πολύ ωραίο σουτ έκανε το 0-1, ενώ δέκα λεπτά μετά ο Πρόμες έδωσε προβάδισμα δύο γκολ στη ρωσική ομάδα.
Ο ΠΑΟΚ όχι μόνο δεν τα παράτησε, αλλά πήγε στα αποδυτήρια έχοντας προβάδισμα στο σκορ! Αρχικά μείωσε με την εκτέλεση πέναλτι του Πρίγιοβιτς στο 29', εν συνεχεία έφερε το ματς στα ίσια στο 37' με τον Λημνιό μετά από εξαιρετική ενέργεια του Μάτος και ολοκλήρωσε την ανατροπή με τον Πέλκα στο 44' ύστερα από νέα ωραία προσπάθεια του Μάτος.
Στο 64’ ο Πέλκας έχασε μεγάλη ευκαιρία για το 4-2, ενώ στο 71’ ο Πασχαλάκης απέκρουσε την εκτέλεση πέναλτι του Πρόμες. Το 3-2 έμεινε μέχρι το τέλος, με την πρόκριση να είναι ανοιχτή στη ρεβάνς της προσεχούς Τρίτης.
ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Πασχαλάκης, Μάτος, Χατσερίντι, Βαρέλα, Κρέσπο, Μαουρίσιο, Κάνιας, Πέλκας, Ελ Καντουρί (61' Ουάρντα), Λημνιός (79' Ζαμπά), Πρίγιοβιτς.
ΣΠΑΡΤΑΚ (Μάσιμο Καρέρα): Μαξιμένκο, Εσένκο, Γκιγκό, Μποκέτι (90' Ρασκάζοφ), Κομπάροφ, Φερνάντο, Ζομπνίν, Ποπόφ (64' Τιμοφέεβ), Λομοβίτσκι, Λουίζ Αντριάνο (78' Ζε Λουίς), Πρόμες.
Στο Celtic Park της Γλασκώβης, η ΑΕΚ στάθηκε όρθια απέναντι στην πρωταθλήτρια Σκωτίας Σέλτικ, αποσπώντας ισοπαλία 1-1, παρά το γεγονός ότι έπαιξε με αριθμητικό μειονέκτημα για περίπου 35 λεπτά.
Η Σέλτικ μπήκε δυναμικά στον αγώνα και προηγήθηκε στο 17’ με το γκολ του ΜακΓκρέγκορ. Η ΑΕΚ ισοφάρισε ένα λεπτό πριν τα 45’ όταν μετά από σέντρα του Λόπες, ο Κλωναρίδης με δυνατό σουτ έκανε το 1-1.
Ο Γαλανόπουλος με δύο κάρτες μέσα σε λίγα λεπτά (51’, 57’) άφησε την Ένωση με παίκτη λιγότερο. Παρόλα αυτά οι παίκτες του Μαρίνου Ουζουνίδη άντεξαν στην πίεση των Σκωτσέζων και πήραν ένα πολύτιμο αποτέλεσμα εν όψει του επαναληπτικού της Τρίτης.
ΣΕΛΤΙΚ (Μπρένταν Ρότζερς): Γκόρντον, Χέντρι, Μπράουν, Ρόγκιτς (64' Γκρίφιτς), Εντσάμ, Εντουάρ, Λούστιγκ (77' Σινκλέρ), Άγερ, ΜακΓκρέγκορ, Φόρεστ, Τίερνι.
ΑΕΚ (Μαρίνος Ουζουνίδης): Μπάρκας, Μπακάκης, Οικονόμου, Λαμπρόπουλος, Χουλτ, Σιμόες, Γαλανόπουλος, Μπακασέτας (66' Άλεφ), Λόπες, Κλωναρίδης (80' Γκάλο), Λιβάγια (77' Πόνσε).

Δεν υπάρχουν σχόλια: