13 Σεπτεμβρίου 2018

Ψήφισμα Διαμαρτυρίας Μαθητών 1ου ΕΠΑΛ Κατερίνης

Οι μαθητές του 1ου  ΕΠΑ.Λ Κατερίνης με τη υποστήριξη του συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων θέλοντας να διαμαρτυρηθούν και να καταγγέλλουν την μη έγκριση  ολιγομελών τμημάτων του σχολείου μας για ακόμη μια χρονιά προχωρούν σήμερα Παρασκευή 14 Σεπτεμβρίου σε καθιστική διαμαρτυρία έξω από τα γραφεία της Δευτεροβάθμιας Διεύθυνσης Πιερίας.

Την περσινή χρονιά (2017-18)  έγινε  μεταφορά–μετακίνηση των μαθητών του τμήματος Γ’ Πληροφορικής  χωρίς την έγκριση των γονέων τους, με ότι αυτό συνεπάγονταν για τα παιδιά από την άποψη της αλλαγής σχολικού περιβάλλοντος. Επιπρόσθετα ένας μαθητής αναγκάστηκε να αλλάξει ειδικότητα από Τεχνικός  Ηλεκτρονικών και Υπολογιστικών Συστημάτων και να επιλέξει άλλη,  γιατί δεν εγκρίθηκε το τμήμα του, επειδή ήταν ολιγομελές.

Επίσης για το σχολικό έτος  2018-2019 δεν επιτράπηκε στις ηλεκτρονικές εγγραφές του  Μαΐου να εγγραφούν μαθητές στην Β’ Τάξη του τομέα Πληροφορικής. Στο τέλος Μαΐου 2018 δημοσιεύτηκε ΦΕΚ στο οποίο δεν περιλαμβανόταν ο Τομέας Πληροφορικής και χωρίς να αναφέρεται ρητά η κατάργηση ή συγχώνευσή του.

Με την έναρξη της φετινής σχολικής χρονιάς βρισκόμαστε και πάλι αντιμέτωποι με το πρόβλημα της μη έγκρισης των παρακάτω τριών (3) ειδικοτήτων του σχολείου μας :
1.      Γραφικών Τεχνών με  πέντε (5) μαθητές
2.      Βοηθός Φαρμακείου  με εννέα (9) μαθητές
3.      Τεχνικός  Ηλεκτρονικών και Υπολογιστικών Συστημάτων με πέντε (5) μαθητές

Να σημειωθεί ότι:
·         οι ειδικότητες Γραφικών Τεχνών & Βοηθός Φαρμακείου είναι μοναδικές,  καθώς δε λειτουργούν σε κανένα άλλο σχολείο του νομού μας.
·         Όλες οι ειδικότητες καλύπτονται τόσο από την υλικοτεχνική υποδομή των υπαρχόντων εργαστηρίων όσο και από εκπαιδευτικό προσωπικό.

Επομένως η λειτουργία  των  παραπάνω τριών ειδικοτήτων καθώς και του Τομέα Πληροφορικής δεν έχει καμία οικονομική επιβάρυνση για το Δημόσιο.

Να υπογραμμιστεί ότι η μη έγκριση των  παραπάνω τριών ειδικοτήτων καθώς και του Τομέα Πληροφορικής εμφανίζει την Διεύθυνση και τους εκπαιδευτικούς του σχολείου μας αναξιόπιστους στην κοινωνία, αφού με υπαιτιότητα του Υπουργείου Παιδείας δεν προσφέρονται όσα προβλέπονται από το αναλυτικό πρόγραμμα. Επιπρόσθετα, η κατάσταση αυτή προκαλεί ανησυχία στους μαθητές  και αβεβαιότητα αν θα τους δοθεί η δυνατότητα να συνεχίσουν τις σπουδές τους στην ειδικότητα που επέλεξαν, με αποτέλεσμα να παρατηρείται διαρροή μαθητικού δυναμικού.

Ζητάμε την άμεση έγκριση όλων των ολιγομελών τμημάτων και την επαναλειτουργία του Τομέα Πληροφορικής στο σχολείο μας , έτσι ώστε οι μαθητές να έχουν τη δυνατότητα να επιλέγουν το μέλλον που τους ταιριάζει! Το δημόσιο σχολείο δεν είναι για λίγους, είναι για όλους!


Δεν υπάρχουν σχόλια: