22 Σεπτεμβρίου 2018

Ολοκληρώθηκε το 4ο Διεθνές Συνέδριο Εφοδιαστικής Αλυσίδας στην Κατερίνη

Ολοκληρώθηκαν με πολλαπλή επιτυχία οι εργασίες του 4ου Διεθνούς Συνεδρίου Εφοδιαστικής Αλυσίδας (4th OlympusICSC) που διοργανώθηκε από το ΤΕΙ της πόλης μας.
Στοχευμένες επιστημονικές ανακοινώσεις σε πολλούς τομείς της Εφοδιαστικής Αλυσίδας, εξαιρετικές εισηγήσεις από διακεκριμένους προσκεκλημένους ομιλητές, στρογγυλές τράπεζες και παρουσιάσεις εταιρικών δραστηριοτήτων προϊόντων και υπηρεσιών συνέτειναν  στο συμπέρασμα ότι η  ορθή διαχείριση της Εφοδιαστικής Αλυσίδας είναι  σήμερα  σημαντικός παράγοντας ανάπτυξης  πολλών κλάδων της Οικονομίας στην Ελλάδα και Διεθνώς.
Παρουσιάστηκαν καινοτομίες με ρομποτικά συστήματα και εφαρμογές πληροφορικής που  διευκολύνουν τις  διαδικασίες που συνδέονται με την Εφοδιαστική Αλυσίδα και τα Logistics ενώ σημαντική είναι η έρευνα και οι εφαρμογές που σχετίζονται με την Πράσινη Εφοδιαστική ώστε οι επιπτώσεις στο περιβάλλον από τη λειτουργία των Εφοδιαστικών αλυσίδων  να είναι όσον το δυνατόν μικρότερες,  με μειωμένους ρύπους.
Στην επίσημη τελετή έναρξης που έγινε την Παρασκευή 14/9/2018 παραβρέθηκαν και χαιρέτισαν  ο Γενικός Γραμματέας Λιμένων και Λιμενικής πολιτικής κ Χρήστος Λαμπρίδης,η βουλευτής κ Μπέτυ Σκούφα ο Δήμαρχος Κατερίνης κ Σάββας Χιονίδης ,η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού κ Πιπίτσα Μακρίδου ,  οι αντιπρυτάνεις του ΤΕΙ Κεντρικής Μακεδονίας κ .  Λ.Θεοδωρίδου και κ Κ. Δαυίδ  καθώς και εκπρόσωποι του Μητροπολίτη  και του Επιμελητηρίου Πιερίας. Ακολούθησε το δείπνο του Συνεδρίου προς τους συνέδρους στους χώρους του ξενοδοχείου Mediterranean Village όπου και διεξήχθησαν όλες οι εργασίες του Συνεδρίου.
Η Οργανωτική επιτροπή ευχαριστεί ιδιαίτερα τον Δήμο Κατερίνης την Αντιπεριφέρεια Πιερίας  και το Επιμελητήριο Πιερίας για την υποστήριξη στη συνδιοργάνωση και την επιτυχή ολοκλήρωση του  Συνεδρίου και ανακοινώνει την διοργάνωση του 5ου   Συνεδρίου Εφοδιαστικής Αλυσίδας τον Ιούνιο του 2021 και πάλι στην Κατερίνη.
Τα λεπτομερή συμπεράσματα  οι  παρουσιάσεις και φωτογραφικό υλικό  του Συνεδρίου είναι ανηρτημένα στην Ιστοσελίδα του Συνεδρίου  http://olympusicsc.teicm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: