26 Σεπτεμβρίου 2018

Θανάσης Λιακόπουλος: Κάτω τα χέρια από το παλιό Γυμνάσιο Αρρένων, το Μουσικό Σχολείο, την παλιά Νομαρχία και τα άλλα ιστορικά κτήρια του τόπου μας!

Με βάση την εξέλιξη ότι το Δημόσιο μετέφερε στο Υπερταμείο την κυριότητα 48 ακινήτων που βρίσκονται στον Δήμο Κατερίνης, ο υποψήφιος Δήμαρχος Κατερίνης Θανάσης Λιακόπουλος έκανε την εξής δήλωση, την οποία θα καταθέσει προ ημερησίας διατάξεως στο Δημοτικό Συμβούλιο της 26.09.2018:
Αγαπητοί συνάδελφοι δημοτικοί σύμβουλοι,
Αγαπητές συνδημότισσες και συνδημότες,
Πληροφορηθήκαμε τις προηγούμενες ημέρες ότι 48 ακίνητα που βρίσκονται στα όρια του Δήμου Κατερίνης μεταβιβάστηκαν στην Εταιρεία Ακινήτων του Δημοσίου ΑΕ (το γνωστό Υπερταμείο). Κάποια από τα ακίνητα αυτά έχουν ταυτοποιηθεί, για τα περισσότερα ακόμη δεν υπάρχουν επαρκείς πληροφορίες. Είναι υποχρέωση της Κυβέρνησης να ενημερώσει λεπτομερώς και υπεύθυνα την τοπική κοινωνία.
Ορισμένα από τα ακίνητα αυτά συνδέονται άμεσα με την ιστορία του τόπου μας, όπως το παλιό Γυμνάσιο Αρρένων, το Μουσικό Σχολείο, το κτήριο της Ε.Ο. Καπνού, η παλιά Νομαρχία και άλλα, τα οποία επιβάλλεται να εξαιρεθούν από τη λίστα αυτή! Κανείς δεν γνωρίζει αν και πώς θα αξιοποιηθούν τα ακίνητα αυτά, αν θα πωληθούν κλπ.
Η εξέλιξη αυτή μας βρίσκει εντελώς αντίθετους, μας βρίσκει απέναντι! Δηλώνουμε κατηγορηματικά ότι θα προσπαθήσουμε με κάθε τρόπο να εξηγήσουμε το άτοπο και αδιανόητο του να μας παίρνουν κτήρια που ανήκουν στην κληρονομιά του τόπου μας και να τα μεταφέρουν στο Υπερταμείο (Εταιρία Ακινήτων Δημοσίου ΑΕ). Όλοι οι δημότες της Κατερίνης δηλώνουμε «Κάτω τα χέρια από το παλιό Γυμνάσιο Αρρένων! Μας συνδέουν ανεξίτηλες μνήμες με αυτό! Κάτω τα χέρια από το Μουσικό Σχολείο! Σε αυτό φοιτούν σήμερα τα παιδιά μας! Κάτω τα χέρια από τα κτήρια που είναι συνδεδεμένα με την ιστορία αυτού του τόπου!».
Η πρότασή μας: Κάθε ακίνητο που βρίσκεται στον πυρήνα του Δήμου μας, θα πρέπει να μείνει στα χέρια του Δήμου. Σε όσα ακίνητα αξιοποιηθούν, να συμμετέχει και ο Δήμος στη διαχείριση της αξιοποίησης, προκειμένου να διαφυλάξουμε τα συμφέροντα των δημοτών και να εξασφαλίσουμε έσοδα για τον τόπο μας, αφού πρώτα, έχουν  ενταχθεί στον προγραμματισμό και χωροταξικό μας σχεδιασμό.
Προτείνουμε στο Δημοτικό Συμβούλιο να βγάλει ψήφισμα με το οποίο θα καταδικάζει τη συγκεκριμένη ενέργεια , που ελήφθη εν αγνοία της τοπικής κοινωνίας και να λάβει απόφαση που θα επιτρέπει στον Δήμαρχο και τις αρμόδιες υπηρεσίες να προβούν στις αναγκαίες κινήσεις, προκειμένου να διακόψουν την εξέλιξη αυτή. Τα κτήρια με ιστορικό και τοπικό ενδιαφέρον θα πρέπει οπωσδήποτε να βγουν από τη λίστα αυτή και ο Δήμος μας να επιδιώξει να έλθουν στην κυριότητά του, με πρώτα το Μουσικό Σχολείο και το πρώην Γυμνάσιο Αρρένων. Δεν μπορεί να γίνεται αξιοποίηση δημόσιας περιουσίας, η οποία βρίσκεται εντός των ορίων ενός δήμου, χωρίς την συμμετοχή της τοπικής αυτοδιοίκησης.
Με εκτίμηση
Θανάσης Λιακόπουλος
Δημοτικός Σύμβουλος Κατερίνης
Υποψήφιος Δήμαρχος Κατερίνης

Δεν υπάρχουν σχόλια: