13 Σεπτεμβρίου 2018

Οργανωτική και αγωνιστική επιτυχία στον Υψηλάντειο Αγώνα Δρόμου


Η απόφαση των διοργανωτών να μεταφέρουν την διεξαγωγή του Υψηλάντειου Αγώνα Δρόμου (ΥΑΔ) το απόγευμα του Σαββάτου αντί του πρωινού της Κυριακής (όπως συνέβαινε έως πέρυσι) αποδείχθηκε καθ’ όλα ορθή καθώς φέτος, περισσότερο από κάθε άλλη χρονιά, ο ΥΑΔ σημείωσε σημαντική οργανωτική και αγωνιστική επιτυχία.

Ο αγώνας διεξήχθη στη Νέα Τραπεζούντα Πιερίας στις 8 Σεπτεμβρίου 2018. Ο Μορφωτικός Ποντιακός Σύλλογος Νέας Τραπεζούντας «Αλέξανδρος Υψηλάντης» και ο Οργανισμός Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Πρόνοιας του Δήμου Κατερίνης διοργάνωσαν για ακόμη μία χρονιά έναν υπέροχο από κάθε άποψη αγώνα.  Ο αγώνας έφερε την στήριξη του ΑΠΣ Δρομέων Πιερίας «ΖΕΥΣ».

Στο αγωνιστικό μέρος των 10 χλμ οι συμμετέχοντες έφτασαν τους 171 . Πρώτος έκοψε το νήμα ο ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΓΡΑΜΜΕΝΟΣ (ΑΠΣΔ Πιερίας «ΖΕΥΣ») με 36:58 (δεύτερη καλύτερη επίδοση από καταβολής του θεσμού). Δεύτερος ήταν ο ΓΑΖΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ  (ΟΜ Γιαννιτσών) με  37:58 και  τρίτος ο ΑΣΛΑΝΙΔΗΣ ΠΑΥΛΟΣ  (ΣΔΥ Κοζάνης) με επίδοση 42:33.

Στις γυναίκες, πρώτη ήταν, για άλλη μια χρονιά, η ΣΟΥΛΙΩΤΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ (ΑΠΣΔ Πιερίας «ΖΕΥΣ») με 49:25, δεύτερη η ΖΩΓΡΑΦΟΥ ΑΓΓΕΛΙΚΗ – ΑΛΚΗΣΤΙΣ (ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ) με 52:54 και τρίτη η ΖΩΓΡΑΦΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ - ΑΡΙΑΔΝΗ με 53:49.

Στην περιπατητική  διαδρομή των 5 χλμ συμμετείχαν 107 άτομα όλων των ηλικιών,  τα οποία διήνυσαν την κυκλική διαδρομή μεταξύ των Τοπικών Κοινοτήτων Κάτω Αγίου Ιωάννη και Νέας Τραπεζούντας.

Το τεχνικό t-shirt της διοργάνωσης, το οποίο στην πίσω όψη του έφερε το  γνωμικό του Νίκου Καζαντζάκη  “Ο ΣΩΣΤΟΣ ΔΡΟΜΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΑΝΗΦΟΡΟΣ” και στην εμπρός όψη τα λογότυπα των διοργανωτών και αυτό της εταιρίας ΠΙΤΣΙΑΣ ΑΕ, το ιδιαίτερα καλαίσθητο μετάλλιο και το δίπλωμα συμμετοχής ήταν ορισμένες μόνο από τις πλούσιες παροχές που προσφέρθηκαν σε όλους όσοι συμμετείχαν στον ΥΑΔ 2018
.
Οι αριθμοί συμμετοχής χορηγήθηκαν από την επιχείρηση ΝΤΗΛ. Τα φρούτα που δόθηκαν στους συμμετέχοντες ήταν ευγενική χορηγία της «ΖΕΥΣ Ακτινίδια ΑΕ». Το ατομικό φιαλίδιο κρασιού ήταν προσφορά της εταιρίας ΤΣΑΝΤΑΛΗΣ ΑΕ. Τα παγωτά που προσφέρθηκαν  σε μικρούς και μεγάλους συμμετέχοντες ήταν μια ευγενική χορηγία του Φώτη Τσαρούχα, δρομέα και φίλου του Υψηλάντειου. Οι κάτοικοι του χωριού της Νέας Τραπεζούντας πρόσφεραν κεράσματα στους συμμετέχοντες και εθελοντές.

Το τμήμα Τροχαίας Κατερίνης φρόντισε για την ασφαλή διοργάνωση του ΥΑΔ διαθέτοντας ένα περιπολικό, ενώ η Δημοτική Αστυνομία Κατερίνης επιτήρησε τη διαδρομή και μερίμνησε για την ασφάλεια των δρομέων με δικό της όχημα. Την υγειονομική κάλυψη των δρομέων και περιπατητών φρόντισε, για άλλη μια χρονιά, το Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών, Διασωστών και Ναυαγοσωστών Κατερίνης του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού.

Τους κώνους αποκλεισμού παραχώρησε η εταιρία «Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου», τις πινακίδες κυκλοφοριακής ρύθμισης η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Κατερίνης και τα κιγκλιδώματα στον χώρο τερματισμού ο ΑΠΣΔ Πιερίας “ΖΕΥΣ”.

Θερμές ευχαριστίες εκφράζει η διοργάνωση στους Νανίτσου Αναστασία, Αλέξανδρο Πούλιο, Σουντουλίδου Δέσποινα και Παπαδόπουλο Γεώργιο οι οποίοι χρονομέτρησαν και κατέταξαν τους δρομείς, καθώς και στον Χρήστο Μυστρίδη που βοήθησε στον διαχωρισμό δρομέων και περιπατητών. Τέλος, πολλά συγχαρητήρια αξίζουν στους νέους και νέες του τμήματος Νεολαίας του ΜΠ Συλλόγου «Αλέξανδρος Υψηλάντης», οι οποίοι βοήθησαν με ποικίλους τρόπους σε άλλη μία επιτυχημένη διοργάνωση.

Όλοι οι συμμετέχοντες ανανέωσαν το ραντεβού τους για τον επόμενο ΥΑΔ, ο οποίος θα πραγματοποιηθεί το απόγευμα του δεύτερου Σαββάτου του Σεπτεμβρίου 2019.


Δεν υπάρχουν σχόλια: