25 Σεπτεμβρίου 2018

Το ανέκδοτο της ημέρας!

Η εμπειρία
Ένας μεγάλος επιστήμονας της αεροναυπηγικής σχεδιάζει ένα υπερσύγχρονο μοντέλο αεροπλάνου σούπερ υπερηχητικό. Όλα τα σχέδια είναι εντάξει, όταν όμως κατασκευάζεται το αεροπλάνο, μόλις πάει να απογειωθεί, σπάνε τα φτερά. Ο επιστήμονας αλλάζει τα σχέδια, κάνει εξισώσεις, υπολογισμούς με κομπιούτερ, αλλά τίποτα. Όσες φορές ανακατασκευάζεται το μοντέλο σπάνε τα φτερά.
Ο επιστήμονας είναι στα πρόθυρα της απόλυσης από την εταιρεία του. Έτσι τα απογεύματα πάει σ' ένα παγκάκι ενός πάρκου και κλαίει. Εκεί τον βλέπει ένα γεροντάκι.

- Τι έχετε κύριε και κλαίτε; λέει το γεροντάκι
- Άστα γέρο μου. Το και το μου συμβαίνει.
- Χμμμ, σκέφτεται ο γέρος. Δοκίμασε να κάνεις αυτό που θα σου πω. Στο σημείο που σπάνε τα φτερά του αεροπλάνου άνοιξε κατά μήκος μικρές σχισμές.
- Μααα τι λογική είναι αυτή; λέει ο επιστήμονας. Με ποιο νόμο της φυσικής μου λες να το κάνω αυτό;
- Άκουσέ με. Είμαι γέρος κι έμπειρος, λέει το γεροντάκι.
Πραγματικά, ο επιστήμονας εφαρμόζει την ιδέα του γέρου και το αεροπλάνο ως εκ θαύματος πετάει και σκίζει τα ουράνια. Ο επιστήμονας πανευτυχής τρέχει στο παρκάκι να ευχαριστήσει το γέρο.
- Γέρο μου μ' έσωσες! λέει. Πήρα προαγωγή, αύξηση, δόξες! Μα έχω μια μεγάλη απορία. Πώς σου κατέβηκε η ιδέα να ανοίξω τις τρύπες κατά μήκος των φτερών;
- Απλούστατα, λέει το γεροντάκι. Μια ζωή που πηγαίνω στην τουαλέτα, έχω παρατηρήσει ότι το κωλόχαρτο δε σκίζεται και δε σπάει ποτέ, εκεί που πρέπει να σπάσει: Στο σημείο που έχει τις κατά μήκος σχισμές!

Δεν υπάρχουν σχόλια: