23 Σεπτεμβρίου 2018

Φωτιά στο Πανεπιστήμιο Κρήτης

Μεγάλη έκταση έχει πάρει η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε το πρωί στο Πανεπιστήμιο στο Ηράκλειο Κρήτης, με τους καπνούς να «πνίγουν» την περιοχή.

Το κτίριο, στο οποίο έχει εκδηλωθεί η φωτιά, βρίσκεται στη λεωφόρο Κνωσού κοντά στο Βενιζέλειο νοσοκομείο.
Σύμφωνα με μαρτυρία φοιτήτριας στο cretapost.gr, η φωτιά φαίνεται ότι ξεκίνησε από τις φοιτητικές εστίες και επεκτάθηκε γρήγορα στο κεντρικό κτίριο ωστόσο υπάρχουν ενδείξεις που κάνουν λόγο ότι η πυρκαγιά ίσως ξεκίνησε και από τα υπόγεια του Πανεπιστημίου. Αξίζει να σημειωθεί πως γίνονται συνεχώς εκρήξεις καθώς υπάρχουν εύφλεκτα υλικά στους χώρους όπως παραφίνη αλλά και φιάλες υγραερίου.
Μάλιστα, όπως ανέφερε σε δηλώσεις του ο δρ Μυωσής Μυλωνάς, τέως διευθυντής του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας – εργαστήρια του οποίου στεγάζονται στους χώρους του Πανεπιστημίου, “υπάρχει μεγάλος κίνδυνος εξαιτίας του ότι υπάρχουν τόνοι οινοπνεύματος στα εργαστήρια”.
Οι φοιτητές κοιμούνταν στις εστίες
Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες των αρχών προκειμένου να διαπιστώσουν αν μέσα στους χώρους του Πανεπιστημίου βρίσκονται άτομα.
Τα βλέμματά όλων έχουν… στραφεί στις φοιτητικές εστίες που υπάρχουν στον χώρο καθώς 30 περίπου φοιτητές κοιμόντουσαν την ώρα που ξέσπασε η φωτιά.
Οι πληροφορίες του cretapost αναφέρουν πως η αστυνομία έχει προχωρήσει στην εκκένωση τους ωστόσο συνεχίζονται οι έρευνες προκειμένου να διαπιστωθεί αν όντως δεν υπάρχει κανένας φοιτητής μέσα.
Πάντως, όσοι φοιτητές βγήκαν με ασφάλεια έξω έχουν σπεύσει στο Βενιζέλειο νοσοκομείο προκειμένου να προμηθευτούν μάσκες για την αποφυγή αναπνευστικών προβλημάτων.

thessnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: