26 Σεπτεμβρίου 2018

Ομόφωνα αθώος ο Χρ. Οικονομίδης για υπόθεση απάτης σε παιδικούς σταθμούς

Ομόφωνα αθώος κρίθηκε ο πρώην δήμαρχος Καλαμαριάς Χριστόδουλος Οικονομίδης, ο οποίος κάθισε στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης, κατηγορούμενος για υπόθεση απάτης, ύψους 710.000 ευρώ, με επίκεντρο τη Δημοτική Επιχείρηση Παιδικών Σταθμών Καλαμαριάς, κατά την χρονική περίοδο 2003-2008.


Εκτός από τον πρώην δήμαρχο, το δικαστήριο αθώωσε για την ίδια υπόθεση δύο πρώην διευθύντριες και τους τέσσερις προέδρους της Δημοτικής Επιχειρήσεις, εκείνης της περιόδου. Όλοι οι παραπάνω αντιμετώπιζαν κατηγορίες συνδεόμενες με απάτη εις βάρος των οικονομικών συμφερόντων της Ε.Ε. και απλή απάτη, κατά περίπτωση, ως φυσικοί, ή ηθικοί αυτουργοί, αλλά και ως απλοί συνεργοί στις συγκεκριμένες πράξεις.

Σύμφωνα με το παραπεμπτικό βούλευμα, η υπόθεση αφορούσε δίδακτρα που κατέβαλαν γονείς για τη φοίτηση των παιδιών τους σε δημοτικούς παιδικούς και βρεφικούς σταθμούς, υπηρεσίες, που κατά το κατηγορητήριο "παρέχονταν δωρεάν, καθώς ήταν επιδοτούμενες από την Ευρωπαϊκή Ένωση, το ελληνικό κράτος και την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας".

Οι εμπλεκόμενοι απολογήθηκαν ότι τηρήθηκαν οι νόμιμες διαδικασίες, τονίζοντας ότι καμία διαχειριστική αρχή ή ελεγκτικός μηχανισμός δεν διαπίστωσε έλλειμμα, ούτε αναζητήθηκε το συγκεκριμένο ποσό από την Ε.Ε. Οι ισχυρισμοί αυτοί φαίνεται ότι έπεισαν τους δικαστές που αποφάσισαν την αθώωσή τους.
Στ. Τ.  

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: