13 Σεπτεμβρίου 2018

ΕΝ ΨΥΧΡΩ με τον Γιάννη Χατζηιωάννου

Συνωστισμός στον δήμο Κατερίνης. Έχουμε και λέμε. Χιονίδης, Κουκοδήμος, Λιακόπουλος, Νταντάμης, Ζάννας και ενδεχομένως Παυλίδης. Πάνω από 500 οι υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι κι άντε να βρεις πρόθυμους να συμπληρώσεις ψηφοδέλτιο.
**
Ο αγώνας άρχισε. Οι ανακοινώσεις υποψηφιοτήτων εμφανίζονται αραιά και που, το πρέσινγκ πάει σύννεφο, το ίδιο και τα ταξίματα. Σε γενικές γραμμές, μεγάλη η ζήτηση, μικρή η προσφορά.
**
Με την υποψηφιότητα Κουκοδήμου αδειάζει μια βουλευτική έδρα και χαράς ευαγγέλια για τους γαλάζιους μνηστήρες που είναι ουκ ολίγοι και στριμώχνονται στην ουρά για το χρίσμα.
**
Ευκαιρία είναι σου λέει, θα κάτσουν τρεις γαλάζιες έδρες στον νομό αλλά προφανώς δεν υπολογίζουν ότι σε περίπτωση μη αυτοδυναμίας, ανοιχτό παραμένει το ενδεχόμενο επαναληπτικών εκλογών με απλή αναλογική, που σημαίνει έως και από μία έδρα στα τέσσερα πρώτα κόμματα.
**
Κλειδί για τον σχηματισμό κυβέρνησης θα είναι το ποσοστό του ΚΙΝΑΛ κι εδώ τίθεται θέμα κατά πόσο η Φώφη θα συμπράξει με τη ΝΔ. Δύσκολη περίπτωση, όχι μόνο γιατί υπάρχει η παρακαταθήκη του Ανδρέα, ποτέ συνεργασία με τη δεξιά, αλλά και προφανώς γιατί θα το σκεφτεί πολύ η Φώφη να γίνει η ΑΝΕΛ της ΝΔ.
**
Οπωσδήποτε όμως μπαίνουμε σε μια ταραχώδη πολιτική περίοδο αρχής γενομένης από το φετινό Φθινόπωρο που θα φτάσει μέχρι και τη μέρα εκλογής του νέου Προέδρου της Δημοκρατίας. Όλα ρευστά.
**
Δεν είναι τυχαίο άλλωστε που ο Μητσοτάκης ζήτησε από τώρα να δεσμευτούν τα κόμματα στο όνομα του Προέδρου της Δημοκρατίας για τη νέα θητεία. Τον Προκόπη μάλλον χλωμό τον βλέπω. Κι αν ο Τσίπρας κάτσει σε Κωστάκη, τι κάνεις Κυριάκο;

Δεν υπάρχουν σχόλια: