24 Σεπτεμβρίου 2018

Παπακώστα: Nα καταργηθεί ο νόμος Παρασκευόπουλου

Αλλαγή του νόμου Παρασκευόπουλου ζητά η υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Κατερίνα Παπακώστα. Επικαλείται τον ίδιο τον πρώην υπουργό Δικαιοσύνης που είχε πει για το νόμο: «Παιδιά, αυτό ήταν ένα μέτρο, ένας νόμος που είχε να επιλύσει μια σειρά από ζητήματα αποσυμφόρησης των σωφρονιστικών καταστημάτων. Έκλεισε τον κύκλο του και τέλος» και συμπληρώνει ότι «πιστεύω ότι ο συγκεκριμένος νόμος πρέπει να καταργηθεί».
Διευκρινίζει επίσης ότι, «ο νόμος Παρασκευόπουλου αφορά το σωφρονιστικό σύστημα, την κατάσταση των σωφρονιστικών καταστημάτων, τις ποινές, τον σωφρονιστικό κώδικα. Η δουλειά της αστυνόμευσης και της ασφάλειας των πολιτών είναι άλλης τάξεως ζήτημα. Η Δικαιοσύνη, όταν προσάγονται και συλλαμβάνονται, κάνει τη δουλειά της».

Επίθεση στον Ρουβίκωνα

Η υπουργός Προστασίας του Πολίτη δίνει επίσης το στίγμα των προθέσεων της ως προς την ενίσχυση της αστυνόμευσης, εξαπολύοντας επίθεση κατά του Ρουβίκωνα, τα μέλη του οποίου όπως λέει «μοιάζουν με παλιούς κομματάρχες κακιάς κοπής», ενώ προαναγγέλλει τη μετατροπή των βανδαλισμών σε δημόσιο χώρο σε ιδιώνυμο αδίκημα.

Και προσθέτει ότι «νομίζω πως θέλουν να πουν ότι προστατεύουν τα συμφέροντα της ελληνικής κοινωνίας. Όμως, πρώτον, δεν τους εξουσιοδότησε κανείς, δεν πήραν καμία εξουσιοδότηση από την ελληνική κοινωνία. Αν θέλουν να κατέβουν κάποιοι στις εκλογές και να αναμετρηθούν, ας το κάνουν. Και δεύτερον, αυτό δεν γίνεται με βανδαλισμούς και καταστροφή δημόσιας περιουσίας. Γιατί στο ποινικό κομμάτι μπορούν να μένουν στο επίπεδο του πλημμελήματος, αλλά από τη στιγμή που κάνουν ζημιές και οι ίδιοι λένε ότι έκαναν αυτές τις ενέργειες, τότε να τους στείλουμε και τον λογαριασμό».

in.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: