5 Οκτωβρίου 2018

ΕΦΑ Πιερίας: "Ευρωπαϊκή ημέρα Συντήρησης της Πολιτιστικής Κληρονομιάς"


Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Πιερίας στο πλαίσιο των δράσεων για το Ευρωπαϊκό Έτος Πολιτιστικής Κληρονομιάς 2018 συμμετέχει στον εορτασμό της Ευρωπαϊκής Ημέρας Συντήρησης με την παρουσίαση της δράσης του Τμήματος Συντήρησης, η οποία θα πραγματοποιηθεί στις 11 και 12 Οκτωβρίου 2018 στο  Μουσείο του Δίου. 
Στόχος της δράσης είναι η ανάδειξη της επιστήμης της συντήρησης και της συνεισφοράς της στη διαφύλαξη της πολιτιστικής κληρονομιάς, καθώς και η γνωριμία του κοινού με το αθέατο επάγγελμα του συντηρητή αρχαιοτήτων. 
Η δράση απευθύνεται σε μαθητές των τάξεων Δ-ΣΤ Δημοτικού, του Γυμνασίου και του Λυκείου, καθώς και στο ευρύ κοινό που ενδιαφέρεται να γνωρίσει την επιστήμη της συντήρησης και τη συνεισφορά της στη διαφύλαξη και ανάδειξη της πολυσήμαντης πληροφορίας που ο αρχαίος υλικός πολιτισμός  μεταφέρει. Η δράση περιλαμβάνει παρουσίαση των αρχών και της διαδικασίας των εργασιών συντήρησης μέσα από μελέτες περιπτώσεων δράσης του Τμήματος Συντήρησης της Ε.Φ.Α. Πιερίας και επίσκεψη στο Εργαστήριο Συντήρησης.
Χώρος διεξαγωγής: Αίθουσα προβολών και Εργαστήριο Συντήρησης
Αρχαιολογικού Μουσείου Δίου.
Ημέρα και ώρα διεξαγωγής: Πέμπτη 11 και Παρασκευή 12 Οκτωβρίου, 9.00-13.00 πμ.
Διάρκεια δράσης:  1.30’.
Υπεύθυνοι εκδήλωσης: Μαρία Παπαθανασίου και Βασιλική Κυπριανού, συντηρήτριες ΕΦΑ Πιερίας.
Απαραίτητη δήλωση συμμετοχής.
Τηλ. Επικοινωνίας: 23510 53644 και 23510 47883 

Δεν υπάρχουν σχόλια: