Γράφει η Κατερίνα Τσαλού
Ήρθε ο Ζορμπάς και διέλυσε τη μισή Ελλάδα. Την κάτω. Εδώ πάνω μας φέρθηκε με το γάντι. Μάλλον ήξερε ότι έχουμε και τεχάματα με τα Σκόπια.
Ήρθε ο Ξενοφών, επίσης μας φέρθηκε με αγάπη και στοργή.
Μπορεί να κατεβάσαμε βιαίως σακάκια και κλειστά παπούτσια μέσα σε μια εβδομάδα αλλά τουλάχιστον δεν τρέχαμε να βρούμε και το αυτοκίνητο στην ακτή.
Έγινε και το περιβόητο δημοψήφισμα στα Σκόπια. Αυτό δεν ήταν συμμετοχή σε δημοψήφισμα, αυτό ήταν ποσοστό για βουλωμένες αρτηρίες.
Και κάπως έτσι μάλλον αισθάνεται ο Ζάεφ μετά την εφιαλτική του Κυριακή.
Οι εξελίξεις θα είναι πολλές και σίγουρα όχι μόνο στο εσωτερικό των Σκοπίων. Ήδη άρχισαν τον σκυλοκαβγά στο εσωτερικό της δικής μας χώρας.
Ο Καμμένος αισθάνεται δικαιωμένος στ’αλήθεια ή μας κάνει χαβαλέ.
Κούρνιασε και κρύφτηκε όλο το διάστημα και βγήκε νύχτα Κυριακής να μας πει ότι αισθάνεται δικαιωμένος.
Πάμε τώρα και στα δικά μας τα σημαντικά.
Εγκαίνια Εμποροβιοτεχνικής Έκθεσης Πιερίας.
Το κλίμα μεταξύ των τοπικών φορέων είναι αγαπησιάρικο και χουχουλιάρικο.
Κάποιοι δεν κοιτιούνται. Κάποιοι δεν μιλιούνται καν. Κάποιοι μιλιούνται και φεύγοντας ρίχνουν και ένα καρφί.
Κάποιοι χαμογελούν σε όλους. Αυτό λέγεται δημόσιες σχέσεις. Κάποιοι είναι με όλους. Αυτοί είναι οι καλύτεροι, γιατί βγάζουν και γέλιο.
Μαζεύτηκαν όλοι κάτω από την τέντα. Όπως βλέπεις την εικόνα δεξιά ο Χιονίδης, ο Χατζηχριστοδουλου, λίγο κέντρο και δεξιά ο Κουκοδήμος, η Μαυρίδου, ο Καστόρης και ο Τζαμακλής. Λίγο πιο αριστερά ο Νταντάμης και πίσω η κερκίδα. Αμήχανη στεκόταν και παρατηρούσε.
Οι υποψήφιοι δήμαρχοι, οι υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι, οι υποψήφιοι παντός καιρού και πάσας περίστασης έκαναν αγώνα δρόμου.
Βγήκαν φωτογραφίες άπειρες. Έμπαινες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και έβλεπες παντού φωτογραφίες με επιχειρηματίες, περίπτερα, υπηρεσίες και τσουπ να κι ένα κεφάλι από υποψήφιο.
Η έκθεση συνεχίζεται. Κάποιοι επιμένουν. Πηγαίνουν κάθε μέρα για να «κυκλώσουν» τα σταυρά.
Βάλτε στρωτό παπούτσι και ξαμοληθείτε. Η τελευταία σας ευκαιρία είναι. Αν πιάσουν τα κρύα που να μας βρείτε ξανά μαζεμένους όλους μαζί.
Στα πιο δικά μου τώρα, ήδη άρχισε να με εκνευρίζει ο συνωστισμός. Με τρελαίνει το γεγονός ότι θα πρέπει να χαμογελάω και να μιλάω με όλους αυτό το διάστημα και μέχρι τις 19 Μαΐου για να κάνω τη δουλειά μου η κακομοίρα.
Δεν ξέρω πως το κάνουν κάποιοι για χρόνια ολόκληρα και δεν τους παίρνουμε και χαμπάρι πραγματικά.
Θα συμβουλευτώ την ψυχολόγα μου και θα σας δώσω χρήσιμες συμβουλές.
Καλό μας μήνα. Ο Σεπτέμβρης δεν ήταν ποτέ ο μήνας μου. Αποδείχθηκε για άλλη μια χρονιά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου