7 Νοεμβρίου 2018

Υπ. Τουρισμού: Ρεκόρ με 33 εκατ. τουρίστες και 2 δισ. ευρώ επιπλέον έσοδα «κλείνει» το 2018

Την εκπληκτική πορεία του ελληνικού τουρισμού την τελευταία τετραετία και το νέο αναπτυξιακό πρόγραμμα για τα επόμενα χρόνια, παρουσίασε η υπουργός Τουρισμού, κα Έλενα Κουντουρά, στην καθιερωμένη συνέντευξη τύπου της Ελλάδας στα βρετανικά ΜΜΕ στο πλαίσιο της Διεθνούς Τουριστικής Έκθεσης World Travel Market στο Λονδίνο, όπου η Ελλάδα και ο ΕΟΤ συμμετέχουν με δυναμική παρουσία.

Η υπουργός αναφέρθηκε στην εντυπωσιακή αύξηση των διεθνών αφίξεων κατά 33%, από τα 24 εκατομμύρια επισκέπτες το 2014 στα 33 εκατομμύρια το 2018. Και παρουσίασε ειδικότερα τις ενέργειες που έχουν γίνει και έχουν αποδώσει συνεχή ιστορικά-ρεκόρ σε έσοδα, αφίξεις και όλα τα τουριστικά μεγέθη.

Επίσης, παρουσίασε τους στρατηγικούς στόχους και το αναπτυξιακό πλάνο για τη διατήρηση της δυναμικής αύξησης του ελληνικού τουρισμού τα επόμενα χρόνια.

Ο σχεδιασμός περιλαμβάνει δυναμική και στοχευμένη προβολή και προώθηση, την αναβάθμιση της τουριστικής εκπαίδευσης, την προσέλκυση νέων επενδύσεων, την αξιοποίηση των ψηφιακών τεχνολογιών και την εφαρμογή της καινοτομίας στον τουρισμό.

«Πετύχαμε ένα πρωτόγνωρο τουριστικό "άλμα" την τετραετία 2015-2018. Οι επιδόσεις του ελληνικού τουρισμού το 2018 ξεπέρασαν κάθε προσδοκία, με νέο ιστορικό ρεκόρ για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά που θα αγγίξει τα 33 εκατομμύρια τουρίστες και 2 δισ. ευρώ επιπλέον έσοδα. Στόχος μας είναι να διατηρήσουμε και να ενισχύσουμε αυτή τη δυναμική με το νέο αναπτυξιακό μας πρόγραμμα», τόνισε η κα Κουντουρά.

Η εντυπωσιακή αύξηση του ελληνικού τουρισμού αναγνωρίστηκε από όλους τους παράγοντες της διεθνούς τουριστικής αγοράς και τους επικεφαλής της βρετανικής τουριστικής βιομηχανίας στις συναντήσεις που πραγματοποίησαν με την Υπουργό και στελέχη του ΕΟΤ κατά τη διάρκεια της Διεθνούς Τουριστικής Έκθεσης World Travel Market. Καθώς επίσης, και από διεθνείς οργανισμούς όπως το Παγκόσμιο Συμβούλιο Ταξιδίων& Τουρισμού (WTTC), που διοργάνωσε ειδική εκδήλωση στο Λονδίνο με κεντρική ομιλήτρια την κα Κουντουρά, για να αναδείξει τις πολιτικές και τις καλές πρακτικές που εφάρμοσε η Ελλάδα και απέδωσαν τα εξαιρετικά τουριστικά αποτελέσματα της τελευταίας τετραετίας.

Οι ισχυρές επιδόσεις της Ελλάδας στον τουρισμό αποτέλεσαν το επίκεντρο του ενδιαφέροντος των βρετανικών ΜΜΕ. Η κα Κουντουρά παραχώρησε σειρά συνεντεύξεων για την προβολή της Ελλάδας και του ελληνικού τουρισμού σε ΜΜΕ και εξειδικευμένες τουριστικές εκπομπές κορυφαίων τηλεοπτικών δικτύων μεταξύ των οποίων το NationalGeographic, το CNBC και το SkyTV, καθώς και στο διεθνές πρόγραμμα του CNN με τον καταξιωμένο δημοσιογράφο κ. RichardQuest.

Επίσης, επιτυχημένη ήταν η παρουσία στη συνέντευξη τύπου της δημοφιλούς Βρετανίδας συγγραφέα, κας Victoria Hislop, η οποία είναι η δημιουργός best-seller βιβλίων και πετυχημένων τηλεοπτικών σειρών. Η κα Hislop μοιράστηκε προσωπικές της εμπειρίες από τα ταξίδια της στην Ελλάδα επί σειρά ετών και με το πάθος της ενθουσίασετα MME και το κοινό.

Η Ελλάδα έχει ενισχυμένη φέτος παρουσία στην World Travel Market με το μεγαλύτερο από ποτέ περίπτερο, όπου φιλοξενούνται 70 συνεκθέτες.

Στο περίπτερο του ΕΟΤ διοργανώθηκε ειδική εκδήλωση για την προβολή των προορισμών του Ιονίου μέσω της μοναδικής γαστρονομικής τους παράδοσης. Ενώ, το περίπτερο της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου διακρίθηκε ως το καλύτερο περίπτερο για B2B συναντήσεις στην φετινή World Travel Market.

Καθ’ όλη τη διάρκεια της έκθεσης η Ελλάδα προβάλλεται σε όλους τους χώρους εντός και εκτός του εκθεσιακού κέντρου, με ειδικές προωθητικές ενέργειες του ΕΟΤ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: