9 Νοεμβρίου 2018

Κατέρρευσε γέφυρα στην Καβάλα

Τμήμα της γέφυρας που περνά μπροστά από το παλιό νοσοκομείο στην Καβάλα κατέρρευσε λίγο μετά τις 4 το απόγευμα της Παρασκευής, παρασύροντας έναν γερανό και ένα αυτοκίνητο.
Από θαύμα δεν υπήρξαν θύματα, καθώς πρόκειται για ένα από τα κεντρικότερα σημεία του οδικού δικτύου της πόλης. Από την κατάρρευση της γέφυρας, που αποτελεί τμήμα της οδού Αμερικανικού Ερυθρού Σταυρού, στο ρεύμα εξόδου από την Καβάλα προς την Ξάνθη, εγκλωβίστηκαν ένα ιδιωτικής χρήσης επιβατικό αυτοκίνητο και ένα γερανοφόρο αυτοκίνητο μαζί με τους οδηγούς τους, χωρίς ωστόσο να τραυματιστούν, ενώ τα αυτοκίνητα που ακολουθούσαν μπόρεσαν να φρενάρουν την τελευταία στιγμή.
Πριν από τρία χρόνια η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Καβάλας είχε προχωρήσει σε μικρής κλίμακας εργασίες συντήρησης στις ενώσεις των αρμών, χωρίς ωστόσο ποτέ να τεθεί κανέναν θέμα επικινδυνότητας της. Πάντως, οι τεχνικές υπηρεσίες του Δήμου υπογραμμίζουν ότι το συγκεκριμένο τμήμα της γέφυρας δεν ένταξε το βάρος του γερανοφόρου οχήματος που διέρχονταν τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή.

Δεν υπάρχουν σχόλια: