3 Νοεμβρίου 2018

Στο πάνθεον της ενόργανης Γυμναστικής ο «Άρχοντας των Κρίκων»

Ο θρύλος του Λευτέρη Πετρούνια μεγάλωσε ακόμα περισσότερο στο Κατάρ και στο 48ο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα ενόργανης γυμναστικής που διεξήχθη στη Ντόχα. Ο Έλληνας «Άρχοντας των Κρίκων» αν και τραυματισμένος, για 90 δευτερόλεπτα έβαλε στην άκρη τους πόνους στον αριστερό ώμο, ξέχασε το χειρουργείο στο οποίο θα υποβληθεί τις επόμενες ημέρες και κατάφερε να κερδίσει το χρυσό μετάλλιο για τρίτη συνεχόμενη φορά.

Ταυτόχρονα έγινε ο πολυνίκης Έλληνας στην διοργάνωση, ξεπερνώντας τον Βλάση Μάρα που έχει δύο χρυσά κι ένα χάλκινο, αλλά έγινε κι ένας από τους τρεις γυμναστές σε όλη την ιστορία της ενόργανης, που έχει κατακτήσει τρία χρυσά μετάλλια σε ένα αγώνισμα σε Παγκόσμιο Πρωτάθλημα. Επιπλέον, διεύρυνε το εκπληκτικό αήττητο σερί του, αφού επί 2,5 χρόνια νικάει σε όλους τους αγώνες που έχει εμφανιστεί. Αυτό ήταν το 9ο συνεχόμενο χρυσό μετάλλιο στους 9 τελικούς μεγάλων διοργανώσεων, που έχει εμφανιστεί από το 2015 και μετά. 
Το ασημένιο μετάλλιο κατέκτησε ο Βραζιλιάνος Ολυμπιονίκης του Λονδίνου Αρτούρ Ναμπαρέτε Ζανέτι με 15,100 βαθμούς και το χάλκινο ο Ιταλός Μάρκο Λοντάντιο με 14,900. 
Η τελική κατάταξη
1. Λευτέρης Πετρούνιας (Ελλάδα) 15.366
2. Αρτούρ Ζανέτι (Βραζιλία) 
3. Μάρκο Λοντάντιο (Ιταλία) 14.900
4. Αρτούρ Τοβμασιάν (Αρμενία) 14.766
5. Νικίτα Ναγκόρνι (Ρωσία) 14.733
6. Βαχάγκν Νταβτιάν (Αρμενία) 14.733
7. Νικίτα Σιμόνοφ (Αζερμπαϊτζάν) 14.266
8. Ίγκορ Ραντιβίλοφ (Ουκρανία) 14.133
Δείτε το βίντεο της απονομής: 
 «Η τελευταία φορά που θα πονέσω στον ώμο μου»
Σε δηλώσεις του στη μικτή ζώνη του “Aspire Dome” στην Οργανωτική Επιτροπή του παγκόσμιου πρωταθλήματος μίλησε για το νέο κατόρθωμά του.
«Μετά την εμφάνισή μου, σκέφτηκα ότι δεν θα ήταν δυνατόν να το χάσω όλο αυτό… Είναι αρκετά τρελό αυτό που συνέβη, αλλά είδαμε όλοι το αποτέλεσμα. Τελικά δεν θα γινόταν να χάσω αυτή τη διοργάνωση», είπε αρχικά, αναφερόμενος στις αμφιβολίες που είχε μέχρι την τελευταία στιγμή σχετικά με την συμμετοχή του στο παγκόσμιο πρωτάθλημα, λόγω του τραυματισμού που τον ταλαιπωρεί.
Παραδέχθηκε, επίσης, ότι δεν ένιωσε νικητής με το «καλημέρα», μολονότι τελικά κατέκτησε τον παγκόσμιο τίτλο με μεγαλύτερη διαφορά από ποτέ:
«Δεν ένιωσα σίγουρος νικητής μετά το πρόγραμμά μου και τη βαθμολογία που πήρα. Ασφαλώς είδα την αυτοπεποίθησή μου να ανεβαίνει βλέποντας ότι είχα υψηλότερη βαθμολογία από ό,τι στον προκριματικό, πίστευα ότι θα έπαιρνα το χρυσό μετάλλιο, ωστόσο ήμουν λίγο ανήσυχος για τον βαθμό που θα έπαιρνε ο Ζανέτι, ο οποίος έκανε επίσης πολύ καλό πρόγραμμα. Ποτέ δεν μπορείς να είσαι σίγουρος για τη νίκη σ’ ένα παγκόσμιο πρωτάθλημα. Είχα καλούς ανταγωνιστές. Ο Λοντάντιο είναι νέος, με ‘καθαρές’ εκτελέσεις, ο Ζανέτι με έχει κερδίσει πολλές φορές και τον έχω κερδίσει πολλές φορές, γι’ αυτό δεν μπορείς να ξέρεις τι θα συμβεί».
Παρότι μάλιστα απέδειξε ότι μπορεί να κερδίζει τους πάντες ακόμα και τραυματίας, ξεκαθάρισε ότι η προγραμματισμένη για το πρωί της Δευτέρας (05/11) χειρουργική επέμβαση στη Γαλλία, δεν αλλάζει:
«Τη Δευτέρα, στις 07:15 το πρωί, μπαίνω στο χειρουργείο. Αυτό δεν αλλάζει! Πριν από τον τελικό, έλεγα ότι ‘είναι η τελευταία φορά που θα έχω αυτόν τον πόνο στον αριστερό ώμο, θα μπω λοιπόν απολαύσω τον αγώνα’, πράγμα το οποίο και έκανα! Φοβάμαι λίγο την επέμβαση, γιατί δεν έχω χειρουργηθεί στον ώμο άλλη φορά, αλλά ανυπομονώ να γίνει, γιατί κουβαλάω αυτόν τον πόνο εδώ και δέκα μήνες και δεν αντέχω άλλο…».
Την Πέμπτη ο Λευτέρης Πετρούνιας και έχοντας εδώ και εβδομάδες κάνει γνωστό τον τραυματισμό που αντιμετωπίζει στον αριστερό ώμο έγραφε στο Facebook: «Έφτασε λοιπόν φίλοι μου η ώρα να πούμε καλό μήνα..Θα σας ζητήσω να συντονιστείτε αύριο στην ΕΡΤ2 ώρα Ελλάδας 17:10 που ξεκινάει ο τελικός των Κρίκων και εκτελώ 1ος .. Είναι η τελευταία φορά που θα πονέσω στον ώμο μου ..Οπότε λέω να το απολαύσω...Πάμε δυνατά λοιπόν Ελλαδάρα μου..»

Την είδηση του τραυματισμού και του χειρουργείου είχε κάνει ο ίδιος ο Λευτέρης Πετρούνιας στις 12 Οκτωβρίου με ανάρτησή τού στο facebook. 
Τότε είχε γράψει: 
«Τόσα χρόνια έχω εισπράξει απίστευτη αγάπη από όλους τους Έλληνες και Ελληνίδες σε όλο τον κόσμο. Γι’αυτό και τα άσχημα νέα, επιλέγω να τα μάθετε από εμένα. Δυστυχώς, λόγω του τραυματισμού που με ταλαιπωρεί ήδη από τους προηγούμενους αγώνες και που με υποχρεώνει πια να οδηγηθώ στο χειρουργείο, δεν θα βρίσκομαι φέτος στο Παγκόσμιο για να υπερασπιστώ τα ελληνικά χρώματα και να διεκδικήσω ακόμη έναν Παγκόσμιο τίτλο, για να χαρεί όλη η Ελλάδα. Δεν το βάζουμε όμως κάτω. Εγώ και εσείς μαζί με την στήριξή σας. Σφίγγω τα δόντια και με τη βοήθεια του προπονητικού και ιατρικού team ευελπιστώ ότι θα είμαι σε θέση να διεκδικήσω τους ευρωπαϊκούς και παγκόσμιους τίτλους στις επόμενες διοργανώσεις και να φτάσω υγιής μέχρι το μεγάλο στόχο, τους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Τόκυο. Θα είμαστε σύντομα γεροί, δυνατοί, για να βάλουμε την ελληνική σημαία ξανά στον υψηλότερο ιστό» έγραψε ο «άρχοντας των κρίκων».

H Γυμναστική η «επανάσταση» και το bullying 

Ξεκίνησε την ενόργανη γυμναστική σε ηλικία 5 ετών στον Πανιώνιο αλλά το 2005 σε ηλικία 15 ετών έκανε την «επανάσταση» του, εγκαταλείποντας προσωρινά το άθλημα για να επιστρέψει σε αυτό το 2008, αποφασισμένος να γράψει ιστορία.
Ο Ελληνας «χρυσός» Ολυμπιονίκης μιλώντας παλαιότερα στο Olympic Channel είχε αναφερθεί στο bullying που δεχόταν στο σχολείο επειδή ήταν κοντός αλλά και για τη δυσκολία να επιστρέψει στον αθλητισμό, μετά από σχεδόν τριετή διακοπή που έκανε στην εφηβεία του.
«Όταν στη ζωή σου αρχίζουν να συμβαίνουν δύσκολα πράγματα, πρέπει να επιλέξεις: να παραδοθείς ή να προσπαθήσεις πιο δυνατά. Εγώ επέλεξα να προσπαθήσω πιο σκληρά» είχε χαρακτηριστικά πει.
Κάποια στιγμή είχε εκφράσει και την επιθυμία να ασχοληθεί με το πατινάζ. «Όλα αυτά μέσα στο γυμναστήριο, το τραμπολίνο, το δίζυγο, τα στρώματα, τα είδα τότε σαν έναν μεγάλο παιδότοπο, σαν μια τεράστια παιδική χαρά», έχει δηλώσει ο ίδιος. 

Παυλόπουλος: Ανυπέρβλητη ψυχική

Συγχαρητήριο τηλεγράφημα απέστειλε ο Προκόπης Παυλόπουλος. «Μαζί με τα θερμά μου συγχαρητήρια για τη νέα παγκόσμια διάκρισή σου, σου απευθύνω και την έκφραση του ειλικρινούς μου θαυμασμού για την ανυπέρβλητη ψυχική σου δύναμη« αναφέρει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Τσίπρας: Συνεχίζει να γράφει μια μοναδική ιστορία 

Θερμά συγχαρητήρια στον Λευτέρη Πετρούνια, εκφράζει μέσω Twitter και ο πρωθυπουργός τονίζοντας ότι συνεχίζει να γράφει μία μοναδική ιστορία επιτυχιών και διακρίσεων. «Ο Λευτέρης Πετρούνιας συνεχίζει να γράφει μια μοναδική ιστορία επιτυχιών και διακρίσεων. Θερμά συγχαρητήρια για το τρίτο συνεχόμενο χρυσό μετάλλιο σε παγκόσμιο επίπεδο!» σημειώνει ο Αλ. Τσίπρας.

Μητσοτάκης: Λευτέρη, σε ευχαριστούμε

Tweet για την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου έκανε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.
«Δεν υπάρχει πια ρεκόρ που να μην το σπάει. Τρίτο συνεχόμενο χρυσό σε παγκόσμιο πρωτάθλημα για τον Πετρούνια, που δεν τον σταμάτησε σήμερα ούτε ο τραυματισμός του. Λευτέρη, σε ευχαριστούμε που μας έκανες περήφανους για ακόμα μια φορά!», έγραψε στο λογαριασμό του στο twitter ο πρόεδρος της ΝΔ.

Γεννηματά: Ψυχή, θέληση και πείσμα

Η ψυχή, η θέληση και το πείσμα του χρυσού Λευτέρη Πετρούνια, τον οδήγησε πάλι στην κορυφή, δήλωσε η Φώφη Γεννηματά, πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής.
«Παρά τον τραυματισμό του, κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο και μας έκανε χαρούμενους. Πολλά συγχαρητήρια αναφέρει η Φ.Γεννηματά

ΣΥΡΙΖΑ: Χρυσή σελίδα

«Εκφράζουμε τα θερμά μας συγχαρητήρια στον Λευτέρη Πετρούνια για την κατάκτηση, για 3η συνεχόμενη φορά, του χρυσού μεταλλίου στους κρίκους, στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα» αναφέρει σε γραπτή του ανακοίνωση ο ΣΥΡΙΖΑ
«Πρόκειται για μια χρυσή σελίδα στην ιστορία της ενόργανης γυμναστικής και του ελληνικού αθλητισμού, που δείχνει την τεράστια αξία του, αλλά και τη μαχητικότητα και την προσήλωση στους στόχους του. Θερμά συγχαρητήρια αξίζουν επίσης στον προπονητή του, Δημήτρη Ράφτη, καθώς και σε όσους στήριξαν τον Λευτέρη Πετρούνια στον δρόμο για την επιτυχία του» καταλήγει το γραφείο Τύπου του κυβερνώντος κόμματος

Δεν υπάρχουν σχόλια: