8 Νοεμβρίου 2018

Κομισιόν: Ταχύτερη η ανάπτυξη χωρίς την περικοπή των συντάξεων

Σαφές μήνυμα πως εάν δεν περικοπούν οι συντάξεις η ελληνική οικονομία θα αναπτυχθεί ταχύτερα την επομένη διετία, χωρίς να διακινδυνεύουν οι στόχοι για το πρωτογενές πλεόνασμα έστειλε σήμερα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή μέσα από στις φθινοπωρινές προβλέψεις της.
Σύμφωνα με το σενάριο βάσης της ΕΕ, εάν δηλαδή εφαρμοσθούν τα προνοθετημένα από το 2017 μέτρα το πρωτογενές πλεόνασμα του 2019 θα ανέλθει στο 3,9% του ΑΕΠ. Εάν δεν εφαρμοστούν τότε το πρωτογενές πλεόνασμα του 2019 θα ανέλθει στο 3,5% του ΑΕΠ.

Στον αντίποδα η Κομισιόν εκτιμά πως εάν δεν περικοπούν οι συντάξεις το ΑΕΠ θα αυξηθεί ταχύτερα σε σχέση με το σενάριο βάσης. «Οι διαπραγματεύσεις για τον προϋπολογισμό του 2019 βρίσκονται σε εξέλιξη και αναμένεται ότι το τελικό πακέτο μέτρων θα οδηγήσει σε ένα πρωτογενές πλεόνασμα 3,5% του ΑΕΠ για το 2019. Σε αυτήν την περίπτωση, η πραγματική ανάπτυξη θα είναι υψηλότερη και θα μπορούσε να φτάσει το 2,3% του ΑΕΠ το 2019 και το 2020, το οποίο είναι ευθυγραμμισμένο με τις εαρινές προβλέψεις της Επιτροπής», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: