1 Νοεμβρίου 2018

Σκηνές φρίκης στο κυνοκομείο της Σπάρτης

Κρανία και οστά σκύλων, πεταμένα νεκρά ζώα σε αποσύνθεση, τόνοι εντοσθίων για τροφή, είναι οι «σκηνές μεσαίωνα στο κυνοκομείο Σπάρτης», όπως περιγράφονται σε επιστολή της Πανελλαδικής Φιλοζωικής Περιβαλλοντικής Ομοσπονδίας προς τον πρωθυπουργό, τις δικαστικές και αστυνομικές αρχές, τα κόμματα και τα ΜΜΕ.
Εικόνες φρίκης αποτυπώνονται στα στοιχεία που ακτιβιστές τράβηξαν μέσα από το κυνοκομείο Σπάρτης και εστάλησαν στον τοπικό φιλοζωικό σύλλογο και στην Ομοσπονδία. «Διάσπαρτα κρανία σκύλων και άλλα οστά αυτού του είδους, πεταμένα νεκρά ζώα, νεκρά ζώα  σε αποσύνθεση δίπλα σε υγιή, τόνοι βρόμικων εντοσθίων αντί της κατάλληλης τροφής, ζώα άρρωστα και σκελετωμένα, βρώμα και δυσωδία παντού. Μια υγειονομική βόμβα ελέω Δημοτικής Αρχής, έγκλειστα για μια ζωή δύστυχα ζώα κατά παράβαση της νομοθεσίας».
«Μια δημοτική Αρχή που απαγορεύει στα εκλεγμένα μέλη της 5μελούς επιτροπής να μπουν στο κυνοκομείο, ένας Αντιδήμαρχος που αποφασίζει και διατάζει, εικόνες ντροπής μιας χώρας που στα λόγια προσδιορίζεται ως ευρωπαϊκή.
»Καλούμε όλες τις Αρχές, Εισαγγελικές, Αστυνομικές, Υγειονομικές, τα αρμόδια Υπουργεία , τον Πρωθυπουργό, την Ελληνική Βουλή, να χειριστούν το θέμα όπως αρμόζει σε μια τέτοια εφιαλτική κατάσταση και να τιμωρηθούν παραδειγματικά οι υπεύθυνοι για κατά συρροή βασανισμό και θανάτωση ζώων και για την πλήρη καταστρατήγηση της ελληνικής νομοθεσίας».
Η Ομοσπονδία προσθέτει ότι το 2015, με «επιστολές στη Δημοτική Αρχή αλλά και στις άλλες εμπλεκόμενες Αρχές είχε αναφερθεί στις άθλιες συνθήκες που επικρατούσαν στο κυνοκομειο αυτό αλλά οι πάντες αδιαφόρησαν για να φτάσουμε με δική τους αποκλειστική ευθύνη στις εικόνες Μεσαίωνα που αντικρίζουμε τώρα».
Μεταξύ άλλων ζητά «να κλείσουν όλα τα κυνοκομεία της ντροπής που είναι δυστυχώς εκατοντάδες σε όλη τη χώρα, ζητάμε να παρθούν μέτρα από τα αρμόδια υπουργεία για να σταματήσει επιτέλους η αθλιότητα αυτή των εκατομμυρίων εξαθλιωμένων πολλές φορές αδέσποτων, μέτρα που θα λύσουν και δεν θα διαιωνίζουν το πρόβλημα.
»Ζητάμε την εφαρμογή της κείμενης για τα ζώα νομοθεσίας, ζητάμε να τιμωρούνται όλοι εκείνοι, όσο ψηλά κι αν βρίσκονται, που κουρελιάζουν τους νόμους και κάνουν ό,τι θέλουν απέναντι στα ζώα με την επικίνδυνη ανοχή πολλές φορές των διαφόρων αρχών.
»Ζητάμε το σεβασμό απέναντι σε κάθε μορφή ζωής το λιγότερο.
»Ζητάμε να σταματήσει τώρα η ντροπή αυτή της Ελλάδας.
»Αναμένουμε τη δραστική επιτέλους  παρέμβαση  των αρμοδίων για τα δύο κυνοκομεία Σπάρτης, όπου στοιβάζονται σαν άψυχα αντικείμενα εκατοντάδες ψυχές.
Σώστε ΤΩΡΑ τα ζώα.»
Δείτε περισσότερες φωτογραφίες ΕΔΩ (ΠΡΟΣΟΧΗ: σκληρές εικόνες)

Δεν υπάρχουν σχόλια: