24 Νοεμβρίου 2018

Xenia: Εγκαίνια της έκθεσης από την Έλενα Κουντουρά

Παρουσία της υπουργού Τουρισμού Έλενας Κουντουρά πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια της τουριστικής επαγγελματικής έκθεσης Xenia, που μέχρι την Δευτέρα αναμένεται να προσελκύσει χιλιάδες επισκέπτες που δραστηριοποιούνται στην τουριστική βιομηχανία της χώρας.
Όπως είπε η κ. Κουντουρά από το βήμα του δεύτερου διεθνούς φόρουμ φιλοξενίας που διοργανώνει το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο, ο ελληνικός τουρισμός μετά από 4 χρόνια συνεχούς προσπάθειας πέτυχε ρεκόρ με αφίξεις 33 εκατομμυρίων επισκεπτών με έσοδα 2 δισ. ευρώ περισσότερα σε σχέση με πέρυσι. Επισήμανε επίσης ότι για το 2019 τα μηνύματα είναι πολύ ενθαρρυντικά, αφού οι προκρατήσεις στις περισσότερες αγορές είναι ανοδικές σε σχέση με πέρυσι

Ακόμη, η κ. Κουντουρά, αφού εξήρε τις προσπάθειες του ιδιωτικού τομέα στο σκέλος της παροχής υψηλών υπηρεσιών, υπογράμμισε ότι ο δημόσιος και ιδιωτικός τομέας δουλεύουν σαν ομάδα για το καλό του ελληνικού τουρισμού.

Σε αυτό το σημείο ο πρώην πρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων Ανδρέας Ανδρεάδης ανέφερε ότι τα επόμενα δυο χρόνια θα είναι δύσκολα για όλους τους τουριστικούς προορισμούς ελέω Brexit και άλλων δυσκολιών στην Ευρώπη. Εστιάζοντας δε στο σκέλος των επενδύσεων επισήμανε ότι η Ελλάδα θα πρέπει να ακολουθήσει το παράδειγμα της Ισπανίας ως προς το μισθολογικό κόστος και τη φορολογία.

Η Xenia, στοχευμένη στον ξενοδοχειακό κλάδο έκθεση, όπως τονίζουν οι διοργανωτές, θα αποτελέσει ένα σημαντικό σημείο εμπειριών, τάσεων, καινοτομιών και έμπνευσης για όλους τους επαγγελματίες της Φιλοξενίας.

H Xenia 2018 παρουσιάζει το project Hotel Megatrends

Όλες οι τελευταίες τάσεις της τεχνολογίας, εσωτερικής διακόσμησης, αρχιτεκτονικής, δόμησης και αειφορίας θα παρουσιαστούν αποκλειστικά στο φιλόδοξο και καινοτόμο live project της έκθεσης «Hotel Megatrends», μια πλήρως δομημένη εγκατάσταση 445 τ.μ., που θα αναπτυχθεί στο Hall 1. Ζητούμενα που αφορούν ή θα πρέπει να αφορούν σήμερα κάθε ξενοδόχο, ιδιοκτήτη τουριστικού καταλύματος, αρχιτέκτονα, διακοσμητή κ.λπ. Για την υλοποίηση αυτής της παραγωγής συνεργάζεται μια εξειδικευμένη ομάδα αρχιτεκτόνων, σχεδιαστών, συμβούλων τεχνολογίας και φωτισμού, συμβούλων ευεξίας, κατασκευαστών και εταιρειών χορηγών.

Το Hotel Megatrends θα αναπτυχθεί σε τέσσερις βασικούς άξονες (Tech, Design, Green και Local) και έχει σαν στόχο να δημιουργήσει ένα σημείο καινοτομιών, εκπαίδευσης και έμπνευσης για τους επισκέπτες της έκθεσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: