12 Δεκεμβρίου 2018

Νύχτα τρόμου στο Στρασβούργο - Τρεις νεκροί και 12 τραυματίες από επίθεση ενόπλου σε χριστουγεννιάτικη αγορά - Καταζητείται ο δράστης

Τουλάχιστον τρεις άνθρωποι σκοτώθηκαν και περίπου δώδεκα τραυματίστηκαν στην επίθεση ενόπλου το βράδυ της Τρίτης στη χριστουγεννιάτικη αγορά της πόλης του Στρασβούργου.
Δυνάμεις επιβολής της τάξης αναζητούν ακόμα τον δράστη, ο οποίος διαφεύγει τη σύλληψη κι έχει «ταυτοποιηθεί» από τις αρχές, ενώ η αντιτρομοκρατική διεύθυνση της γαλλικής εισαγγελίας ανακοίνωσε πως διενεργεί έρευνα για την υπόθεση.
Περίπου 350 άνδρες, ανάμεσά τους 100 μέλη της δικαστικής αστυνομίας, μέλη των ειδικών δυνάμεων της αστυνομίας και στρατιωτικοί, με την υποστήριξη δύο ελικοπτέρων, καταδιώκουν τον ένοπλο, δήλωσε ο Γάλλος υπουργός Εσωτερικών Κριστόφ Καστανέρ.

Σύμφωνα με τον δήμαρχο της πόλης Ρολάντ Ρις η επίθεση, η οποία διαπράχθηκε περί τις 19:00 (τοπική ώρα· 20:00 ώρα Ελλάδας) στο κέντρο της πόλης είχε αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους «τέσσερις άνθρωποι» και «περίπου δέκα να τραυματιστούν», από τους οποίους τουλάχιστον οι τρεις βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση. Ανάμεσα στους τραυματίες είναι ένας στρατιώτης, που τραυματίστηκε ελαφρά όταν εξοστρακίστηκε μια από τις σφαίρες του ενόπλου, όπως γνωστοποίησε νωρίτερα το γαλλικό γενικό επιτελείο.

Ο δράστης της επίθεσης, που έχει φάκελο (fiché, συντομογραφία του όρου Sûreté de l'Etat) συνέχιζε ακόμη να «αναζητείται» από τις δυνάμεις επιβολής της τάξης τη νύχτα της Τρίτης προς Τετάρτη, υπογράμμισε η νομαρχία, η οποία προέτρεψε επιτακτικά τους πάντες στο Στρασβούργο να παραμείνουν «κλεισμένοι στα σπίτια τους».

Πριν διαφύγει, ο ένοπλος τραυματίστηκε από τις σφαίρες των ανδρών μιας στρατιωτικής περιπόλου που είχε αναπτυχθεί στο πλαίσιο της επιχείρησης Sentinelle και ήταν επιφορτισμένη με τη φρούρηση της χριστουγεννιάτικης αγοράς.

Ο δράστης, μεγαλωμένος στο Στρασβούργο, 29 ετών, σχεδιαζόταν να συλληφθεί το πρωί της Τρίτης από άνδρες της χωροφυλακής, στο πλαίσιο έρευνας για απόπειρα ανθρωποκτονίας και ληστεία, ανέφερε πηγή προσκείμενη στην έρευνα που διενεργείται στο Γαλλικό Πρακτορείο. Άλλοι ύποπτοι για την ίδια υπόθεση συνελήφθησαν.

Είναι γνωστός στις αρχές για τη διάπραξη κακουργημάτων, υποθέσεις του «κοινού ποινικού δικαίου», διευκρίνισε ο υπουργός Εσωτερικών της Γαλλίας Κριστόφ Καστανέρ, ο οποίος έσπευσε αμέσως επιτόπου κατ' εντολή του προέδρου Εμανουέλ Μακρόν.

enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: