17 Δεκεμβρίου 2018

Αλ. Χαρίτσης: Αρχές του νέου έτους οι περισσότερες προκηρύξεις για 1.500 προσλήψεις στους ΟΤΑ

Στις αρχές του 2019 θα εκδοθούν οι περισσότερες προκηρύξεις για τις 1.500 προσλήψεις στους ΟΤΑ, που περιλαμβάνονται στον κοινό σχεδιασμό των υπουργείων Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης για την επόμενη τριετία, όπως ανέφερε ο Αλέξης Χαρίτσης, σε συνέντευξή του στον Αθήνα 9,84.


Όπως είπε ο υπουργός Εσωτερικών, οι περισσότερες από τις 1.500 προσλήψεις θα είναι στοχευμένες σε τεχνικές, οικονομικές και νομικές υπηρεσίες των δήμων και των Περιφερειών.

Σχετικά με την έκδοση των οριστικών πινάκων διοριστέων της προκήρυξης 3Κ/2018 για 8.166 μόνιμες θέσεις στις ανταποδοτικές υπηρεσίες των δήμων, ο κ. Χαρίτσης αναφέρθηκε σε ενημέρωση από τον πρόεδρο της ανεξάρτητης αρχής, σύμφωνα με τον οποίο αναμένεται έως τις 31 Δεκεμβρίου.

Για την επιλογή της υποψηφιότητας του ΣΥΡΙΖΑ για τον δήμο Αθηναίων σημείωσε ότι τον πρώτο λόγο στην επιλογή των προσώπων που θα στελεχώσουν το ψηφοδέλτιο τον έχει η αυτοδιοικητική κίνηση «Ανοιχτή Πόλη», που πρόσκειται στην Κουμουνδούρου.

«Ευθεία επίθεση στην ελευθεροτυπία και εντέλει στην ίδια τη δημοκρατία»
 η επίθεση στον Σκάι

Ο ίδιος καταδίκασε τη βομβιστική επίθεση στον Σκάι, κάνοντας λόγο για «μία ευθεία επίθεση στην ελευθεροτυπία και εντέλει στην ίδια τη δημοκρατία», τονίζοντας παράλληλα την ανάγκη «η πολιτική αντιπαράθεση στη χώρα μας να γίνεται και να συνεχίσει να γίνεται με δημοκρατικούς όρους, με όρους προγραμματικής αντιπαράθεσης».

Για το ενδεχόμενο οι ΑΝΕΛ να αποσύρουν την εμπιστοσύνη στην κυβέρνηση, ο κ. Χαρίτσης επισήμανε ότι «αυτή η κυβέρνηση έχει δείξει πολύ μεγάλους βαθμούς ανθεκτικότητας, που πολλές φορές εκπλήσσουν με το πώς έχει καταφέρει μέσα από πολύ μεγάλες δυσκολίες και αντιξοότητες να σταθεί στα πόδια της και να εφαρμόσει το πρόγραμμά της».

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: