7 Δεκεμβρίου 2018

Δολοφονία 21χρονης: Σοκάρουν οι απολογίες των κατηγορουμένων για το φονικό στη Ρόδο

Κρίθηκαν προφυλακιστέοι ο 19χρονος Αλβανός και ο 21χρονος Έλληνας - «Μαραθώνιες» οι καταθέσεις τους ενώπιον της ανακρίτριας της Ρόδου - Ο ένας προσπαθούσε να «ρίξει» τη δολοφονία της φοιτήτριας στον άλλο - Το στοιχείο που προκάλεσε ανατριχίλα στις λιμενικές Αρχές.

Αποτροπιασμό και ανατριχίλα προκαλούν τα όσα κατέθεσαν ενώπιον της ανακρίτριας Ρόδου ο 19χρονος Αλβανός και ο 21χρονος Έλληνας, οι οποίοι φέρονται ως οι δολοφόνοι της 21χρονης φοιτήτριας, Ελένης Τοπαλούδη.

Επί ώρες, τόσο κατά τη διάρκεια των κατά μόνας καταθέσεών τους όσο και τη στιγμή της κατ' αντιπαράσταση εξέτασής τους, οι δύο κατηγορούμενοι έριχναν ο ένας το βάρος της δολοφονίας του φονικού στον άλλο.

Σύμφωνα με το Star, το σημαντικό στοιχείο είναι ότι και ο Αλβανός, που ήταν ο μοναδικός που είχε ομολογήσει, αλλάζει τώρα τα όσα είχε πει. Και οι δυο δίνουν διαφορετικό κίνητρο που οδήγησε στο να πάρει κάποιος το σίδερο και να τη χτυπήσει.
Τι ισχυρίστηκε ο Έλληνας κατηγορούμενος
«Ο Α. (σ.σ 19χρονος Αλβανός) τη χτύπησε με το σίδερο στο κεφάλι γιατί εκνευρίστηκε όταν η Ελένη είπε ότι εγώ ήμουν καλύτερος από αυτόν ερωτικά. Πανικοβλήθηκα. Αυτό που είδα ήταν απάνθρωπο. Είδα μια πρωτοφανή συμπεριφορά. Έναν άλλο άνθρωπο. Στη συνέχεια απείλησε και εμένα ότι θα μου κάνει κακό. Επειδή είναι πρωταθλητής πολεμικών τεχνών, φοβήθηκα», δήλωσε ο 21χρονος Ροδίτης ενώπιον της ανακρίτριας.
Τι ισχυρίστηκε ο Αλβανός κατηγορούμενος
«Ο Μ. (σ.σ. ο 21χρονος Ροδίτης) τη χτύπησε δυνατά γιατί αρνήθηκε να βρεθεί μαζί του ερωτικά. Φοβήθηκα. Με απείλησε ότι αν μιλήσω θα πάθω τα ίδια. Ήμουν παρών όταν την πέταξε από τα βράχια»,  υποστήριξε ο 19χρονος Αλβανός ενώπιον της ανακρίτριας.
Σύμφωνα, πάντα, με το Star, τα όσα δήλωσαν στις ξεχωριστές καταθέσεις τους, τα είπαν και στην κατ' αντιπαράσταση εξέτασή τους από την ανακρίτρια.
Υπενθυμίζεται πως ο 21χρονος Ροδίτης δεν έχει ομολογήσει το έγκλημα, αρνούμενος, μάλιστα το γεγονός ότι ο ίδιος ήταν παρών όταν το σώμα της αδικοχαμένης Ελένης Τοπαλούδη ρίχτηκε στα βράχια.
Ωστόσο, σύμφωνα με τις λιμενικές Αρχές, όταν οι λιμενικοί του είπαν ότι έχουν στα χέρια τους βίντεο, στο οποίο εμφανίζεται να βρίσκεται στο αυτοκίνητο μαζί με τον 19χρονο Αλβανό και να πηγαίνουν με αυτό κοντά στα βράχια, τότε παραδέχθηκε πως ήταν πράγματι παρών στο αποτρόπαιο έγκλημα.

Το στοιχείο που σόκαρε τους λιμενικούς
Ανατριχίλα, την ίδια στιγμή, προκαλούν οι μαρτυρίες των λιμενικών σχετικά με τα όσα κατέθεσε ο 19χρονος Αλβανός. «Μιλούσε σα να μην έγινε τίποτα. Ήταν απαθής. Σα να μην είχε καταλάβει τι είχε κάνει»είπαν χαρακτηριστικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: