19 Δεκεμβρίου 2018

Τραγικό τέλος για 6χρονο αγόρι - Πνίγηκε από λουρί σκύλου

Δεν τα κατάφερε το 6χρονο αγόρι που έδινε μάχη για την ζωή του στο Νοσοκομείο Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού», μετά από ασφυξία που του προκάλεσε κατά το παιχνίδι το λουρί του σκύλου της οικογένειας.
Ο μικρός έπαιζε με τον σκύλο και κάτω από άγνωστες συνθήκες το λουρί τυλίχτηκε γύρω από το λαιμό του. Το περιστατικό συνέβη περίπου στις 16:00 το απόγευμα της Τρίτης.
Όπως είχε δηλώσει στον ΑΝΤ1 ο πατέρας του παιδιού, το αγοράκι δεν μπορούσε να αναπνεύσει καθώς δεν πέρναγε το οξυγόνο. Η μητέρα η οποία ειδοποίησε την αστυνομία και ασθενοφόρο δήλωσε ότι ήταν στην κουζίνα και δεν αντελήφθη τι συνέβη και όταν πήγε στο δωμάτιο βρήκε το παιδί χωρίς τις αισθήσεις του.
Οι νοσηλευτές έκαναν τεχνητή αναπνοή στο αγοράκι και στην συνέχεια το μετέφεραν στο νοσοκομείο όπου νοσηλεύονταν διασωληνωμένο. Από την αστυνομία διενεργείται προανάκριση για να διευκρινισθούν οι συνθήκες κάτω από τις οποίες συνέβη το περιστατικό.
Η ανακοίνωση του  Γ.Ν. Παίδων Π. & Α. Κυριακού:

«Ο ασθενής Σ. Ι.-Χ. του Ν., ηλικίας 6 ετών νοσηλεύτηκε στη ΜΕΘ του Γ.Ν. Παίδων Π. & Α. Κυριακού από τις 18/12/2018 και ώρα 16:50.

Το παιδί διακομίστηκε με το ΕΚΑΒ στα ΤΕΠ άσφυγμο – απνοϊκό με κόρες σε μυδρίαση και έγινε άμεσα προχωρημένη καρδιοαναπνευστική ανάνηψη.

Στα 35 λεπτά ανάνηψης, ανέκτησε καρδιακό ρυθμό και εισήχθη στη ΜΕΘ διασωληνωμένο, σε κρίσιμη – βαρύτατη κλινική εικόνα με αιμοδυναμική αστάθεια υπό φαρμακευτική υποστήριξη και πολυοργανική ανεπάρκεια.

Έγινε Αξονική Τομογραφία εγκεφάλου και Αυχενικής Μοίρας Σπονδυλικής Στήλης με ευρήματα υπέρ ανοξικής εγκεφαλοπάθειας. Επίσης διενεργήθηκε υπερηχογράφημα άνω/κάτω κοιλίας με παθολογικά ευρήματα από ήπαρ, σπλήνα, έντερο, νεφρούς, που πιθανώς οφείλονται σε σπλαχνική υποάδρευση.

Σήμερα παρουσίασε εκ νέου καρδιακή ανακοπή, έγινε εκ νέου ανάνηψη και παρά τις προσπάθειες, το παιδί απεβίωσε στις 11:55 π.μ στις 19.12.2018».

Δεν υπάρχουν σχόλια: