8 Δεκεμβρίου 2018

Δήμος Κατερίνης: Σήκωσε αυλαία το Εντυπωσιακό Πάρκο των Χρωμάτων!

Σάββας Χιονίδης: «[…]Το Πάρκο της πόλης μας, μπήκε ξανά στη ζωή του Δήμου, στη ζωή του κέντρου και αποτελεί πόλο έλξης χειμώνα και καλοκαίρι. Ιδιαίτερα τώρα με το Πάρκο των Χρωμάτων, το Πάρκο των Χριστουγέννων»

Αυλαία σήκωσε χθες το βράδυ το Πάρκο των Χρωμάτων του Δήμου Κατερίνης, με εντυπωσιακή προσέλευση δημοτών και επισκεπτών, ατόμων όλων των ηλικιών και μία λαμπερή γιορτή πλημμυρισμένη με χρώματα, γεύσεις, μουσικές και κλίμα Χριστουγέννων.

Όπως σημείωσε κατά την επίσημη έναρξη της λειτουργίας του Πάρκου των Χρωμάτων, ο Δήμαρχος Κατερίνης Σάββας Χιονίδης: «Σήμερα στην Κατερίνη γιορτάζουμε. Και αυτό το πετυχαίνουμε, με τις ευχές της Εκκλησίας, του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη μας κ. Γεωργίου, με την συμπαράσταση του Επιμελητηρίου Πιερίας και του προέδρου του Ηλία Χατζηχριστοδούλου. Θέλω να ευχαριστήσω τους Δημότες καθώς και τους επισκέπτες από άλλες περιοχές που είναι μαζί μας απόψε. Γιατί το Πάρκο της πόλης μας, μπήκε ξανά στη ζωή του Δήμου, στη ζωή του κέντρου και αποτελεί πόλο έλξης χειμώνα και καλοκαίρι. Ιδιαίτερα τώρα με το Πάρκο των Χρωμάτων, το Πάρκο των Χριστουγέννων».

ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΨΥΧΗΣ ΚΑΙ ΠΟΛΛΕΣ ΩΡΕΣ ΔΟΥΛΕΙΑΣ

Όπως ανέφερε ο κος Χιονίδης: «Είναι σημαντικό στις δύσκολες στιγμές όταν όλοι κάνουμε οικονομία στα σπίτια μας, καθώς έχουν μειωθεί τα εισοδήματα να βρούμε διεξόδους. Αυτό έκανε ο Δήμος, με πολλή δουλειά και κυρίως κατάθεση αγάπης και ψυχής και από εμένα προσωπικά, από όλους τους δημοτικούς συμβούλους, τους συνεργάτες μας, καταφέραμε να κάνουμε τον Δήμο μας από μία δευτερεύουσα επαρχιακή πόλη, μία αξιοζήλευτη πόλη με αποτέλεσμα πολλοί να είναι αυτοί που μας αντιγράφουν. Αυτό πράγματι είναι καλό για όλους μας και πρέπει να είμαστε υπερήφανοι».

ΕΥΧΕΣ


«Εύχομαι από καρδιάς να γιορτάσουμε όλοι και όλες σε αυτό το υπέροχο πάρκο, καθώς και σε όλη την πόλη που είναι στολισμένη, καθώς όπως γνωρίζετε το κέντρο μας έχει γίνει ένα πια: οι πεζόδρομοι, η πλατεία Δημαρχείου, η κεντρική πλατεία, η πλατεία Δημοκρατίας, αποτελούν ένα μεγάλο κέντρο, το οποίο αξίζει κανείς να επισκέπτεται».

Και ο Δήμαρχος κατέληξε επισημαίνοντας: «Να θυμίσω με την ευκαιρία, ότι αυτό το πάρκο που θα επισκεφτούν και φέτος δεκάδες χιλιάδες επισκέπτες, από εδώ αλλά και από άλλες περιοχές της χώρας είναι το δεύτερο μεγαλύτερο πάρκο μετά τον εθνικό κήπο των Αθηνών. Αυτό είναι μεγάλο προνόμιο και πραγματικά είμαστε υπερήφανοι για αυτό, ενώ το διατηρούμε καθαρό, ασφαλές και με πολλά ενδιαφέροντα. Θέλω να καλέσω όλους τους συνδημότες μας, από τον Κορινό έως τα Καταλώνια, από την Σεβαστή έως τον Άγιο Δημήτριο, από την Παραλία έως το Μοσχοπόταμο, τη Ρητίνη, όλοι να είμαστε εδώ για να γιορτάσουμε, καθώς έτσι κάνουμε τον Δήμο μας, ακόμη πιο δυνατό. Γιατί οι άνθρωποι κάνουν την πόλη, ενώ εμείς δημιουργούμε τις συνθήκες, προκειμένου μέσα σε αυτό γκρίζο των εποχών (άλλοι θα έλεγαν φτιάχνουμε θεσμούς, εμείς τα λέμε πιο απλά), να δημιουργούμε γιορτές, οι οποίες κρατούν χρόνια και τις απολαμβάνουμε. Χρόνια πολλά. Καλά και Ευλογημένα Χριστούγεννα, σε όλους και όλες!». 
Νωρίτερα, ο Μητροπολίτη Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ.Γεώργιος, ευχήθηκε « […]Χρόνια πολλά, καλά Χριστούγεννα, ο Χριστός να γεννηθεί στις καρδιές μας, με αγάπη, ειρήνη και ομόνοια σε όλο τον κόσμο. Καλή χρονιά!».

Τέλος, σε σύντομο χαιρετισμό του, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Πιερίας Ηλίας Χατζηχριστοδούλου αναφέρθηκε στις συντονισμένες πρωτοβουλίες και προσπάθειες του Δημάρχου που είχαν ως απόρροια την εντυπωσιακή αναμόρφωση του πάρκου, το οποίο πλέον συνιστά προορισμό για δημότες και επισκέπτες, ενώ απευθυνόμενος στο Δήμαρχο τόνισε: «Θέλω αγαπητέ φίλε Σάββα να κοιτάς πάντα σε αυτές τις σπουδαίες διοργανώσεις και το Επιμελητήριο, όσα χρόνια Δήμαρχος θα συνεχίσεις να είσαι. Πολύ σημαντικό πράγματι, που σε αυτή τη δύσκολη οικονομική συγκυρία ο Δήμος δίνει εορταστική τόνωση όχι μόνο για τα μικρά παιδιά, αλλά και για εμάς τους ίδιους. Χρόνια πολλά. Καλά Χριστούγεννα!».

Στην εκδήλωση παρέστησαν επίσης: αντιδήμαρχοι, δημοτικοί και τοπικοί σύμβουλοι του Δήμου Κατερίνης, εκπρόσωποι τοπικών αρχών, φορέων & συλλόγων.

Η ΦΩΤΑΓΩΓΗΣΗ ΤΟΥ ΠΑΝΥΨΗΛΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΟΥ ΔΕΝΤΡΟΥ

Αμέσως μετά, δόθηκε το σήμα για την φωταγώγηση του πανύψηλου και όμορφα στολισμένου Χριστουγεννιάτικου δέντρου, από τον Δήμαρχο Κατερίνης Σάββα Χιονίδη, με την συνδρομή μικρών παιδιών. Το χριστουγεννιάτικο ταξίδι είχε ξεκινήσει νωρίτερα με τη Φιλαρµονική του Δημοτικού Ωδείου Κατερίνης, που με την είσοδό της στο πάρκο έδωσε τον ενθουσιώδη τόνο της γιορτής. Αμέσως μετά, η κεντρική σκηνή υποδέχτηκε τον Γιάννη Χαρίση και τους μουσικούς συνεργάτες του σε μία μαραθώνια και απολαυστική λαϊκή βραδιά.


Η ταυτότητα του «Πάρκου των Χρωμάτων»

Με το συγκριτικό πλεονέκτημα του φυσικού τοπίου, το 52 στρεμμάτων έκτασης, «πάρκο των χρωμάτων», χρωματίζεται από το πνεύμα των Χριστουγέννων και μετατρέπεται σε έναν πολυχώρο θαυμάτων για μικρούς και μεγάλους, έως και τις 05 Ιανουαρίου 2019.
Ξυλοπόδαροι, ξωτικά και νεράιδες θα δίνουν καθημερινά το δικό τους γιορτινό τόνο, ενώ ένα τρενάκι θα κάνει βόλτα τους επισκέπτες σε όλο τον χώρο. Μάγοι, ταχυδακτυλουργοί, ζογκλέρ, ανιματέρ, ξυλοπόδαροι, ξωτικά, νεράιδες και ήρωες παραμυθιών θα μεταφέρουν τους επισκέπτες σε φανταστικούς κόσμους.

Μουσικά σχήματα, νεανικές μπάντες, χορωδιακά σύνολα, θα γεμίζουν με τους ήχους τους και θα διασκεδάζουν τους επισκέπτες. Οι νεράιδες του μαγεμένου δάσους στροβιλίζονται μαζί σας στο παγοδρόμιο και διασκεδάζουν στο καρουζέλ και στ’ άλλα παιχνίδια του λούνα παρκ στο «Πάρκο των Χρωμάτων». Η υπαίθρια αγορά συμπληρώνει με γεύσεις, αρώματα, παραδοσιακά προϊόντα, στολίδια και παιχνίδια το χριστουγεννιάτικο σκηνικό.

Δεν θα μπορούσαν να λείπουν το σπίτι και το εργαστήρι του Αϊ-Βασίλη, η «Αστερούπολη», η «Ευχούπολη» και ένα «Μαγεμένο Δάσος», τα οποία συμπληρώνουν τη χριστουγεννιάτικη εικόνα, όπως επίσης και τα περίπτερα με τα παραδοσιακά προϊόντα της Πιερίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: