13 Δεκεμβρίου 2018

Υπόθεση χρυσού: Αποφυλακίζεται ο Ριχάρδος και οι άλλοι επτά

Αποφυλακίζονται με βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών, σύμφωνα με πληροφορίες, οι οκτώ που είχαν προφυλακιστεί μετά την απολογία τους για συμμετοχή στη φερόμενη εγκληματική οργάνωση λαθρεμπορίας χρυσού. Η αποφυλάκιση του γνωστού ενεχυροδανειστή και των υπολοίπων αναμένεται τις επόμενες ώρες ή αύριο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα μέλη του δικαστικού συμβουλίου υιοθέτησαν την πρόταση της εισαγγελέως και έκριναν ότι δεν συντρέχουν πλέον λόγοι για προσωρινή κράτηση των «οκτώ» μετά την κατάρρευση του κατηγορητηρίου που αφορούσε το βασικό αδίκημα της λαθρεμπορίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το Συμβούλιο ορίζει για τον ενεχυροδανειστή Ριχάρδο Μυλωνά αλλά και τον -κατά τη δικογραφία- συναρχηγό της ομάδας, Τούρκο συριακής καταγωγής, χρηματική εγγύηση 200.000 ευρώ καθώς και περιοριστικούς όρους απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και υποχρεωτική εμφάνιση σε αστυνομικό τμήμα μία φορά τον μήνα.

Οι δικαστές φέρονται, επίσης, να μην ορίζουν προθεσμία για την καταβολή της εγγυοδοσίας, γεγονός που σημαίνει ότι οι δύο προσωρινά κρατούμενοι πρέπει να καταβάλουν το ποσό για να βγουν από τη φυλακή.

Για τους άλλους έξι προφυλακισμένους, το βούλευμα ορίζει μόνο την επιβολή περιοριστικών όρων.

Η υπόθεση μετά τις αρχικές αποκαλύψεις πήρε μια διαφορετική τροπή μετά την επικοινωνία της ανακρίτριας Διαφθοράς με τις αρμόδιες οικονομικές Αρχές. Στις 3 Δεκεμβρίου στο ανακριτικό γραφείο διαβιβάστηκε απάντηση της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ), σε ερώτημα της δικαστικής λειτουργού, στο οποίο η Αρχή επικαλούμενη την τελωνειακή νομοθεσία, ενημέρωσε ότι δεν οφείλονται δασμοί και φόροι για εξαγωγή χρυσού στην Τουρκία.

Εν συνεχεία, τη διακοπή της προσωρινής κράτησης και των οκτώ κατηγορουμένων εισηγήθηκε η εισαγγελέας, που κλήθηκε να προτείνει στο δικαστικό συμβούλιο.

Τελικά το αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο Πλημμελειοδικών Αθηνών, δεχόμενο την εισήγηση της εισαγγελέως, με βούλευμά του αποφάσισε ότι «δεν συντρέχει πλέον λόγος διατήρησης της προσωρινής τους κρατήσεως».

Πηγή: thetoc.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: