4 Δεκεμβρίου 2018

ΕΝ ΨΥΧΡΩ με τον Γιάννη Χατζηιωάννου

Είπα κι εγώ δεν θα σκάσει καμιά υποψηφιότητα αυτές τις μέρες; Και πριν αλέκτωρ φωνήσαι τρις, ό γέγονε γέγονε. Κι άλλος για Χίο τράβηξε άλλος για Μυτιλήνη. Κι ο νοών νοείτω.
**
Έσκασαν και μεταγραφές δυνατές και επώνυμες, τύφλα νάχει αυτή του Χριστοδουλόπουλου στο θρύλο. Το θέμα είναι κατά πόσο θα σκοράρουν.
**
Και θεμιτό είναι ν΄ αλλάξεις μαγαζί, ρίσκο όμως να διατηρείς την πελατεία σου, γιατί δεν έχεις να κάνεις με μπουλούκια αλλά στοιχειωδώς με σκεπτόμενους πολίτες. Και δεν στιγματίζω κάποιους αλλά μιλώ γενικώς και αορίστως επισημαίνοντας τον κίνδυνο της πρόωρης  κόκκινης κάρτας.
**
Κάποιοι μιλάνε για κωλοτούμπες, κάποιοι για αρριβισμό, κάποιοι για πικρίες, κάποιοι για ισχυρές φιλίες, όταν όμως ασχολείσαι με τα κοινά δεν βάζεις ποτέ στο ράφι την ιδεολογική σου ταυτότητα.
**
Οι δημοτικές εκλογές δεν είναι τελείως απολίτικες. Δεν είναι εκλογές πολυκατοικίας για το ποιος θα διαχειρισθεί τα κοινόχρηστα και ποιος όροφος θα δώσει πλειοψηφία, έχουν  κι ένα γενικότερο ενδιαφέρον με αντανάκλαση στην κεντρική πολιτική σκηνή και στον ιδεολογικό προσανατολισμό της ομάδας.
**
Δεν μου λένε τίποτε τα υμνολόγια που συχνά πυκνά βλέπουμε  για τους επικεφαλής των συνδυασμών, πολλές φορές μάλιστα  μου φαίνονται αστεία, λες και θέλουν να μας εμφυτεύσουν τη δική τους εικόνα όντας σε παράκρουση.  
**
Υπάρχουν φορές που λαβώνεται η αισθητική μας με τα πρόχειρα διαγγέλματα ακόμη και υποψηφίων δημοτικών συμβούλων κι αυτό μου δίνει αφορμή να σχολιάσω με σκοπό να σώσω ότι μπορώ. Με κακοποιημένη την αισθητική δεν μπορείς ούτε να εμπνεύσεις ούτε να εμπνευστείς.


Δεν υπάρχουν σχόλια: