1 Δεκεμβρίου 2018

Ανατροπή στα διπλώματα οδήγησης: Τι ισχύει για τους υποψήφιους ηλικιωμένους οδηγούς

Ποια η λύση που προκρίνεται για το αλαλούμ που επικρατεί εξαιτίας της αποχής των εξεταστών οδήγησης από τα καθήκοντά τους.
Παράταση στην ισχύ των διπλωμάτων οδήγησης των ηλικιωμένων οδηγών αναμένεται να δοθεί καθώς ήδη περισσότεροι από 50.000 υποψήφιοι και οδηγοί άνω των 74 ετών, βρίσκονται στο περίμενε.

Υπενθυμίζεται ότι οι εξεταστές διεκδικούν τις αναδρομικές αμοιβές που θα προβλέπονται στο νομοσχέδιο για τα διπλώματα που θα κατατεθεί κι έχουν... σηκώσει χειρόφρενο.

Σύμφωνα με τον «Ελεύθερο Τύπο», με εγκύκλιο του υπουργού Μεταφορώνορίζεται ότι παρατείνεται έως την ημερομηνία προγραμματισμού της επανεξέτασης η ισχύς της άδειας οδήγησης κατόχων, οι οποίοι έχουν συμπληρώσει την ηλικία των 74 ετών και έχουν υποβάλει αίτηση και τα απαιτούμενα δικαιολογητικά για την ανανέωσή της μετά την 30ή Αυγούστου 2018 ή θα υποβάλουν έως και την 28η Φεβρουαρίου 2019.

Η ημερομηνία επανεξέτασης προσόντων και συμπεριφοράς δεν μπορεί να απέχει από την ημερομηνία υποβολής της αίτησης για ανανέωση περισσότερο από:

- Πέντε μήνες για όσους έχουν υποβάλει αίτηση από τις 30 Αυγούστου 2018 έως και τις 30 Νοεμβρίου 2018.

- Τέσσερις μήνες για όσους θα υποβάλουν αίτηση από την 1η Δεκεμβρίου 2018 έως και την 31η Δεκεμβρίου 2018.

- Τρεις μήνες για όσους θα υποβάλουν αίτηση από την 1η Ιανουαρίου 2019 έως και τις 28 Φεβρουαρίου 2019.

Σημειώνεται ότι για τη συγκεκριμένη παράταση ισχύος των διπλωμάτων θα χορηγείται βεβαίωση από την αρμόδια υπηρεσία Μεταφορών.

newsbomb.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: