8 Δεκεμβρίου 2018

Γερμανία: Νίκη της εκλεκτής της Μέρκελ στον πρώτο γύρο για την αρχηγία του CDU

Στην Γερμανία, ολοκληρώθηκε η πρώτη ψηφοφορία για την εκλογή του διαδόχου της Μέρκελ και στο δεύτερο γύρο περνούν - όπως αναμενόταν - και η εκλεκτή της Μέρκελ και ο στενός συνεργάτης του Σόιμπλε. Η "μίνι" Μέρκελ συγκέντρωσε 45% ενώ ο Μερτς 39, 2 %.
Εν τω μεταξύ νωρίτερα, με ένα παρατεταμένο χειροκρότημα, περίπου δέκα λεπτών, οι σύνεδροι αποχαιρέτισαν την Άγκελα Μέρκελ, από την ηγεσία του κόμματος.
Στην Γερμανία, τέλος εποχής και επίσημα για την Άγκελα Μέρκελ, καθώς εξελέγη η διάδοχός της, στην ηγεσία των Χριστιανοδημοκρατών.

Το προφίλ της Άνεγκρετ Κραμπ-Καρενμπάουερ, της νέας προέδρου του CDU

H Άνεγκρετ Κραμπ-Καρενμπάουερ, η νέα Πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού κόμματος της Γερμανίας (CDU), γεννήθηκε στις 9 Αυγούστου 1962 στο Φέλκινγκεν του κρατιδίου Ζάαρλαντ που βρίσκεται στα γαλλογερμανικά σύνορα.

Από το 1999 έως το 2018 ήταν βουλευτής στο τοπικό κοινοβούλιο του Ζααρμπρίκεν, από το 2000 έως το 2011 διετέλεσε υπουργός σε διάφορα υπουργεία: Εσωτερικών, Παιδείας και Κοινωνικών Υποθέσεων και από το 2011 δύο φορές πρωθυπουργός του εν λόγω κρατιδίου.

Τον Φεβρουάριο του 2018, εξελέγη Γενική Γραμματέας του κόμματός της κατόπιν προτάσεως της καγκελαρίου Μερκελ με το συντριπτικό ποσοστό 98,87%.

Σήμερα εξελέγη Πρόεδρος του CDU με ψήφους 517 έναντι 482 του αντιπάλου της Φρίντριχ Μερτς.

Για την προσωπική της ζωή λίγα είναι γνωστά. Ο πατέρας της ήταν δάσκαλος και η μητέρα της νοικοκυρά. Είναι παντρεμένη από το 1984 με τον μηχανικό Χέλμουτ Καρενμπάουερ και έχει 3 παιδιά. Από τότε που άρχισε να ασχολείται με την πολιτική το σπίτι και τα παιδιά τα ανέλαβε ο σύζυγός της. Σπούδασε στις πόλεις Τρίερ και Ζααρμπρίκεν Νομικά και Πολιτικές Επιστήμες (1986-1990).

Έγινε μέλος του Χριστιανοδημοκρατικού κόμματος ήδη από τα μαθητικά της χρόνια (1981).

Στα social media δεν ανεβάζει θέματα ιδιωτικής φύσεως, ενώ τα χόμπι της είναι ο αθλητισμός, ο χορός και η μουσική. Ιδίως όμως διαβάζει πoλύ.

alphatv.gr - ΑΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: