3 Δεκεμβρίου 2018

«Θετική» η αποτίμηση της δημοσιονομικής πορείας της Ελλάδας στο Eurogroup

«Θετική» ήταν η αποτίμηση της δημοσιονομικής πορείας της Ελλάδας στο σημερινό Εurogroup, σύμφωνα με πηγή του υπουργείου Οικονομικών. Όπως ανέφερε η εν λόγω πηγή, κατά το πρώτο μέρος της συνεδρίασης του σημερινού Eurogroup, η Επιτροπή παρουσίασε την πρώτη τριμηνιαία έκθεση ενισχυμένης μετα-προγραμματικής εποπτείας για την Ελλάδα. 

Ακολούθησε τοποθέτηση του υπουργού Οικονομικών, ενώ δεν σημειώθηκε καμία παρατήρηση από άλλα κράτη μέλη. Σε γενικές γραμμές, υπήρξε «θετική αποτίμηση της δημοσιονομικής πορείας», ανέφερε η ίδια πηγή, προσθέτοντας ότι παράλληλα στον τομέα των μεταρρυθμίσεων επισημάνθηκαν «οι περιοχές για τις οποίες η ελληνική πλευρά συνεχίζει να εργάζεται συστηματικά με ορίζοντα την επόμενη έκθεση στις 27 Φεβρουαρίου 2019».

Σε ό,τι αφορά τη συζήτηση για τους προϋπολογισμούς των κρατών-μελών, «δεν υπήρξε καμία αναφορά στον προϋπολογισμό της Ελλάδας», ενώ επισημάνθηκε ότι μετά το τέλος του προγράμματος, η Ελλάδα είναι «πλήρως ενσωματωμένη στην κανονική ευρωπαϊκή δημοσιονομική διαδικασία».

Άνοδος στο Χρηματιστήριο Αθηνών με κέρδη 4,68% - Στο 4,2% έπεσε το δεκαετές ομόλογο
Υψηλά κέρδη κατέγραψε η χρηματιστηριακή αγορά προσεγγίζοντας τα επίπεδα των 660 μονάδων. Το Χ.Α. ακολούθησε το θετικό διεθνές κλίμα μετά την εμπορική εκεχειρία ΗΠΑ-Κίνας, αλλά και την διαφαινόμενη διάθεση της ιταλικής κυβέρνησης για συμβιβασμό με την Ε.Ε.

Αγοραστικό ενδιαφέρον παρατηρήθηκε σήμερα στη δευτερογενή αγορά ομολόγων, με αποτέλεσμα οι τιμές για δεύτερη συνεχή ημέρα να κινηθούν ανοδικά. Ενδεικτικά το δεκαετές ομόλογο διαπραγματευόταν σήμερα με απόδοση 4,20% από 4,27% την Παρασκευή.

Δεν υπάρχουν σχόλια: