23 Ιανουαρίου 2019

Δίκη Γρηγορόπουλου: Εμφανίστηκε μάρτυρας υπεράσπισης του Κορκονέα μετά από 11 χρόνια

Με την ολοκλήρωση της κατάθεσης ενός εν ενεργεία αστυνομικού ως μάρτυρα υπεράσπισης του Επαμεινώνδα Κορκονέα, συνεχίστηκε σήμερα Τετάρτη 23 Ιανουαρίου η δίκη για τη δολοφονία του 16χρονου Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου από το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Λαμίας.
Η εμφάνιση του συγκεκριμένου μάρτυρα υπεράσπισης προκάλεσε την έντονη αντίδραση της συνηγόρου πολιτικής αγωγής, Ζωής Κωνσταντοπούλου, καθώς εμφανίστηκε «αιφνιδιαστικά» στο τελευταίο στάδιο της δίκης, 11 χρόνια μετά, ενώ ουδέποτε είχε αναφέρει στην υπηρεσία του ότι είχε συναντηθεί με τους δύο ειδικούς φρουρούς λίγα λεπτά πριν τον θάνατο του Αλέξη Γρηγορόπουλου.
Μάλιστα, το Δικαστήριο είχε διακόψει τον περασμένο Δεκέμβριο μετά από αίτημα των συνηγόρων Πολιτικής Αγωγής, Νίκου Κωνσταντόπουλου και Ζωής Κωνσταντοπούλου, προκειμένου να αποσταλεί έγγραφο στη ΓΑΔΑ σχετικά με την υπηρεσία του εν λόγω μάρτυρα στις 6/12/2008.
Ο συγκεκριμένος αστυνομικός υπηρετούσε εκείνη την περίοδο στο ΑΤ Εξαρχείων μαζί με τους δύο καταδικασθέντες ειδικούς φρουρούς για τη δολοφονία του Γρηγορόπουλου, Επαμεινώνδα Κορκονέα και Βασίλη Σαραλιώτη, ενώ πλέον υπηρετεί σε υπηρεσία της Φθιώτιδας. Σύμφωνα με τα όσα κατέθεσε, ήταν αυτός που είδε τελευταίος τους δύο ειδικούς φρουρούς μόλις λίγα λεπτά πριν την δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου. Παράλληλα τους έχει επισκεφθεί στη φυλακή, ενώ συμμετείχε και στη φρουρά του Επαμεινώνδα Κορκονέα κατά τη μεταφορά του στα δικαστήρια.
Σημειώνεται ότι ο Ν. Κωνσταντόπουλος ζήτησε επίσης έγγραφο από τη Διεύθυνση Αστυνομίας Φθιώτιδας σχετικά για το αν ο μάρτυρας αστυνομικός πήρε άδεια και από ποιον για να καταθέσει.
Αναφερόμενος ο μάρτυρας αστυνομικός στην προσωπικότητα του Επ. Κορκονέα, ο αστυνομικός έκανε λόγο για έναν «ήρεμο οικογενειάρχη» που ασχολούνταν με τους νέους.
Η δίκη θα συνεχιστεί αύριο και μεθαύριο με τις απολογίες των Επαμεινώνδα Κορκονέα και Βασίλη Σαραλιώτη.
Πηγή: tvxs.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: