16 Ιανουαρίου 2019

ΣΕΠΕ Πιερίας: Απεργιακή κινητοποίηση την Πέμπτη 17 Ιανουαρίου - Ανοιχτή επιστολή προς τους γονείς

24ωρη απεργία Πέμπτη 17 Ιανουαρίου 2019 σε όλο το Δημόσιο. Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση Πιερίας 11.00΄ π.μ. ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ για:
- Υπεράσπιση του δημόσιου σχολείου
- Άμεση πραγματοποίηση μαζικών διορισμών μόνιμων εκπαιδευτικών για την κάλυψη όλων των αναγκών της δημόσιας εκπαίδευσης, αποκλειστικά με βάση το πτυχίο και όλη την προϋπηρεσία, διορισμό όλων των αναπληρωτών με έστω και με μία σύμβαση εργασίας, καμιά απόλυση αναπληρωτή.
- Απόσυρση του προς ψήφιση νομοσχεδίου
Το νέο σύστημα διορισμών του Υπουργείου σημαίνει απολύσεις των συναδέλφων αναπληρωτών, που για χρόνια και σε κάθε γωνιά της χώρας καλύπτουν τις τεράστιες ελλείψεις σε προσωπικό της Δημόσιας Δωρεάν Εκπαίδευσης. Το νέο σύστημα διορισμών του Υπουργείου σημαίνει ένα αέναο κυνήγι «προσόντων», επί πληρωμή, για μια επισφαλή θέση εργασίας και ανακύκλωση της ανεργίας για όλους τους εκπαιδευτικούς. Το νέο σύστημα διορισμών σημαίνει απαξίωση του πτυχίου, των εργασιακών και επαγγελματικών δικαιωμάτων που κατοχυρώνει.
Συμμετέχουμε ενεργά στο συλλαλητήριο της Αθήνας και στηρίζουμε τα οικονομικά τακτοποιημένα μέλη του Συλλόγου μας που επιθυμούν να μεταβούν στην Αθήνα, ώστε να συμμετέχουν στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας στη Βουλή την Πέμπτη 17-1-2019, στις 11:00 π.μ.
Καταγγέλλουμε την προκλητική καταστολή που δέχθηκε η πορεία της Αθήνας τη Δευτέρα 14/01/2019.
Ανοιχτή επιστολή προς τους γονείς:

Είμαστε οι δασκάλες και οι δάσκαλοι των παιδιών σας. Είμαστε αυτοί-ές  που κρατούν ανοιχτά και όρθια  όλα τα σχολεία της χώρας. Είμαστε αυτοί που αγωνιούν για τα παιδιά σας – παιδιά μας.
Γνωρίζετε ότι τα τελευταία  χρόνια οι διορισμοί στην εκπαίδευση  είναι μηδενικοί. Τα τελευταία χρόνια όλες  οι μνημονιακές κυβερνήσεις προσλαμβάνουν με την έναρξη της σχολικής χρονιάς χιλιάδες συμβασιούχους εκπαιδευτικούς, οι οποίοι περισσότερο από μια δεκαετία  μετακινούνται  διαρκώς, για να εργαστούν με καθεστώς ολιγόμηνων κακοπληρωμένων συμβάσεων, προκειμένου να καλύψουν πάγιες ανάγκες του δημόσιου σχολείου. Η άρνηση όλων των κυβερνήσεων να προχωρήσουν σε μαζικούς μόνιμους διορισμούς είναι η αιτία  να χαθούν χιλιάδες διδακτικές ώρες και πολλά σχολεία σε όλη τη χώρα να ανοίγουν σχεδόν ένα μήνα μετά την έναρξη  των μαθημάτων.
 Αυτές τις μέρες το Υπουργείο Παιδείας με το  «νομοσχέδιο» που ανακοίνωσε για τις προσλήψεις των εκπαιδευτικών και κατέθεσε  προς ψήφιση στη Βουλή, αναβάλλει για μια ακόμη φορά στο αόριστο βάθος της επόμενης τριετίας τις προσλήψεις των εκπαιδευτικών, υπονομεύει τα εργασιακά τους δικαιώματα, πετάει στον κάλαθο των αχρήστων  την συνολική προϋπηρεσία τους, εισάγει  την πλήρη υποβάθμιση του βασικού πτυχίου τους και διαμορφώνει ένα προσοντολόγιο, ένα κατάλογο δηλαδή προσόντων που θα πρέπει να έχει ο καθένας από εμάς, πέρα από το πτυχίο μας, προκειμένου να διοριστεί. Δεδομένου ότι μέσα στα δημόσια Πανεπιστήμια και όχι μόνο, έχει αναπτυχθεί μια αγορά μεταπτυχιακών και όλα τα μεταπτυχιακά πλέον κοστίζουν πολλές χιλιάδες ευρώ, το υπουργείο εισάγει τη λογική ότι όποιος έχει χρήματα να πληρώσει ίσως και να βρει δουλειά.
Η κυβέρνηση χρησιμοποιεί τις αγωνίες των εκπαιδευτικών για να εισάγει την πλήρη υποβάθμιση των πτυχίων μας και τις λογικές της πιο τιμωρητικής μορφής αξιολόγησης μέσα στο σχολείο. Εισάγει τη λογική των απολύσεων και του μη πιστοποιημένου εργαζόμενου στον κορμό της δημόσιας εκπαίδευσης.. Προωθεί, δηλαδή, ένα σχολείο με ριζικά διαφορετικό εργασιακό και παιδαγωγικό DNA. Για αυτό ο αγώνας για την απόσυρση αυτού του νομοσχεδίου είναι αγώνας όλων των εκπαιδευτικών, μόνιμων και αναπληρωτών, για να υπερασπιστούμε το δημόσιο σχολείο, τα εργασιακά μας δικαιώματα και τα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών μας.
Εμείς οι δάσκαλοι των παιδιών σας,  συναισθανόμενοι την ευθύνη μας απέναντί τους, απευθυνόμαστε σε εσάς  τους γονείς τους, ζητώντας την ενεργή συμμετοχή και συμπαράστασή σας στον αγώνα μας. Γνωρίζουμε ότι οι περισσότεροι από εσάς αντιμετωπίζετε τα ίδια ή παρόμοια προβλήματα. Πολλοί από εσάς δουλεύετε με ολιγόμηνες συμβάσεις, άλλοι ανασφάλιστοι, άλλοι ανασφαλείς και άλλοι άνεργοι.  Για εμάς  δεν υπάρχει άλλος δρόμος από τον κοινό μας αγώνα για δημόσια  δωρεάν παιδεία και υγεία, για μόνιμη και σταθερή δουλειά με αξιοπρέπεια!
Σας καλούμε να στηρίξετε τον αγώνα μας και να συμμετέχετε μαζί μας στις απεργιακές μας κινητοποιήσεις!
Απαιτούμε:
Την άμεση απόσυρση του νομοσχεδίου  
Διεκδικούμε μαζικούς μόνιμους διορισμούς όλων των αναπληρωτών με μοναδικά κριτήρια διορισμού το πτυχίο και όλη την προϋπηρεσία
 Διεκδικούμε πλήρη εργασιακά, ασφαλιστικά και συνδικαλιστικά δικαιώματα για τους  αναπληρωτές
Καμία απόλυση αναπληρωτή

Για το Δ.Σ.
Ο Πρόεδρος                            Ο Γ. Γραμματέας
Κοντοφάκας Αθανάσιος          Κοσκινάς Χρήστος

Δεν υπάρχουν σχόλια: