13 Ιανουαρίου 2019

Τσίπρας: Θα ζητήσω ψήφο εμπιστοσύνης – Ο ναύαρχος Αποστολάκης νέος υπουργός Άμυνας

Ψήφο εμπιστοσύνης αναμένεται να ζητήσει από τη Βουλή ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, μετά την αποχώρηση του κυβερνητικού του εταίρου, Πάνου Καμμένου από την κυβέρνηση.
Σύμφωνα με πληροφορίες ο πρωθυπουργός θα ζητήσει αύριο, Δευτέρα, την ψήφο εμπιστοσύνης. Έτσι, η συζήτηση αναμένεται να ξεκινήσει την Τρίτη και να ολοκληρωθεί με την ονομαστική ψηφοφορία την Πέμπτη.
Η διαδικασία της ψήφου εμπιστοσύνης παγώνει κάθε άλλη κοινοβουλευτική εργασία, πράγμα που αφορά και την περίφημη τροπολογία Καμμένου για τα αντισταθμιστικά των F-16.

Υπενθυμίζεται ότι στην προ ολίγων ημερών συνέντευξή του στο OPEN, ο πρωθυπουργός είχε δηλώσει ότι σε περίπτωση αποχώρησης του Πάνος Καμμένος πάψει να στηρίζει την κυβέρνηση, τότε «προφανώς θα μετρηθούμε στη Βουλή» δηλαδή θα ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης.
Μάλιστα -όπως διευκρίνισε- προφανώς θα γίνει πριν έρθει η συμφωνία των Πρεσπών στη Βουλή.
Παράλληλα, είχε τονίσει πως εφόσον ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης, θα ζητήσει 151 ψήφους, ειδάλλως θα προχωρήσει σε πρόωρες εκλογές «εν ευθέτω χρόνω» γιατί, όπως εξήγησε, ακόμη «και αν δεν υπάρχει συνταγματικό πρόβλημα, σίγουρα υπάρχει πολιτικό».


in.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: