18 Ιανουαρίου 2019

Οι πειρατές της ... ΕΛΜΕ Πιερίας

- Πόσο μεγάλη την έχεις;
- Στην αρχή ήταν μικρή … ούτε δύο πόντους.
- Και τι έκανες γι’ αυτό;
- Τίποτα. Συνέχισα να είμαι αυτός που είμαι, οπότε άρχισε σταδιακά να μεγαλώνει. Το θέμα είναι ότι έχει μεγαλώσει πολύ και δεν βρίσκω τρόπο να τη σταματήσω.
- Λογικό είναι Πινόκιο, αφού δεν έχεις σταματήσει να λες ψέματα!
- Μα … δεν ξέρω πια είναι η αλήθεια.
- Είσαι και ανορθόγραφος. Άκου λοιπόν για να μαθαίνεις.
Στις 16 Ιανουαρίου 2019 πραγματοποιήθηκε στις 19:00 στα γραφεία της Ε.Λ.Μ.Ε. Πιερίας προγραμματισμένη συνεδρίαση του νέου Δ.Σ. με σκοπό να συσταθεί σε σώμα μιας και οι κομματικές παρατάξεις, όπως έχουμε ήδη ενημερώσει, έχουν μπλοκάρει τη διαδικασία, στην προσπάθειά τους να διατηρήσουν τον έλεγχο του σωματείου, παρά την συντριβή τους στις τελευταίες εκλογές.

Παρόντες στην έναρξη της διαδικασίας ήταν τέσσερις αναπληρωτές συνάδελφοι της ειδικής αγωγής, που ζήτησαν τη στήριξη της Ε.Λ.Μ.Ε. για μία σειρά από συγκεκριμένα αιτήματα, τα οποία προσκόμισαν γραπτώς. Οι κομματικές παρατάξεις μονοπώλησαν τον «διάλογο» και δεσμεύθηκαν ότι δεν δεσμεύονται για τίποτα! Για την ακρίβεια, από όλα τα αιτήματα των συναδέλφων κράτησαν μόνο ένα, το οποίο μάλιστα προσπάθησαν να διαστρεβλώσουν.

- Δηλαδή ζητάτε την απόσυρση του νομοσχεδίου;

- Δεν ζητάμε την ακύρωση του νομοσχεδίου, αλλά την απόσυρσή του, ώστε να γίνει διάλογος με σκοπό την βελτίωση του, ώστε να υποβληθεί αργότερα προς ψήφιση.
- Αα … εντάξει. Άρα ζητάτε την απόσυρση του νομοσχεδίου. Σας στηρίζουμε.
- Και με τα υπόλοιπα;
- Εε στα υπόλοιπα δεν μπορούμε να σας στηρίξουμε, γιατί μπορεί να υπάρχουν άλλοι που ζητάνε άλλα κι εμείς ως επαγγελματίες συνδικαλιστές πρέπει να τα έχουμε καλά με όλους.

Οι συνάδελφοι αποχώρησαν με τη σιγουριά ότι τα αιτήματά τους θα προωθηθούν εκεί που συνηθίζει η Ε.Λ.Μ.Ε. να τα προωθεί …
Αμέσως μετά ξεκίνησε (και πάλι) η διαδικασία εκλογής Προεδρείου. Στο τελεσίγραφο που μας παρέδωσε ο Γκράτσι την προηγούμενη βδομάδα απαντήσαμε με τον ίδιο τρόπο που απάντησε και ο Μεταξάς. Είναι δικαίωμά μας να τιμούμε την ψήφο των συναδέλφων μας και να κατεβάζουμε όποιον υποψήφιο εμείς θέλουμε για οποιοδήποτε αξίωμα εμείς θέλουμε. 

Επαναλάβαμε την πρόθεσή μας να μη διεκδικήσουμε κανένα αξίωμα, στην περίπτωση που ο εκπρόσωπος του ΠΑΜΕ δεχόταν να αναλάβει τη θέση του Προέδρου. Η απάντηση ήταν για άλλη μια φορά αρνητική. Οι υπόλοιπες παρατάξεις (ΔΑΚΕ, ΑΑΚ) δεν δέχθηκαν να συνεργαστούν μεταξύ τους κι επέμειναν στους δικούς τους υποψηφίους τους οποίους όμως αρνήθηκαν να ψηφίσουν.

Δεν το κατάλαβες; Ας το πούμε άλλη μία. ΔΑΚΕ και ΑΑΚ έχουν τους δικούς υποψήφιους για τη θέση του Προέδρου, αλλά αρνούνται να τους ψηφίσουν απέχοντας από τη διαδικασία της ψηφοφορίας!!

Όπως είναι φυσικό, αφού οι 5 απέχουν από την ψηφοφορία, είναι γελοίο να συνεχίσουν οι 2 μόνοι τους τη διαδικασία. Έτσι οι 2 αποχώρησαν ανανεώνοντας το ραντεβού για την παράταση των 8:00 μ.μ. την ερχόμενη Τρίτη.

Όπως είναι λογικό (αν και η λογική μάλλον υπερτιμημένη λέξη), αφού δεν υπάρχει Προεδρείο δεν μπορεί να ληφθεί καμία απόφαση, ούτε να ψηφιστεί κανένα κείμενο, πολύ περισσότερο να αποφασιστεί συμμετοχή σε απεργία ή παράσταση διαμαρτυρίας.

Ωστόσο οι 5, αφού ξεφορτώθηκαν τους 2, παρέμειναν και άρχισαν να τσακώνονται μεταξύ τους. Μετά από διαβουλεύσεις, όπως φαίνεται από μία ανακοίνωση που είδε το φως της δημοσιότητας, οι 4 κατέληξαν σε μια βαρυσήμαντη απόφαση τριών σειρών και ο 5ος που διαφώνησε, κατέθεσε το δικό κείμενο τριών σειρών σχεδόν πανομοιότυπο με το κείμενο των 4.

Τώρα καίγεσαι να ρωτήσεις. Ποιος προήδρευσε της συνεδρίασης; Ποιος κρατούσε πρακτικά; Ποιος απέστειλε και το «δελτίο τύπου» σε επιλεγμένα Μ.Μ.Ε. και μέσω ποιου email;

Η Ε.Λ.Μ.Ε. Πιερίας είναι σωματείο με καταστατικό κατατεθειμένο στο Πρωτοδικείο Κατερίνης. Εκτός από τις συνδικαλιστικές έχει και οικονομικές υποχρεώσεις, όπως για παράδειγμα την πληρωμή των λογαριασμών για το τηλέφωνο και το Internet ή την πληρωμή για την φιλοξενία της ανύπαρκτης ιστοσελίδας www.elmepierias.gr. Εξάλλου εξαιτίας της απαράδεκτης στάσης των κομματικών παρατάξεων, είναι αδύνατο να αποδοθούν στην Ο.Λ.Μ.Ε. οι συνδρομές των συναδέλφων που ψήφισαν στις πρόσφατες εκλογές.

Ευτυχώς οι τράπεζες τηρούν τη νομοθεσία, εμποδίζοντας έτσι το ρεσάλτο των πειρατών.

Λεπτομέρεια. Στην συνεδρίαση ήταν παρών και ο αρχηγός της ΔΑΚΕ, παρά το ότι πρόλαβε να παραιτηθεί από το Δ.Σ. αμέσως μετά την εκλογή του. Στο θέατρο σκιών πρωταγωνιστής φαίνεται να είναι ο Καραγκιόζης. Ο πραγματικός πρωταγωνιστής όμως είναι ο καραγκιοζοπαίχτης, που κινεί τα ραβδιά και κάνει τις φιγούρες να κινούνται. Επίσης κάνει και όλες τις φωνές ν’ ακούγονται ίδιες.
Κίνηση Ελεύθερων Εκπαιδευτικών

Δεν υπάρχουν σχόλια: