14 Ιανουαρίου 2019

Βασίλης Κόκκαλης: Θα δώσω ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση


«Θα δώσω ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση και θα ανεξαρτητοποιηθώ από την κοινοβουλευτική ομάδα των Ανεξαρτήτων Ελλήνων», τόνισε ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Βασίλης Κόκκαλης, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού -Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων «Πρακτορείο 104,9 FM».
Αφού διευκρίνισε ότι βρίσκεται στην Κίνα «κατόπιν πρόσκλησης του αρμόδιου υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης της Κίνας εδώ και ενάμιση μήνα σε σχέση με τα αγροτικά μας προϊόντα», ο κ. Κόκκαλης, απαντώντας σε ερώτηση για το τι προτίθεται ο ίδιος να πράξει σε σχέση με τις πολιτικές εξελίξεις, υπογράμμισε πως θα ψηφίσει «ναι» στη συνέχιση της κυβερνητικής θητείας.

«Με τον ΣΥΡΙΖΑ κάναμε μια έντιμη και ξεκάθαρη συνεργασία. Διήρκεσε τέσσερα χρόνια. Είχαμε και έχουμε μια διαφορά όσον αφορά την επίλυση του Σκοπιανού. Εγώ, προσωπικά, είπα πως τη συμφωνία δεν τη θεωρώ θετική. Δεν θα την ψηφίσω. Τώρα, όμως, ανακύπτει το θέμα της ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση, αν η κυβέρνηση πρέπει να συνεχίσει ή όχι. Αν η κυβέρνηση θα ψηφίσει την αύξηση του κατώτατου μισθού, θα ψηφίσει την προστασία της πρώτης κατοικίας, αν η κυβέρνηση θα συνεχίσει σε ευεργετικά μέτρα για τους πολίτες», σημείωσε ο κ. Κόκκαλης.

«Με τον Πάνο Καμμένο», πρόσθεσε, «την Παρασκευή εξέφρασα την άποψη ότι πρέπει να είναι όλη η κοινοβουλευτική ομάδα εδώ, αλλά όχι μόνο η κοινοβουλευτική ομάδα αλλά και κάποια κορυφαία στελέχη, όπως είναι ο Τέρενς Κουίκ και η Μαρίνα Χρυσοβελώνη. Κατέβαλα κάθε δυνατή προσπάθεια. Δεν μπορούσα να περιμένω ποιες θα είναι οι αποφάσεις του. Το ταξίδι ήταν ήδη προγραμματισμένο για την Κίνα. Δεν θα αναφερθώ σε προσωπικό επίπεδο. Δεν είμαι της σχολής Καμμένου. Ο καθένας κρίνεται από την ιστορία του. Όση επίθεση και να δεχθώ δεν θα απαντήσω. Θα δώσω όμως ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση και θα ανεξαρτητοποιηθώ από την κοινοβουλευτική ομάδα των Ανεξαρτήτων Ελλήνων ευχαριστώντας τον πρόεδρο, τους βουλευτές, τα μέλη, τους συνεργάτες».

«Δεν ανταλλάσσω καρέκλα με το όνομα Μακεδονία. Πολιτικά θα αναφερθώ», επισήμανε ο κ. Κόκκαλης σημειώνοντας: «Αν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες ήθελαν να μπλοκάρουν τη συμφωνία θα μπορούσαν να το είχαν κάνει τον περασμένο Μάιο. Αν ήθελαν να μπλοκάρουν τη συμφωνία θα ζητούσαν εκλογές και όχι δημοψήφισμα. Θα ζητούσαν να φύγει η κυβέρνηση Τσίπρα. Οποιαδήποτε άλλη πρόταση είναι υποκριτική. Πρέπει να λέμε αλήθειες στον κόσμο. Ήμουν, είμαι και θα είμαι ξεκάθαρος. Αυτή τη στιγμή δεν έχει κατατεθεί η συμφωνία των Πρεσπών και μεθαύριο θα έχουμε ψηφοφορία για το αν η κυβέρνηση θα συνεχίσει το έργο ή όχι. Σταθμίζοντας αυτά τα δύο θα ψηφίσω ναι στη συνέχιση της κυβερνητικής θητείας, παραμένοντας όμως πιστός στο ότι θεωρώ ότι δεν είναι θετική η Συμφωνία των Πρεσπών. Ο καθένας ας αναλάβει τις ευθύνες του».

Ο υφυπουργός σημείωσε ακόμα πως ένας επιπλέον λόγος που θα δώσει ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση είναι ότι «από τη στιγμή που ο πρόεδρος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων δεν είχε την εξουσιοδότηση της πλειοψηφίας της κοινοβουλευτικής ομάδας για να δηλώσει στον πρωθυπουργό όσα δήλωσε, δεν υφίσταται απώλεια δεδηλωμένης».

«Πάντα κινήθηκα με γνώμονα το εθνικό συμφέρον και είμαι στη σχολή των πολιτικών των χαμηλών τόνων», τόνισε, επισημαίνοντας πως δεν πρόκειται να απαντήσει σε οποιαδήποτε επίθεση και πως «ο χρόνος θα δείξει αν έπρεπε αυτή η κυβέρνηση να συνεχίσει ή όχι».

Είπε ακόμα πως ρόλος του πολιτικού είναι να βοηθάει τους πολίτες με αλήθειες και πρόσθεσε: «Ξέρω ότι θα δεχθώ επίθεση. Ήδη ετοιμάζεται η δήλωση ανεξαρτητοποίησής μου. Δεν θα απαντήσω. Δεν είμαι αυτής της σχολής. Ο καθένας κρίνεται. Από εκεί και πέρα τους ευχαριστώ όλους και τους εύχομαι "καλή τύχη και κουράγιο"».

ΑΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: