19 Ιανουαρίου 2019

Οι Πρέσπες διχάζουν την Κεντροαριστερά – «Εμφύλιος» στο Ποτάμι, διαφοροποιήσεις στο ΚΙΝΑΛ

Οι διαφοροποιήσεις στο χώρο της Κεντροαριστεράς για τη συμφωνία των Πρεσπών έχει δημιουργήσει προβληματισμό και νευρικότητα στις ηγεσίες των κομμάτων που τα εκπροσωπούν στο ελληνικό κοινοβούλιο.


Μετά το Ποτάμι, όπου οι βουλευτές του έχουν χωριστεί στα δύο (καταψηφίζουν Αμυράς και Ψαριανός, υπερψηφίζουν Θεοδωράκης, Μαυρωτάς και Λυκούδης), προέκυψαν και άλλες διαφοροποιήσεις στο Κίνημα Αλλαγής, στο παρά πέντε ψήφισης της Συμφωνίας στη Βουλή.

Μπορεί ο Δημήτρης Κρεμαστινός να ξεκαθάρισε ότι τελικά θα συνταχθεί με την ηγεσία του κόμματος λέγοντας «όχι» στη Βουλή για τη Συμφωνία, ωστόσο ο Γιώργος Παπανδρέου άναψε «φωτιές» με τη συνέντευξή του στην Εφημερίδα των Συντακτών στην οποία αναφέρει μεταξύ άλλων ότι «η θέση μου είναι γνωστή εδώ και καιρό για τη Συμφωνία».

Ο κ. Παπανδρέου σημείωσε ότι «η έγνοια μας θα έπρεπε να είναι η αποφυγή ενός διχασμού γύρω από ένα θέμα εξωτερικής πολιτικής. σε αυτή την περίπτωση, το Μακεδονικό». Εργαλειοποίηση, όπως λέει, ενός δύσκολου ζητήματος, υπό το πρίσμα της προώθησης κομματικών συμφερόντων έχει υπάρξει και στο παρελθόν με καταστροφικές επιπτώσεις για τον ελληνικό λαό και τη χώρα. «Δυστυχώς το ίδιο διαφαίνεται και σήμερα».

Θα είναι πρόσθεσε, πολύ βλαπτικό για τη χώρα, «αν αυτό το θέμα γίνει το επίκεντρο των επόμενων βουλευτικών εκλογών. Αν πορευτούμε προς τις εκλογές σε ένα κλίμα διχασμού και αλληλοκατηγοριών για το ποιοι είναι πατριώτες και ποιοι μειοδότες θα ήταν καταστροφή».

Αντίθετος με τη Συμφωνία ο Νίκος Παπανδρέου

Δεν πέρασε πολύ ώρα από τη στιγμή που έγινε γνωστό το περιεχόμενο της συνέντευξης του Γιώργου Παπανδρέου και ήρθε ο αδέλφος του Νίκος να ταχθεί κατά της Συμφωνίας. «Εχω σοβαρές επιφυλάξεις με τις προβλέψεις της Συμφωνίας των Πρεσπών και άρα συμμερίζομαι πλήρως τους χειρισμούς της Φώφης Γεννηματά και τις αποφάσεις των οργάνων του ΚΙΝΑΛ για τη μη υπερψήφισή της από το ελληνικό Κοινοβούλιο» τόνισε ο Νίκος Παπανδρέου μιλώντας στο newpost.gr δίνοντας έτσι το στίγμα του.
Την ίδια στιγμή το Κίνημα Αλλαγής περιμένει από τον πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ Θανάση Θεοχαρόπουλο να διασαφηνίσει ποια στάση θα κρατήσει στην ψηφοφορία για τη συμφωνία των Πρεσπών.

in.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: