16 Ιανουαρίου 2019

Δημοψήφισμα για τη «Συμφωνία των Πρεσπών» ζητά η Γ.Σ. του Συνδέσμου Αποστράτων Σωμάτων Ασφαλείας Ν.Πιερίας

Μετά από Εισήγηση του Προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου τού Συνδέσμου Αποστράτων Σωμάτων Ασφαλείας Ν.Πιερίας, Δημήτριου Αδαμόπουλου, η οποία πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της Γενικής Συνέλευση του Συνδέσμου, την Κυριακή 13 Ιανουαρίου 2019, στο Πνευματικό Κέντρο Κατερίνης (ΕΚΑΒΗ), παρόντος τού Σεβ. κ. Γεωργίου (ο οποίος υπέγραψε πρώτος την αίτηση για διεξαγωγή Δημοψηφίσματος) καθώς και του Αντιπροέδρου τής ΠΟΑΣΑ, Νικόλαου Παπαδόπουλου, ομόφωνα αποφασίστηκαν τα εξής:

1) Έκδοση Ψηφίσματος - Διαμαρτυρίας τής Γενικής Συνέλευσης του Συνδέσμου Αποστράτων Σωμάτων Ασφαλείας α) προς τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας, β) προς τον Πρωθυπουργό, γ) προς τη Βουλή των Ελλήνων.

Το Ψήφισμα - Διαμαρτυρία αφορά πρωτίστως α) την αντίθεση των Αποστράτων Σωμάτων Ασφαλείας Ν.Πιερίας στη Συμφωνία των Πρεσπών αλλά και β) την αντίθεσή τους στο να επικυρωθεί αυτή η Συμφωνία από τη Βουλή των Ελλήνων.

Σύμφωνα με το Ψήφισμα, ο Σύνδεσμος Αποστράτων Σωμάτων Ασφαλείας Ν.Πιερίας ζητά τη διενέργεια Δημοψηφίσματος, ώστε να αποφασίσει ο κυρίαρχος Ελληνικός Λαός και όχι μια ισχνή πλειοψηφία 151 Βουλευτών για ένα υψίστης Εθνικής σημασίας θέμα, όπως είναι το ζήτημα της Μακεδονίας.

2) Προώθηση διαδικασιών, με σκοπό να συμβάλλει ο Σύνδεσμος Αποστράτων Σ.Ασφαλείας Ν.Πιερίας σε διενέργεια συλλογής υπογραφών που ήδη έχουν ξεκινήσει άλλοι φορείς, όπως ο Δήμος Κορίνθου, ώστε να απαιτήσουμε διεξαγωγή Δημοψηφίσματος στην Ελλάδα και να αποφασίσει ο κυρίαρχος Ελληνικός Λαός για το αν συμφωνεί ή όχι με τη συμφωνία που υπέγραψαν οι Πρωθυπουργοί Ελλάδας και Σκοπίων.

Η διεξαγωγή τού Δημοψηφίσματος θα πρέπει να γίνει σύμφωνα με το Άρθρο 44 παρ. 2 τού Συντάγματος της Ελλάδας.


ΑΠΟΦΑΣΗ - ΨΗΦΙΣΜΑ της Γενικής Συνέλευσης 
του Συνδέσμου Αποστράτων Σωμάτων Ασφαλείας Ν.Πιερίας 
σχετικά με διενέργεια Δημοψηφίσματος για τη Συμφωνία των Πρεσπών

Σήμερα, Κυριακή 13 Ιανουαρίου 2019, στο Πνευματικό Κέντρο τού Δήμου Κατερίνης, στο πλαίσιο Γενικής Συνέλευσης και Κοπής Πίτας τού Συνδέσμου Αποστράτων Σωμάτων Ασφαλείας Ν.Πιερίας, με παρουσία τού Σεβ. Μητροπολίτη Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ. Γεωργίου, καθώς και του Αντιπροέδρου τής ΠΟΑΣΑ, Νικόλαου Παπαδόπουλου, και ύστερα από Εισήγηση του Προέδρου τού Συνδέσμου, Δημήτριου Αδαμόπουλου, αφού συζητήθηκαν εκτενώς οι εξελίξεις γύρω το ζήτημα που αφορά τη Συμφωνία των Πρωθυπουργών Ελλάδας και π.Γ.Δ.Μ., ΟΜΟΦΩΝΑ ελήφθη Απόφαση - Ψήφισμα, ως εξής:

1) Είμαστε αντίθετοι με όσα, ερήμην τού Ελληνικού Λαού, αποφάσισαν οι Πρωθυπουργοί τής Ελλάδας και της π.Γ.Δ.Μ.

Συγκεκριμένα, είμαστε αντίθετοι με την παραχώρηση του ονόματος της Μακεδονίας στο Σλαβικό κρατίδιο που βρίσκεται στα βόρεια σύνορά μας. Είμαστε αντίθετοι με όλα όσα παραχωρήθηκαν κατά τη λεγόμενη «Συμφωνία των Πρεσπών». Είμαστε αντίθετοι με το να αποφασίσει μια Κυβέρνηση, με ισχνή πλειοψηφία 151 Βουλευτών, ερήμην ημών των πολιτών, για ένα τόσο κορυφαίο Εθνικό θέμα.

2) Απευθυνόμαστε α) στον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας, β) στον Πρωθυπουργό, γ) στη Βουλή των Ελλήνων. Και ζητούμε να γίνει μια συνεννόηση μεταξύ Πολιτικής και Πολιτειακής Ηγεσίας με σκοπό την προώθηση διαδικασιών για Δημοψήφισμα, ώστε να αποφασίσει ο κυρίαρχος Ελληνικός Λαός για το εάν πρέπει ή όχι να εγκριθεί και εφαρμοστεί μια τέτοια Συμφωνία.
Εάν η σημερινή Κυβέρνηση επιθυμεί ώστε η λεγόμενη Συμφωνία των Πρεσπών να έχει και την έγκριση ή όχι τού Ελληνικού Λαού, τότε θα πρέπει να προχωρήσει στην κορυφαία διαδικασία τής Δημοκρατίας, το Δημοψήφισμα.

3) Επειδή όμως η Κυβέρνηση δεν επιθυμεί, προφανώς, τη διεξαγωγή ενός Δημοψηφίσματος αλλά ήδη προωθεί την Ψήφιση αυτής τής Συμφωνίας μέσα από μια ισχνή πλειοψηφία στη Βουλή,
Δηλώνουμε ότι: Ο Σύνδεσμος Αποστράτων Σωμάτων Ασφαλείας Ν.Πιερίας, προχωρά σε διενέργεια συλλογής υπογραφών που ήδη έχουν ξεκινήσει άλλοι φορείς, όπως π.χ. ο Δήμος Κορίνθου, ώστε να ΑΠΑΙΤΗΣΟΥΜΕ πλέον τη διεξαγωγή Δημοψηφίσματος στην Ελλάδα σύμφωνα με το Άρθρο 44 παρ. 2 τού Ελληνικού Συντάγματος.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΑΔΑΜΟΠΟΥΛΟΣ

Δημήτριος Αδαμόπουλος: Μας καλεί η φωνή τού Παύλου Μελά «να σπεύσωμεν εις την Φωνήν τής Μακεδονίας μας»

Κατά τη διάρκεια της Γενικής Συνέλευσης -προτού αναγνωστεί το ψήφισμα- ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Αποστράτων Σωμάτων Ασφαλείας Ν.Πιερίας, Δημήτριος Αδαμόπουλος, αναφέρθηκε, εκτός των άλλων, και στις εξελίξεις γύρω από το ζήτημα της «Συμφωνίας των Πρεσπών».

Υπενθύμισε ότι αυτή η «Συμφωνία» προωθείται προς ψήφιση στην Ελληνική Βουλή και κάλεσε τα Μέλη τού Συνδέσμου να συμβάλλουν ώστε, με τη συλλογή υπογραφών και την απαίτηση διεξαγωγής Δημοψηφίσματος, να ανατραπεί αυτή η «Συμφωνία» που έγινε ερήμην τού Ελληνικού Λαού ο οποίος, στη συντριπτική του πλειοψηφία, διαφωνεί με το περιεχόμενό της.

Επίσης, κάλεσε τα Μέλη τού Συνδέσμου Αποστράτων Σωμάτων Ασφαλείας Ν.Πιερίας να συμμετέχουν στη μεγάλη συγκέντρωση - διαμαρτυρία που οργανώνουν οι Παμμακεδονικές Ενώσεις, στις 20 Ιανουαρίου 2019, στην Αθήνα, στην Πλατεία Συντάγματος.

«Θέλω να σας υπενθυμίσω», είπε ο κ. Αδαμόπουλος, «και μια πρόταση που είχαμε υποβάλλει στο ετήσιο Συνέδριό μας, στα Καμένα Βούρλα, πρόταση η οποία έγινε ομόφωνα δεκτή από εκείνο το Συνέδριο και συμπεριλήφθηκε στο Ψήφισμα που τότε είχε εκδοθεί. Πρόκειται για τη ρήση τού Παύλου Μελά, ρήση που θα ήθελα να την επαναλάβω σήμερα στη Γενική μας Συνέλευση.

Είχε πει, λοιπόν, ο Παύλος Μελάς: «Η Μακεδονία είναι οι πνεύμονες όλης τής Ελλάδος και άνευ αυτών (των πνευμόνων) η λοιπή Ελλάδα δεν δύναται να ζήσει. Ας αφήσωμεν τας συγκινήσεις και ας σπεύσωμεν εις την φωνήν της ενόσω είναι καιρός».

Επομένως, πέρα από τη συλλογή υπογραφών, σας καλώ, στις 20 Ιανουαρίου 2019, ώρα 2.00 το μεσημέρι, να είμαστε όλοι στην Αθήνα, στο Σύνταγμα! Είναι από τις Παμμακεδονικές Ενώσεις η πρώτη και μεγάλη συγκέντρωση - διαμαρτυρία. Σας καλώ να συμμετάσχουμε σ’ αυτή τη διαμαρτυρία», είπε ο κ. Αδαμόπουλος.

100 χρόνια από τη γενοκτονία Χριστιανικών πληθυσμών τής Ανατολίας:
 Ελλήνων, Αρμενίων και Ασσυρίων.

Τέλος, ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Αποστράτων Σωμάτων Ασφαλείας Ν.Πιερίας αναφέρθηκε και στις εκδηλώσεις από τα 100 χρόνια γενοκτονίας Χριστιανικών πληθυσμών τής Ανατολίας:

«Το έτος 2019 είναι έτος δράσεων και εκδηλώσεων των Συλλόγων, των Οργανώσεων και των Ομοσπονδιών στη Χώρα μας αλλά και παγκοσμίως με αφορμή τη συμπλήρωση 100 χρόνων για τη γενοκτονία των χριστιανικών πληθυσμών τής Ανατολίας, δηλαδή των Ελλήνων, των Αρμενίων και των Ασσυρίων. Είναι η πρώτη γενοκτονία, είναι, για εμένα, η μεγαλύτερη γενοκτονία στη σύγχρονη ιστορία από την αποβίβαση του Κεμάλ και πάλι στην Αμισό.

Θέλω, λοιπόν, σε όλες τις εκδηλώσεις που θα γίνουν φέτος, να συμμετέχουμε, να συστρατευτούμε με τους Συλλόγους τού Νομού μας, αλλά όχι μόνο, να συμβάλουμε στη διαμόρφωση ενός σχεδίου, ούτως ώστε να έχουμε το μέγιστο αποτέλεσμα, δηλαδή την ενημέρωση της διεθνούς κοινής γνώμης, την αναγνώριση της γενοκτονίας από ξένα κράτη, διότι, ας μην ξεχνάμε, οι νεκροί αλλά και οι ζωντανοί ζητούν τη δικαίωσή τους», ανέφερε ο κ. Αδαμόπουλος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: