18 Ιανουαρίου 2019

Ο Λουδοβίκος των Ανωγείων ‘ταξιδεύει’ στον… «Χωροχρόνο»

Την ερχόμενη Κυριακή 20 Ιανουαρίου, η ατμόσφαιρα στο «Άλλο… Καφενείο», στην Κατερίνη, θα γεμίσει ποίηση και αφηγήσεις μυθικές. Θα φροντίσουν γι’αυτό τόσο ο τραγουδοποιός Λουδοβίκος των Ανωγείων που θα βρεθεί στο χώρο όσο και ο φωτογραφικός «Χωροχρόνος» του Παναγιώτη Φτάρα.
Συγκεκριμένα, ο Κρητικός τροβαδούρος έρχεται στην Κατερίνη για μια συναυλία που τιτλοφορείται «Γιορτή των Ανέμων» και κουβαλά στις ‘αποσκευές’ του τραγούδια του παλιά και νεώτερα. Παρέα του θα είναι και ο κιθαρίστας Αντώνης Μυτακίδης, αλλά και μέλη των Μελωδών της Παράδοσης, ο μαέστρος Δημήτρης Καραμούζας, οι Φανή Μίχη -Πλήκτρα και Έφη Πορφυριάδου στο τραγούδι και η ηθοποιός Μαργιούλα Εμμανουέλα στο τραγούδι και αφήγηση.

Την ιδιαίτερη ατμόσφαιρα που ‘υφαίνει’ κάθε φορά ο Λουδοβίκος, έρχεται να ολοκληρώσει η έκθεση τουΦτάρα. Στο χώρο μπορεί να βρει κανείς 30 φωτογραφικά του έργα. Εικόνες που ‘πηγάζουν’ από την φύση, καθώς όμως ‘βουτάνε’ στο φακό, ‘πλάθουν’ και αυτές τις δικές τους ιστορίες- ταξίδια σε μια άλλη διάσταση. Αυτός είναι ο «Χωροχρόνος» του καλλιτέχνη, τίτλος που κοσμεί και το καλαίσθητο λεύκωμα που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Όστρια. Στην έκδοση μάλιστα, οι εικόνες συνοδεύονται από ποιήματα 22 ανθρώπων του πολιτισμού, από Κατερίνη και Θεσσαλονίκη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: