13 Ιανουαρίου 2019

Super League: «Διπλό» τίτλου του ΠΑΟΚ στην Τρίπολη - Νίκη ο Ολυμπιακός, ισοπαλία στο ΟΑΚΑ

Ο ΠΑΟΚ πέρασε με 3-0 από την Τρίπολη και διατήρησε το +8 από τον Ολυμπιακό, ο οποίος νωρίτερα νίκησε με 2-0 εκτός έδρας τον Λεβαδειακό, ενώ στο ΟΑΚΑ Παναθηναϊκός και Ξάνθη αναδείχθηκαν ισόπαλοι 2-2.

Αστέρας Τρίπολης - ΠΑΟΚ 0-3

Εντυπωσιακό πέρασμα από το «Θεόδωρος Κολοκοτρώνης» έκανε ο ΠΑΟΚ, επικρατώντας του Αστέρα Τρίπολης με 3-0.

Ο ΠΑΟΚ μπορεί να μην ήταν καλός και να κρατήθηκε στο παιχνίδι χάρη στις αποκρούσεις του Πασχαλάκη στο πρώτο ημίχρονο, ωστόσο στο δεύτερο δεν απειλήθηκε ιδιαίτερα και με δύο γκολ μέσα σε 4’ «καθάρισε» τη νίκη.

Το σκορ άνοιξε στο 65’ ο Αντελίνο Βιεϊρίνια με εξαιρετική εκτέλεση φάουλ και τέσσερα λεπτά αργότερα, σε μία πολύ ωραία αντεπίθεση, ο Μαουρίσιο με πλασέ μέσα από την περιοχή έκανε το 0-2. Στο 79' ο ΠΑΟΚ έμεινε με δέκα παίκτες, καθώς ο Μάτος αντίκρισε τη 2η κίτρινη κάρτα. Το τελικό 0-3 διαμορφώθηκε στις καθυστερήσεις με αυτογκόλ του Τριανταφυλλόπουλου.

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (Γιώργος Παράσχος): Παπαδόπουλος, Κώτσιρας, Πασαλίδης (71' Φερνάντεζ), Τριανταφυλλόπουλος, Κυριακόπουλος, Μουνάφο, Βαλιέντε, Ιγλέσιας (87' Δουβίκας), Τσιλιανίδης, Καλτσάς, Μανιάς. 

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Πασχαλάκης, Μάτος, Βαρέλα, Κρέσπο, Βιεϊρίνια, Σάχοβ, Μαουρίσιο, Ζαμπά (77' Λημνιός), Πέλκας (71' Ελ Καντουρί), Μπίσεσβαρ (86' Τόσκα), Άκπομ.


Λεβαδειακός - Ολυμπιακός 0-2

Πετυχαίνοντας από ένα γκολ στις αρχές κάθε ημιχρόνου, ο Ολυμπιακός πέρασε με 2-0 από τη Λιβαδειά και διατηρήθηκε στο -8 από τον πρωτοπόρο ΠΑΟΚ. Το 0-1 έκανε στο 7ο λεπτό ο Κώστας Φορτούνης με προβολή μετά από πάσα του Γκερέρο, ο οποίος με κεφαλιά μετά από σέντρα του Μπουχαλάκη έκανε το 0-2 στο 50’. Ο Ολυμπιακός δεν απειλήθηκε ιδιαίτερα και πήρε έτσι μία άνετη νίκη επί του Λεβαδειακού.

ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ (Τζουζέπε Σανίνο): Μπάγιτς, Καραχάλιος, Ζησόπουλος, Ανγκουά (73' Ντιόγκο), Λιάγκας, Παντελιάδης, Ομο, Στανόγεβιτς, Γιακουμάκης, Ιωαννίδης (73' Μαρκόφσκι), Νανγκίς (62' Σαβαντογκό).

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Πέδρο Μαρτίνς): Σα, Ομάρ, Σισέ, Βούκοβιτς, Κούτρης, Γκιγιέρμε, Μπουχαλάκης, Χριστοδουλόπουλος (68' Μασούρας), Φορτούνης (81' Νάτχο), Ποντένσε, Γκερέρο (90' Χασάν).


Παναθηναϊκός - Ξάνθη 2-2

Με πέναλτι του Κάστρο στο έκτο λεπτό των καθυστερήσεων, η Ξάνθη απέσπασε ισοπαλία (2-2) στο ΟΑΚΑ απέναντι στον Παναθηναϊκό και παρέμεινε σε… τροχιά Ευρώπης.

Ο Κάστρο ήταν αυτός που άνοιξε και το σκορ στο 19ο λεπτό, όμως ο Παναθηναϊκός ανέτρεψε το σκορ στο δεύτερο ημίχρονο. Ο Μπουζούκης με δυνατό σουτ ισοφάρισε σε 1-1 στο 48’ και είκοσι λεπτά μετά, ο Κολοβέτσιος με κοντινή κεφαλιά έκανε το 2-1.

Στο 75’ ο Παναθηναϊκός ειχε δοκάρι σε σουτ του Κάτσε και εκεί που όλα έδειχναν ότι οι πράσινοι θα πανηγυρίσουν τη νίκη, δευτερόλεπτα πριν από τη συμπλήρωση των καθυστερήσεων, ο Κάστρο κέρδισε πέναλτι σε ανατροπή από τον Μαυρομάτη, την εκτέλεση ανέλαβε ο ίδιος και διαμόρφωσε το τελικό 2-2.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ (Γιώργος Δώνης): Διούδης, Γιόχανσον, Κολοβέτσιος, Μαυρομάτης, Ινσούα, Κάτσε, Δώνης, Μουνιέ (60' Βέργος), Χατζηγιοβάνης, Μπουζούκης (73' Χατζηθεοδωρίδης), Μακέντα (89' Κουλιμπαλί)

ΞΑΝΘΗ (Μίλαν Ράσταβατς): Ζίβκοβιτς, Μπαξεβανίδης, Λισγάρας, Κασάδο, Σιλά, Κοβάτσεβιτς, Μελιόπουλος (86' Αλμέιδα), Μπρίτο (81' Σαρπόνγκ), Καντά (70' Μπαριέντος), Ντουρίτσκοβιτς, Κάστρο.


Τα αποτελέσματα της 16ης αγωνιστικής:
Σάββατο 12 Ιανουαρίου
Λάρισα - Απόλλων Σμύρνης            3-0
Ατρόμητος - Παναιτωλικός              2-2
ΟΦΗ - Πανιώνιος                             1-1
Κυριακή 13 Ιανουαρίου
Λεβαδειακός - Ολυμπιακός              0-2
Παναθηναϊκός - Ξάνθη                     2-2
Αστέρας Τρίπολης - ΠΑΟΚ             0-3
Δευτέρα 14 Ιανουαρίου
(19:00) Άρης - Λαμία
(19:30) ΠΑΣ Γιάννινα - ΑΕΚ


Δεν υπάρχουν σχόλια: