13 Φεβρουαρίου 2019

Νέες αποκαλύψεις για την κακοποίηση 12χρονου σε σχολείο

Νέες αποκαλύψεις έρχονται στο φως από τους γονείς του 12χρονου ο οποίος φέρεται να έχει πέσει θύμα σεξουαλικής κακοποίησης από συμμαθητές του μέσα στο σχολείο.

Την Τρίτη το υπουργείο Παιδείας, μετά την καταγγελία των γονέων στον ANT1, διέταξε κατεπείγουσα Ένορκη Διοικητική Εξέταση, ενώ συγχρόνως εξέφρασε τον  αποτροπιασμό του τονίζοντας ότι «φαινόμενα αυτού του είδους μόνο ως εγκληματικές πράξεις πρέπει να αντιμετωπίζονται, απέναντι στις οποίες δεν μπορεί να υπάρχει η παραμικρή ανοχή».

Η μητέρα μίλησε ξανά την Τρίτη στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ANT1 χτες περιγράφοντας την αδιαφορία τόσο των καθηγητών, όσου και του διευθυντή.

«Το παιδί έκανε προσπάθεια και μίλησε με έναν καθηγητή που του είπε να απευθυνθεί στον διευθυντή που του είπε "πήγαινε στην τάξη σου και αν ξαναγίνει με ενημερώνεις". Το παιδί επίσης ζήτησε να πάρει τηλέφωνο τη μαμά του και η απάντηση ήταν "δεν χρειάζεται" ανέφερε η μητέρα του μαθητή.

Ο πατέρας του 12χρονου υποστήριξε πως δεν είναι το πρώτο περιστατικό στο συγκεκριμένο σχολείο, καθώς και ο άλλος τους γιος είχε υποστεί μπούλινγκ.

«Δεν είναι το πρώτο περιστατικό στο συγκεκριμένο σχολείο. Έχουμε και με τον μεγαλύτερό μας γιο όχι ακριβώς αντίστοιχα περιστατικά σε τέτοια σοβαρότητα, αλλά και πριν από 3 μήνες ο μεγάλος μας γιος υπέστη μπούλινγκ», ανέφερε ο πατέρας του 12χρονου.

Από την πλευρά του ο διευθυντής του σχολείου είπε στον ΑΝΤ1 ότι ερευνάται το ζήτημα από τους θεσμικούς φορείς, ενώ ομάδα μαθητών προπηλάκισε τους δημοσιογράφους με χυδαιότητα παρουσία του διευθυντή αλλά εκείνος δεν αντέδρασε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: