27 Φεβρουαρίου 2019

Κύπελλο Ελλάδος: Επεισοδιακή πρόκριση για τον ΠΑΟΚ στα ημιτελικά

Σε ένα συναρπαστικό παιχνίδι που κρίθηκε στην παράταση, ο ΠΑΟΚ νίκησε με 4-2 τον Πανιώνιο στην Τούμπα και με συνολικό σκορ 5-4 πήρε το τρίτο από τα τέσσερα εισιτήρια για τα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδος.
Η πρόκριση ήρθε χάρη στην εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Βιεϊρίνια στο 119’ και ενώ νωρίτερα ο Καμαρά είχε ισοφαρίσει σε 2-2 στο 4ο λεπτό της παράτασης. Οι κυανέρυθροι έβαλαν «φωτιά» στο ματς μετά το γκολ πρόκρισης των γηπεδούχων, αφού δεν πήγαιναν να κάνουν τη σέντρα αντιδρώντας στο πέναλτι που καταλόγισε ο διαιτητής Σκουλάς με αποτέλεσμα να σφυριχτεί η λήξη πριν συμπληρωθούν τα λεπτά των καθυστερήσεων!
Τεράστια η ένταση στο τέλος, με τον Πανιώνιο να ωρύεται για τη διαιτησία και τον ΠΑΟΚ να πανηγυρίζει μια επική πρόκριση που του δίνει το δικαίωμα να στοχεύει στο πρώτο νταμπλ της ιστορίας του.
Ο Δικέφαλος άνοιξε το σκορ με γκολ του Μπίσεβαρ στο 32’, όμως ένα λεπτό αργότερα ο Ντουρμισάι ισοφάρισε σε 1-1. Ο ΠΑΟΚ πίεσε ασφυκτικά για να ισοφαρίσει το 2-1 του πρώτου αγώνα και τα κατάφερε  στο 82’ με τον Σβιντέρσκι.
Το ματς οδηγήθηκε στην παράταση και στο 94’ ο Καμαρά έκανε το 2-2, με τον ΠΑΟΚ να θέλει πλέον δύο γκολ. Ψυχρολουσία για τους γηπεδούχους που άργησαν να… συνέλθουν, όμως τα κατάφεραν με εμφατικό τρόπο.
Στο 114’ ο Άκπομ έκανε το 3-2 και σε μία φάση που ο Πανιώνιος έπαιζε με παίκτη λιγότερο λόγω του τραυματισμού του Κόρμπου, ο ΠΑΟΚ κέρδισε πέναλτι για χέρι του Μανθάτη σε σουτ του Μίσιτς. Με τον ποδοσφαιριστή του Πανιωνίου να αποβάλλεται με δεύτερη κίτρινη κάρτα.
Την εκτέλεση ανέλαβε ο Βιεϊρίνια και έκανε το 4-2 μέσα σε έξαλλους πανηγυρισμούς των γηπεδούχων, την ώρα που οι κυανέρυθροι αρνούνταν να συνεχίσουν το παιχνίδι, διαμαρτυρόμενοι για την απόφαση του διαιτητή Σκουλά, ο οποίος τελικά σφύριξε τη λήξη του αγώνα, παρόλο που θα έπρεπε να παιχτούν τουλάχιστον πέντε λεπτά καθυστερήσεων.
Έτσι, ο ΠΑΟΚ πήρε μία μεγάλη πρόκριση στους «4» του Κυπέλλου Ελλάδος για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά.
ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Πασχαλάκης, Γιαννούλης, Βιεϊρίνια, Κρέσπο, Ίνγκασον, Σάχοβ (74' Μάτος), Ολιβέιρα, Λημνιός (56' Άκπομ), Πέλκας (14' λ.τρ Μπίσεσβαρ), Πέντρο Ενρίκε (97' Μίσιτς), Σβιντέρσκι.
ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (Άκης Μάντζιος): Κότνικ, Σταυρόπουλος, Ντομίνγκες, Παπαγεωργίου (78' Άρσε), Κότσιτς, Κόρμπος, Μανιάτης, Μανθάτης, Μπουμάλ (61' Μπανάνα), Τσιλούλης, Ντουρμισάι.

Δεν υπάρχουν σχόλια: