9 Φεβρουαρίου 2019

Η γιορτή του ελληνικού μπάσκετ επιστρέφει στη Θεσσαλονίκη

Ήταν 14 Δεκεμβρίου 1996 όταν το 5ο στην ιστορία All Star Game φιλοξενήθηκε στο Αλεξάνδρειο, το πιο εμβληματικό γήπεδο του ελληνικού μπάσκετ. Φέτος, 23 χρόνια μετά, η γιορτή επιστρέφει στη Θεσσαλονίκη και φυσικά στο Αλεξάνδρειο, το έτος 2019, που συμπληρώνονται 100 χρόνια ελληνικού μπάσκετ!
Στη Θεσσαλονίκη έγιναν το μακρινό 1919 οι πρώτοι αγώνες καλαθοσφαίρισης επί ελληνικού εδάφους υπό την αιγίδα της Στρατιωτικής Αποστολής της ΧΑΝ Αμερικής. Δύο χρόνια αργότερα, το 1921 ιδρύθηκε η Χριστιανική Αδελφότητα Νέων Θεσσαλονίκης, που «καλλιέργησε» το μπάσκετ στην Ελλάδα.
Τα πιο λαμπρά αστέρια της φετινής Basket League δίνουν αυτό το Σαββατοκύριακο ραντεβού στη «Μητρόπολη του ελληνικού μπάσκετ» για να μοιράσουν χαρά και όμορφες στιγμές στους μικρούς και μεγάλους φίλους της «πορτοκαλί μπάλας» και να υπενθυμίσουν ότι το μπάσκετ είναι -πάνω απ’ όλα- γιορτή (απευθείας μεταδόσεις από την ΕΡΤ2)!
«Η Θεσσαλονίκη είναι το λίκνο του ελληνικού μπάσκετ και το κοινό της πόλης αξίζει να ζήσει ξανά την εμπειρία» δήλωσε ο πρόεδρος του ΕΣΑΚΕ, Βαγγέλης Γαλατσόπουλος. «Θέλουμε όλοι μας, παίκτες, προπονητές, παράγοντες, διαιτητές, κριτές και φίλαθλοι να ευχαριστηθούμε το διήμερο του ΕΚΟ All Star Game ’19. Να προσφέρουμε χαρά και όμορφες στιγμές στους μικρούς και μεγάλους φίλους του μπάσκετ. Να γεμίσει και τις δύο ημέρες το Αλεξάνδρειο από παιδιά και οικογένειες.  Να δώσουμε το μήνυμα ότι το μπάσκετ και ο αθλητισμός γενικότερα ενώνουν τους ανθρώπους. Ότι στον αθλητισμό είμαστε όλοι ίσοι, γι’ αυτό καλώ τους φιλάθλους να χειροκροτήσουν θερμά τα παιδιά της Ομοσπονδίας Σωματείων Ελλήνων Καλαθοσφαιριστών με Αμαξίδιο» πρόσθεσε ο Θεσσαλονικιός παράγοντας του μπάσκετ.
Οι πρωταγωνιστές
Το «κυρίως πιάτο» είναι ο αυριανός αγώνας Ελλήνων-Ξένων, αλλά ξεχωριστά είναι και τα σημερινά παιχνίδια Νέων-Παλαιμάχων και των ομάδων Μπάσκετ με Αμαξίδιο. 
Η σύνθεση των «Greek Stars»: Καλάθης, Θ. Αντετοκούνμπο, Παπαπέτρου, Παπαγιάννης (Παναθηναϊκός), Σπανούλης, Πρίντεζης, Παπανικολάου, Μπόγρης (Ολυμπιακός), Χρυσικόπουλος (ΠΑΟΚ), Μποχωρίδης (Άρης), Λαρεντζάκης (ΑΕΚ), Βασιλόπουλος (Περιστέρι). Προπονητές: Μπάνκι (ΑΕΚ), Πεδουλάκης (Περιστέρι).
Η σύνθεση των «World Stars»: Ουίλιαμς-Γκος, Στρέλνιεκς, ΛεΝτέι, Τουπάν, Μιλουτίνοβ (Ολυμπιακός), Γκος (ΠΑΟΚ), Κιλπάτρικ, Γκιστ (Παναθηναϊκός), Θίοντορ, Ματσιούλις (ΑΕΚ), Μπράουν (Προμηθέας), Αγκεμπελέσε (Χολαργός). Προπονητές: Μπλατ (Ολυμπιακός), Πιτίνο (Παναθηναϊκός).
Στον διαγωνισμό τριπόντων θα πάρουν μέρος:
Γκος (ΠΑΟΚ), Χάρις (Πανιώνιος), Μπαρτ Τζ. (Ρέθυμνο), Μπέρι (Πανιώνιος), Γκρέι (Περιστέρι), Καράμπουλας (Ιωνικός Νικαίας), νικητής διαγωνισμού τριπόντων Rising Stars.
Στον διαγωνισμό καρφωμάτων θα αναμετρηθούν:
Θ. Αντετοκούνμπο (Παναθηναϊκός), Έλις (Προμηθέας), Χόκινς, Αγκμπελέσε (Χολαργός), Χόρτον (Κύμη), Ρουτκάουσκας (Ηρακλής), νικητής διαγωνισμού καρφωμάτων Rising Stars.
Ένα ξεχωριστό παιχνίδι
Εικοσάρηδες εναντίον… 40 και βάλε; Κι όμως πέρυσι στην Πάτρα οι «απόμαχοι» έβαλαν τα γυαλιά στους πιτσιρικάδες κερδίζοντας τους και με διαφορά στο σκορ.   
Η σύνθεση των «Rising Stars»: Φλιώνης, Χρηστίδης, Βουλγαρόπουλος (Άρης), Μουράτος, Αγραβάνης (Περιστέρι), Ρογκαβόπουλος, Μωραΐτης (ΑΕΚ), Κόνιαρης (ΠΑΟΚ), Καμπερίδης (Πανιώνιος), Σκουλίδας (Χολαργός), Τσουμάνης (Ολυμπιακός), Λούντζης (Λαύριο). Προπονητές: Καλαφατάκης, Κακιούσης.
Για τους «All Time Stars» θα παίξουν: Χατζής, Κακιούζης, Δημ. Παπανικολάου, Φώτσης, Κ. Χαραλαμπίδης, Παπαμακάριος, Χατζηβρέττας, Καρατζουλίδης, Παπαγεωργίου, Καλαϊτζής, Γιαννούλης, Λ. Παπαδόπουλος, Ρεντζιάς. Προπονητές: Αλεξανδρής, Γ. Μπουσβάρος.
Στον αγώνα μπάσκετ με αμαξίδιο θα παίξουν:
ΟΛΥΜΠΟΣ: Χαλδαίος, Γιώργος Παπαδόπουλος, Βάσσης, Σταμάτης, Τσαπανίδης, Χαμάντι, Μαρτσάκης, Τσαουσίδης, Κωνσταντόπουλος, Δίτσης, Κεφαλάς, Διπιτούζης. Προπονητής: Οζντεμίρ Καμουράν.
ΚΙΣΣΑΒΟΣ: Μακρής, Ράσσα, Γκοτζαράι, Κοντογιάννης, Φιλίππου, Στυλιανάκης, Τσίλης, Τσιντάρης, Γιάννης Παπαδόπουλος, Μιμίκος, Πλεξίδας, Μάμαλος. Προπονήτρια: Ευδοξία Καρυοφυλλάκη.
ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΩΝ ΑΓΩΝΩΝ
Σήμερα στο «Nick Galis Hall» του Αλεξάνδρειου Αθλητικού Μελάθρου:
16:00 EKO ALL STAR GAME Ο.Σ.Ε.Κ.Α. (ομάδες μπάσκετ με Αμαξίδιο)
17.00 EKO ALL STAR GAME RISING STARS-ALL TIME STARS (Νέοι Vs Παλαίμαχοι)
Αύριο στο ίδιο γήπεδο:
16:00 EKO ALL STAR GAME 2019 GREEK STARS-WORLD STARS (Έλληνες Vs Ξένοι)
Θα προηγηθεί (15:30) συναυλία VEGAS/KINGS
TO GALA PARTY ΚΑΙ ΟΙ ΒΡΑΒΕΥΣΕΙΣ
Απόψε το βράδυ, ο ΕΣΑΚΕ και ο ΠΣΑΚ διοργανώνουν το «ALL STAR GAME GALA PARTY», που θα πραγματοποιηθεί από τις 21:30 σε αίθουσες του ξενοδοχείου «MAKEDONIA PALACE».
Στο πλαίσιο της εκδήλωσης θα βραβευθούν σημαντικές προσωπικότητες του ελληνικού μπάσκετ για την προσφορά τους στο άθλημα.
ΠΑΡΑΛΛΗΛΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
Χθες το απόγευμα στο κλειστό της ΧΑΝΘ «Μίμης Τσικίνας» έγιναν αγώνες 3ΟΝ3 με μαθητές-αθλητές γυμνασίων της Θεσσαλονίκης (η νικήτρια ομάδα θα φιλοξενηθεί σήμερα στους πάγκους τον ομάδων Rising Stars και All Time Stars). Ακολούθησε διαγωνισμός τριπόντων ( νικητής θα συμμετάσχει στον σημερινό διαγωνισμό τριπόντων στο «Nick Galis Hall»).
Σήμερα Σάββατο θα πραγματοποιηθεί το σεμινάριο προπονητών του ΣΕΠΚ, από τις 9 το πρωί μέχρι τη μία μετά το μεσημέρι, στις εγκαταστάσεις της ΧΑΝΘ.
Το πρόγραμμα:
9:00-10:15 Χρήστος Μαρμαρινός, θέμα «Advance stats for game analysis»
10:30-11:40 Θεόδωρος Αστεριάδης, θέμα «Open motion»
11:50-13:00 Λευτέρης Χατζηκυριακίδης, θέμα «Offensive transition»
Η συμμετοχή στο σεμινάριο είναι ελεύθερη.
*Αντιπροσωπεία παικτών θα βρεθεί σήμερα (11:30) στο παιδικό χωριό SOS, που βρίσκεται στο Πλαγιάρι Θεσσαλονίκης. Λίγο αργότερα (12:30) θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση στο περίπτερο EKO ASG’19, στην Πλατεία Αριστοτέλους, με συμμετοχή αθλητών, τσίρλιντερ, μασκότ, Street Artists Show και με διαγωνισμό τριπόντων, υπογραφή αυτογράφων, διανομή έντυπου υλικού και δώρων. *Αύριο (11:00) αντιπροσωπεία αθλητών και εκπροσώπων του ASG’19 θα βρεθούν στη Συνδυασμένη Μονάδα Εντατικής Ψυχοκοινωνικής Υποστήριξης (ΜΕΨΥ) και Κοινωνικής Επανένταξης (ΜΚΕ) μονάδα του ΟΚΑΝΑ στη Θεσσαλονίκη.
Πηγή: thessnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: