26 Φεβρουαρίου 2019

Κύπελλο Ελλάδος: Η ΑΕΚ πήρε το πρώτο εισιτήριο για τα ημιτελικά

Η ΑΕΚ νίκησε με 3-0 τον Ατρόμητο στο ΟΑΚΑ και με συνολικά σκορ 4-0 πήρε το εισιτήριο για τα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδος. Αυτή είναι η τέταρτη συνεχόμενη παρουσία της Ένωσης στα ημιτελικά, ενώ μετράει τρεις προκρίσεις στον τελικό στις τρεις τελευταίες διοργανώσεις.
Η Ένωση μπήκε δυνατά, είχε δοκάρι με τον Γκάλο και άνοιξε το σκορ στο 11ο λεπτό όταν ο Πόνσε εκμεταλλεύτηκε την σύγκρουση του Ρισβάνη με τον Χατζηισαΐα και με εξαιρετικό σουτ έκανε το 1-0.
Η ομάδα του Περιστερίου είχε κάποιες ευκαιρίες, όπως η κεφαλιά του Χαρτζηισαϊα (23' – μπλόκαρε ο Μπάρκας) και το σουτ του Κουλούρη (24' – πέρασε ψηλά άουτ) αλλά δεν είχε την κλασική ευκαιρία στο πρώτο μέρος, με την ΑΕΚ να έχει κι εκείνη κάποια καλά σουτ από Σιμόες και Γκάλο.
Με τρομερή ενέργεια του δεύτερου προήλθε το δεύτερο δοκάρι για την «Ένωση» στο 43'! Ο Βραζιλιάνος πέρασε με ωραία ενέργεια τον Χατζηισαϊα κι έκανε τη συρτή σέντρα στο σημείο του πέναλτι, εκεί όπου ο Λιβάγια έπιασε πολύ ωραίο σουτ, το οποίο τράνταξε το αριστερό δοκάρι του Θεοδωράκη.
Το 2-0 έγινε στο 51’ μετά από νέα ασυνεννοησία στην άμυνα του Ατρομήτου, ο Λιβάγια με κεφαλιά βρήκε τον Μάνταλο και αυτός πλάσαρε στέλνοντας τη μπάλα στα δίχτυα.
Στο 55’ η ΑΕΚ είχε και τρίτο δοκάρι, αυτή τη φορά με τον Μάνταλο μετά από συρτή σέντρα του Γκάλο, ο οποίος ήταν εκ των κορυφαίων της ομάδας του.
Το τελικό 3-0 διαμορφώθηκε στο 71ο λεπτό, όταν Λιβάγια και Μάνταλος «χόρεψαν» την άμυνα των φιλοξενούμενων κι ο δεύτερος πλάσαρε σωστά, πετυχαίνοντας το δεύτερο προσωπικό του γκολ. 
ΑΕΚ (Μανόλο Χιμένεθ): Μπάρκας, Γκάλο, Τσόσιτς (81΄ Σβάρνας), Οικονόμου, Μπακάκης, Σιμόες (75΄ Κρίστιτσιτς), Αλέφ, Μπακασέτας, Μάνταλος, Λιβάγια (84΄ Μπογέ), Πόνσε. 
ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ (Νταμίρ Κάναντι): Θεοδωράκης, Σάκιτς, Χατζηισαΐας (46΄ Κατράνης), Καρασαλίδης (73΄ Στρούγγης), Ρισβάνης, Μπρούνο, Μπουσουλάτζιτς, Βασιλακάκης, Ενσικουλού, Ουάρντα (76΄ Μανούσος), Κουλούρης. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: