12 Φεβρουαρίου 2019

Σε απόλυτη προτεραιότητα ο πολίτης - ο αγρότης της Πιερίας

Σοφία Μαυρίδου, Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας: 
«Κύριο μέλημά μας, είναι η ΑΥΤΟΝΟΗΤΗ διεκδίκηση του δικαίου» 

Κύριε Βουλευτά,
Θα θέλαμε να σας διευκρινίσουμε ότι η ευαισθησία και το ενδιαφέρον μας για τον συνάνθρωπό μας, για τον αγρότη, για τον επιχειρηματία, για ΟΛΟΥΣ τους πολίτες της Πιερίας, ήταν – είναι και θα είναι το μοναδικό μας κίνητρο το οποίο υποστηρίζουμε από την θέση την οποία μας έταξε ο λαός της Πιερίας να υπηρετούμε.

Έπειτα, λοιπόν, από την κατάθεση του σχετικού αιτήματος από τον Αγροτικό Συνεταιρισμό Κατερίνης, που προέκυψε από την MH καταβολή των αποζημιώσεων στους πληγέντες καπνοκαλλιεργητές της Πιερίας, ενεργήσαμε άμεσα και απόλυτα δικαιολογημένα, με την ολιγόλογη και ξεκάθαρη επιστολή μας προς τον Πρόεδρο του ΕΛΓΑ, όπου θέταμε την εκ νέου διερεύνηση του ύψους της καταστροφής αλλά και του αντίστοιχου ποσού της αποζημίωσης που θα πρέπει να λάβουν οι πληγέντες, με δεδομένο το αδιαμφισβήτητο της ζημιάς.

Όσο αφορά τις ημερομηνίες στις οποίες και αναφέρεστε, γνωρίζουμε όλοι μας, ότι μπορεί η ζημιά να έγινε κάποια χρονική στιγμή, αλλά όταν έχουμε καιρικά φαινόμενα τα οποία υποβοηθούν την μεγιστοποίηση της ζημιάς, η εκτίμηση από τις αρμόδιες υπηρεσίες, γίνεται με μια λογικά τεκμηριωμένη επιστημονική χρονοκαθυστέρηση.

Σε κάθε περίπτωση σε ΚΑΝΕΝΑΝ δεν δίνουμε το δικαίωμα να αμφισβητήσει την ιδιαίτερη - διαχρονικά αποδεδειγμένη - ευαισθησία μας, το άμεσο και έμπρακτο ενδιαφέρον μας για οποιαδήποτε καταγεγραμμένη και αυταπόδεικτη αδικία που καλείται να αντιμετωπίσει κάθε κοινωνική ομάδα.
ΣΟΦΙΑ ΜΑΥΡΙΔΟΥ 

Αντιπεριφερειάρχης ΠΙΕΡΙΑΣ 



ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ
 Πλατεία Δημαρχείου Κατερίνης Τηλ: 6979798220

Προς: Αντιπεριφερειάρχη ΠΙΕΡΙΑΣ Σοφία Μαυρίδου Κατερίνη 
Κατερίνη, 12 ΦΕΒ 2019 

Θέμα: «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΖΗΜΙΕΣ ΤΩΝ ΚΑΠΝΟΠΑΡΑΓΩΓΩΝ ΚΑΤΑ 
ΤΟΝ ΑΥΓΟΥΣΤΟ ΤΟΥ 2018» 

Μετά την συνάντηση που είχαμε στο γραφείο σας, στις 07.02.2019, για το φλέγον θέμα των αποζημιώσεων μέσω ΕΛΓΑ για τις ζημιές που καταγράφηκαν στις καπνοκαλλιέργειες της Πιερίας κατά το καλοκαίρι του 2018 (παρατεταμένα και επαναλαμβανόμενα έκτακτα καιρικά φαινόμενα κατά το δίμηνο του Ιουλίου – Αυγούστου 2018) και την άμεση ανταπόκρισή σας, με την αυθημερόν αποστολή της επιστολής σας προς τον Πρόεδρο του ΕΛΓΑ, για την διερεύνηση του θέματος, με δυσάρεστη έκπληξη διαπιστώσαμε την σημερινή ανάρτηση του Βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Ν. Πιερίας, κου Α. Καστόρη.

Μπορεί στην ανάρτησή του, ο βουλευτής να περιγράφει την διαδικασία των αποζημιώσεων γενικά, ωστόσο, ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΜΦΙΣΒΗΤΗΣΕΙ ΤΗΝ ΕΥΑΙΣΘΗΣΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΕΜΠΡΑΚΤΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΤΗΣ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΠΙΕΡΙΑΣ, ΣΟΦΙΑΣ ΜΑΥΡΙΔΟΥ, για τη διερεύνηση του αποτελέσματος της διαδικασίας, η οποία σε κάθε περίπτωση δεν αναιρεί την ΜΗΔΕΝΙΚΗ αποζημίωση των πληγέντων καπνοπαραγωγών. Άλλωστε, μπορεί οι ζημιές να έγιναν μέσα στο δίμηνο Ιουλίου – Αυγούστου 2018, οι καταγραφές του από τα αρμόδια συνεργεία του ΕΛΓΑ, πραγματοποιήθηκαν μέσα στον Αύγουστο.

                               Για τον Αγροτικό Σύλλογο Κατερίνης                           
Ο Γραμματέας                                                                                 Ο Πρόεδρος 

Κοσμίδης Λάζαρος                                                                  Χαρισόπουλος Γεώργιος

Δεν υπάρχουν σχόλια: