17 Φεβρουαρίου 2019

ΕΝ ΨΥΧΡΩ με τον Γιάννη Χατζηιωάννου

Άρχισαν τα περάσματα υποψηφίων από τα καφενεία της περιφέρειας. Δεν θα 'λεγα ότι έτυχαν παλλαϊκής υποδοχής αφού ως συνήθως το ακροατήριο αποτελούν υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι και κάποιοι μεταφερόμενοι φίλοι.
**
Κουρασμένος ο κόσμος δεν συγκινείται  από κανέναν επίδοξο Μεσσία αφού η απογοήτευση που πήρε είναι βαρειά και διαρκής. Τα προβλήματα της καθημερινότητας πληθαίνουν και είναι τα μόνα που απασχολούν τους πολίτες.
**
Η εκλογομαχία απασχολεί μόνο τους παροικούντες την Ιερουσαλήμ και το ανώνυμο πλήθος επιδεικτικά γυρίζει τις πλάτες. Διδάχτηκε αρκετά από τα Ζάππεια και τις εξαγγελίες της Θεσσαλονίκης.
**
Δεν υπάρχει βέβαια και αυτό το κάτι άλλο που θα ξεσηκώσει τις μάζες, δεν υπάρχει η έμπνευση, ακολουθείται η πεπατημένη που άλλοτε κουράζει, άλλοτε αηδιάζει.
**
Τα μάτια του κόσμου είναι στραμμένα  κυρίως στα αναδρομικά, πότε θα γίνουν οι 120 δόσεις, πως η ΔΕΗ δεν θα του κόψει το ρεύμα, πως θα επιβιώσει μέσα στη λαίλαπα της παρατεταμένης λιτότητας.
**
Κάποιο φως φαίνεται να ρίχνει η Ευρωπαϊκή επιτροπή που προσανατολίζεται  να βάλει τέλος στη λιτότητα για την Ευρώπη ανοίγοντας τα ταμεία για δημόσιες δαπάνες κάτι που ασφαλώς έστω και μακροπρόθεσμα θα μας επηρεάσει.
**
Ας είμαστε όμως επιφυλακτικοί. Μη ξεχνάμε ότι έχουμε και ευρωεκλογές και η υποσχεσιολογία δεν είναι καθαρά ελληνικό φαινόμενο.
**
Όλως παραδόξως υποτιμούμε τις ευρωεκλογές και ρίχνουμε το βάρος ποιόν θα 'χουμε περιφερειάρχη και ποιόν δήμαρχο. Λίγες ή περισσότερες γούρνες δεν φέρνουν το τέλος του κόσμου, αντίθετα η αλλαγή στο ευρωπαϊκό κατεστημένο είναι θέμα προτεραιότητας.
**

Δεν υπάρχουν σχόλια: