26 Φεβρουαρίου 2019

ΕΝ ΨΥΧΡΩ με τον Γιάννη Χατζηιωάννου

Δυο γεγονότα σημαντικά σημάδεψαν την εβδομάδα που πέρασε. Οι επισκέψεις δυο κέντρο-αριστερών πολιτικών στην Πιερία του Τζανακόπουλου και του Σκανδαλίδη.
**
Αρχίζω από τον Τζανακόπουλο. Ομιλία στο επιμελητήριο. Δεν αποκομίσαμε τίποτε το συγκεκριμένο πέρα από μια αοριστολογία και μια προσπάθεια εξευμενισμού της συμφωνίας των Πρεσπών.
**
Φρούριο το επιμελητήριο, συνθήματα υπέρ της ελληνικότητας της Μακεδονίας. Αλλαγή ρόλων. Οι από μέσα ήταν κάποτε απ’ έξω και πολλές φορές αντίστροφα.
**
Κυρίαρχο σύνθημα το «προδότες», στη θέση του γερμανο-τσολιάδες. Αλλάζουν οι καιροί αλλά και τα ήθη μένουν. Κάποιες  μεμονωμένες προσπάθειες που άγγιξαν τα όρια του σόου. Πάμε σαν άλλοτε τότε που ο Σύριζα δεν άφηνε στελέχη του ΠΑΣΟΚ ούτε να δειπνήσουν ούτε να παρευρεθούν σε εκδηλώσεις, αντάμα μάλιστα με τους σημερινούς επικριτές του. Μάχαιραν έδωσες…, θείας δίκης το ανάγνωσμα. Η ιστορία επαναλαμβάνεται.
**
Και μη μου πείτε ότι η επιλογή του μνημονίου που ασπάστηκε με ιδιαίτερη θέρμη αργότερα ο Σύριζα ήταν μεγαλύτερης βαρύτητας γεγονός από το ξεπούλημα της Μακεδονίας.
**
Ηθικόν δίδαγμα. Και τότε σαν αντιπολίτευση και τώρα σαν κυβέρνηση ο Σύριζα έδειξε πως αντιλαμβάνεται τον διάλογο. Οι διωκόμενοι έγιναν διώκτες.
**
Αίσθηση προκάλεσε στη συγκέντρωση Τζανακόπουλου ο χαιρετισμός του υποψήφιου περιφερειάρχη Χρήστου Γιαννούλη. Για μένα ήταν έκπληξη η δήλωση ενός άριστου γνώστη της ελληνικής γλώσσας, μ΄έναν άστοχο και αδέξιο τρόπο, εκτός κι αν ήθελε να δώσει τα διαπιστευτήρια του στο σύντροφο Αλέξη.
**
Πιο ευχάριστα τα πράγματα στην κοπή πίτας του ΚΙΝΑΛ. Καλό το περιβάλλον, πολυάριθμο, καλός ο Σκανδαλίδης αλλά προπαντός αισιόδοξος προβλέποντας δυναμική επιστροφή του δημοκρατικού κόσμου στις ρίζες του.
**

Δεν υπάρχουν σχόλια: